danzup Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Fiind in contratimp trebuie lampile imperecheate si ca ar trebui sa cumpar mai multe lampi pina voi gasi doua de performante oarecum egale. Sper sa nu gresec .Gresesti total !Nu trebuie sa fie lampi imperecheate .Te asigur ca asta e un alt mit fara sustinere in practica ! Am eu acasa amplif care merge in PP cu lampi perfect neimperecheate de circa 3 ani si se aude super .Cat priveste linkurile : exista mai sus un loc unde au tot fost postate si unde poti si tu posta daca descoperi ceva nou .Succes .Parerea meu este sa construiesti , sa asculti ,sa modifici iar sa asculti si apoi sa faci alt amplificator s.a.m.d. pana ajungi la ceva care te multumeste .Sfaturile prea multe STRICA intotdeauna !(deci inclusiv sfatul meu ...) Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Fiind in contratimp trebuie lampile imperecheate si ca ar trebui sa cumpar mai multe lampi pina voi gasi doua de performante oarecum egale. Sper sa nu gresec .Gresesti total !Scuze , dar nu eu afirmam acest lucru.Tocmai am comandat 4 buc EL 84 si doua ECC81.Dupa ce ajung si mai strang din "buzunare" o sa comand trafurile.Pina vin Trafurile o sa fac cablajul si cutia.Treburile avanseaza destul de repede. Astept lampile , soclurile , cablaj am luat azi ( dubluplacat ) ptr ca intre timp tocmai copiez cablajul neamtului :DCheers. Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Azi 10.04.2010 am primit tuburile :2 x ECC81 si 4 x 6P14P si soclurile aferente.Zilele viitoare dau comanda si de trafuri. Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 11, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Salutare tuturor! Caut ceva biblioteci ptr tuburi electronice ca sa fac cablajul la amplificatorul cu EL84 si ECC81. Am cautat ptr eagle sau proteus dar nu am gasit . Ceva idei cu ce anume as putea sa fac cablajul ptr acesta ? Aici pot sa imi proiectez soclul online : http://www.desmith.net/NMdS/Electronics/soculator.html Aici ceva datasheeturi : http://www.drtube.com/tubedata.htm Am cautat in datasheet-uri marimile soclurilor: nr de pini , distanta dintre ei , circumferinta cercului pe care sunt asezati pinii , grosimea pinilor .... dar nu am gasit aceste date pentru a le introduce in soculator. Daca , careva dintre dvs are bunavoiinta in a ma ajuta in acest sens ar fi excelent. Schema pe care vreau sa o folosesc este in linkul acesta: http://www.netxpert.ro/index.php?option ... &Itemid=34 Am primit deja lampile , zilele astea sper sa rezolv si cu trafurile insa am nevoie de un cablaj . As face cablajul de mina in creion si foaie milimetrica dar stau f f f f f prost cu timpul. Link spre comentariu
caddyct Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 am eu niste librarii pentru Orcad.de asemenea sunt incluse librarii pt traf-uri si niste modele spice. le-am descarcat de aici: http://www.next-tube.com/libs.php sper sa iti foloseasca Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Salutare tuturor!Caut ceva biblioteci ptr tuburi electronice ca sa fac cablajul la amplificatorul cu EL84 si ECC81.Am cautat ptr eagle sau proteus dar nu am gasit . Ceva idei cu ce anume as putea sa fac cablajul ptr acesta ?Aici pot sa imi proiectez soclul online :http://www.desmith.net/NMdS/Electronics/soculator.htmlAici ceva datasheeturi :http://www.drtube.com/tubedata.htmAm cautat in datasheet-uri marimile soclurilor: nr de pini , distanta dintre ei , circumferinta cercului pe care sunt asezati pinii , grosimea pinilor .... dar nu am gasit aceste date pentru a le introduce in soculator.Daca , careva dintre dvs are bunavoiinta in a ma ajuta in acest sens ar fi excelent.Schema pe care vreau sa o folosesc este in linkul acesta:http://www.netxpert.ro/index.php?option ... &Itemid=34Am primit deja lampile , zilele astea sper sa rezolv si cu trafurile insa am nevoie de un cablaj . As face cablajul de mina in creion si foaie milimetrica dar stau f f f f f prost cu timpul.nu sunt impotriva cablajului facut pe calculator! arata foarte bine si frumoseu fac cablajele de mina ,le desenez cu marker permanent ,cred ca le fac mult mai repede decit programul de calculatoro sa pierzi timpul cu aranjatul pieselor,etcmare grija cu buclele de masa !,nu cred ca programele au invatat sa evite aparitia buclelor de masasucces! Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 11, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2010 aici gasiti biblioteci ptr lampi si nu numai ptr Eagles: http://www.cadsoft.de/cgi-bin/download. ... /libraries biblioteca ptr lampi este localizata aici: ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/userfiles/li ... /tubes.lbr Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Salutare din nou !Azi am reintrat in posesia incintelor acustice , doua Electrotehnika S-30B.Stiu ca nu sunt cine stie ce incinte ( dar cel mai bun lucru este ala pe care il ai ) insa a avut careva ocazia sa auda un amplif pe tuburi pe aceste incinte ?Se preteaza ?Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Salutare din nou ! Azi am reintrat in posesia incintelor acustice , doua Electrotehnika S-30B. Stiu ca nu sunt cine stie ce incinte ( dar cel mai bun lucru este ala pe care il ai ) insa a avut careva ocazia sa auda un amplif pe tuburi pe aceste incinte ? Se preteaza ? Multumesc Au SPL_ul mic(Sound pressure level ) parca 84-85db/1w/1m la dif bas si 90db/1w/1m la inalte numai stiu exact,deasemeni frecventa de rezonanta bas in jur de 80Hz...,astfel pentru a obtine un efect acustic decent sint necesari 10w-15w per boxa,daca se pune problema unui amplif cu tuburi este bine ca sa dispuna de 25w-30w sinus efectiv pe canal,astfel la 10w-15w totul va fi "OK"(desigur costurile amplifului in situatia vacuum-tube depasesc cu mult costurile incintelor fara a obtine in scimb "efecte spectaculoase"=asadar aceste boxe NU "merita" un amplificator cu tuburi !.Totusi S-30B SINT NET SUPERIOARE chinezariilor actuale cu acelasi gabarit/volum/pret etc,etc). Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 14, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Cred ca nu o sa ma ce face dar o sa ma multumesc cu ceea ce am .Aceste Radiotehnika si mai am doua boxe Genius ( destul de slabe ca performante ).Pentru un incepator in tuburi cred ca sunt suficiente. Pentru 6P14P deja am cam erminat cablajul. Urmeaza sa corodez cablajul ptr cel nemtesc.Sper ca i cateva zile sa prezint ambele cablaje .Mersi mult ptr informatii.O alta intrebare se refera la distanta dintre lampi. Exista vreo distanta de respectat intre lampi ca sa nu se influenteze intre ele sau sa nu fie influentate de ceva transformatoare ?De asemenea , exista vreo distanta minima de luat in seama intre transformatoarele de iesire si cel de alimentare ?Spre exemplu , daca optez sa pun traful de alimentare la mijloc si pe ambele parti ale lui trafurile de iesire ce distante trebuie sa am in vedere sa existe intre acestea ? Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 14, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2010 O alta intrebare se refera la modalitatea de conectare a filamentelor lui ECC81.Din cate vad are doua filamente inseriare cu mediana la pinul 9.Cum alimentez aceasta lampa ?cuplez 4 si 5 la un loc si alimentez fata de 9 c u 6,3 V ?Multumesc Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 cuplez 4 si 5 la un loc si alimentez fata de 9 c u 6,3 V ?6,3V cuplat la 4+5 si 9, sau 12V pe 4 si 5, adica alimentare in paralel sau in serie... Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 16, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Am gasit niscaiva transformatoare . Daca as mai gasi unul ca cel din mijlocul pozei ar fi perfect .Iata masuratorile mele:Traf 1 = grosime 5cm , sectiunea centrala a tolei 4,5cm Traf 2 = grosime 4cm , sectiunea centrala a tolei 3,8 cm Traf 3 = grosime 4,2 cm , sectiune centrala a tolei 2,8 cm Transformatoarele sunt numerotate de la stanga la dreapta .Cand zic sectiunea centrala a tolei ma refer la piesa din mijlocul tolei E. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Se recomanda distanta de minim 63,5 mm distanta intre axele soclurilor novale pentru EL84 si minim 127 mm pentru tuburi cu disipatie anodica mai mare de 20W , cu soclu octal , pentru a permite evacuarea caldurii.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum