Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau sa-mi fac un subwoofer auto....help pls!

Vizitator madcow

Postări Recomandate

Vizitator madcow

am cautat vreo saptamana site-uri pana am dat de voi....s-ar parea ca aici chiar se pricepe lumea... :)

vreau sa-mi fac o cutie de sub pr masina, pt doua diff-uri.... ideea e ca nu prea stiu dimensiunile optime si nici modelul cel mai bun (cu/fara bass reflex)

am bagat datele furnizate de producator in Winisd si mi-a dat o cutie de 248 L :shock: - e cam mult dar e posibil sa fie din cauza ca nu am chiar toatele specificatiile tehnice ale diff-urilor

aveti aici link-ul pt diff:

http://www.emania.ro/Produs.php?Sesiune ... sId=25541&

cine se pricepe este rugat sa-mi dea orice fel de sfaturi.... de la dimensiune, cu/fara bass reflex, cu/fara material de absorbtie, dimeniunile si plasarea tuburilor pt reflex daca se opteaza pt aceasta varianta...etc

eventual si un model de cutie....eu am gasit cateva aici:

http://www.crutchfield.com/cgi-bin/Prod ... c=01&avf=N

merci!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator Vasile

Bas reflex de 60 litri cu 2 tuburi de 6 cm groase si lungi de 20 cm o sa ai un bas de la 30Hz.Difuzorul este mai mult pentru inchisa dar nu o sa ai basul asa de jos.

Link spre comentariu
Vizitator madcow

60 L la 2 diff-uri de alea? nu e prea putin? trebuie pus si material fonoabsorbant? dati-mi mai multe informatii, ca nu vreau sa fac o cutie de-aiurea si sa-mi dau cu ea in cap ca suna naspa! :(

Link spre comentariu
Vizitator madcow

in cele din urma am gasit o cutie pe net speciala pt tipul ala de dif....si s-ar parea ca ai dreptate, trebuie cam 60 l pe difuzor (cu bass reflex)acum ca am dimensiunile si pot sa o fac, imi mai poti da si alte sugestii? forma? cu peretele din fata drept sau oblic? trebuie material fonoabsorbant? orice sugestii sunt bine venite!

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Fa-o paralelipipedica normala, nu are rost sa te incurci cu una trapezoidala dar daca ai timp suficient poti incerca sa o facu cu peretele sin spate oblic adica in partea de sus sa fie aplecat inspre fata cu vro 2 cm se anuleaza rezonantele parazite produse in incinta.Material fonoabsorbant este indicat cam 10% din volumul incintei, va avea o curba de rasuns mai liniara.Material de 20mm este suficient dar sa-i pui ceva intarituri prin incinta, cand vei ciocani o cum bati la usa (cu degetul ) sa nu cante "a spart"In rest bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări