CV-03-BTF Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 La 24.11.2012 la 9:27, Vizitator pisica matache a spus: Pana la urma s-ar putea folosi doua-trei de putere mai mica,cu iesirile in paralel.Cu o singura curea,s-ar putea antrena toate. Nu s-a mai scris demult aici... O discutie ( solutie ) atat de captivanta lasata ,, in parasire,, Sunt in posesia a 2 alternatoare de Renault Espace, avand puntile de diode arse. Din cate stiu eu alternatoarele au o putere de 150 amperi si au un sistem de racire cu apa. Am comandat de pe Aliexpress 2 punti de diode trifazice de 1000v si 200 A fiecare. Ma intrebam cum ar fi mai nimerit sa le montez... in serie sau paralel. Pana in acest moment eram hotarat sa le montez in serie. Acum sunt nehotarat. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 La sudura trebuie amperaj.... Deci paralel. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 Cam greu sa sudezi cu 14 volti.... Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 @CV-03-BTF ,,Puterea,, se măsoară în Waţi, cei 150A reprezintă curentul nominal.Sfatul meu e să nu pierzi timpul cu experienţe păguboase, lasă alternatoarele pentru maşini şi invertoarele pentru sudură.Nu e cazul să repet de ce... Link spre comentariu
arheopterix Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 (editat) Ciudat, par să existe și modele răcite cu aer care ar debita (curent nu putere) de vreo 150A. Ciudat când mă gândesc la secțiunea cablurilor necesare. Editat Octombrie 16, 2022 de arheopterix Link spre comentariu
arheopterix Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 https://www.epiesa.ro/alternator-renault-espace-iv-jk0-1_-2-0-dci-jk01-jk02-jk1j-jk1k-jk1h-diesel-150-cai-qwp-wge235/19358/100350/epsitem-4313754/ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 Acum 3 ore, cipriyan123 a spus: Cam greu sa sudezi cu 14 volti.... Eventual MIG cu Corgon si sirma de 0,6mm dar nici cu ala nu-s chiar sigur ca ar merge altfel mininum la electrozi e pe la 20-24Vdc in functie de diametru, lungimea lor, de curent si invelis. Din experienta proprie un alternator bun duce la blana cu regulatorul defect catre 17-17,5Vdc la curent de 100A, caz vazut la Patrol de mine. Prin urmare daca neaparat doriti puneti 2 alternatoare in serie si in gol probabil ca veti avea spre 40Vdc si veti putea suda cu 150Adc precis cu rutilici. Utilitatea ... doar daca doriti ceva in zone fara retea. Link spre comentariu
CV-03-BTF Postat Octombrie 17, 2022 Partajează Postat Octombrie 17, 2022 Acum 6 ore, validae a spus: @CV-03-BTF ,,Puterea,, se măsoară în Waţi, cei 150A reprezintă curentul nominal.Sfatul meu e să nu pierzi timpul cu experienţe păguboase, lasă alternatoarele pentru maşini şi invertoarele pentru sudură.Nu e cazul să repet de ce... Sunt nevoit sa gasesc o solutie pentru a suda intr-o zona unde nu am curent electric. Evident ar trebui sa merg pe ,, cararile deja batute,, sa achizitionez o triodina , un generator electric peste 5kw, sau un invertor la o valoare apropiata. Din pacate aceste dispozitive sunt destul de scumpe iar eu urmeaza sa ma folosesc de sudura doar in program hobby ( chiar daca implica uneori sudura unor componenete masive si intens solicitate chiar la fata locului ). Exista si variante ,, imprumutului,, sau a inchirierii dar parca totusi mi-ar place o solutie disponibila oricand pe loc. Apreciez si iau in considerare toate sfaturile dvs. Nu mai retin daca tot pe acest forum sau altul, am citit despre o alta solutie in care erau folositi 2 acumulatori de 12 volti ,, inseriati,, cu un aparat de sudura ( alimentat separat din invertor sau generator ) setat pe un amperaj mic. Deocamdata strang date despre solutia care este cel mai probabil sa dea randament. Multumesc tuturor pentru sfaturi. Astept incontinuare precizari de la cei care au testat aceasta solutie. Spor in proiectele dvs! Link spre comentariu
amudsen Postat Octombrie 17, 2022 Partajează Postat Octombrie 17, 2022 Dupa numai 8 zile de folosinta a generatorului, mi-am acoperit pretul acestuia (daca ar fi fost sa-l inchiriez), generator pe benzina de 5kw. Folosit la sudura (atentie nu toate invertoarele suporta curentul de la generator), betoniera, flex, etc. Parerea mea sa nu te complici cu experimente, sunt destul de costisitoare ca timp si bani. Link spre comentariu
digioptic Postat Octombrie 17, 2022 Partajează Postat Octombrie 17, 2022 (editat) o solutie : https://www.constructii-mag.ro/produs/generator-sudura-wagt-220-dc-hsb-5965.html?gclid=EAIaIQobChMI9Oi52KLn-gIV0ZH9Bx3jMQooEAEYASAEEgKbl_D_BwE Eventual, cautata o scula similara pentru inchiriere. Editat Octombrie 17, 2022 de digioptic Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 17, 2022 Partajează Postat Octombrie 17, 2022 Inchiriezi gratis de la emag 30 zile sau 60 daca ai genius si returnezi dupa ce iti faci treaba cu ele. Simplu si romanesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 17, 2022 Partajează Postat Octombrie 17, 2022 (editat) Daca doriti neaparat sa-l faceti atunci cautati un alternator de 24V/150A, merge elegant si simplu. A pune 2 alternatoare in serie e mai complicat, majoritatea au - la carcasa, trebuie desfacut, manevrat, ett. cel de sus. Cu acumulatoare, da, merge, totusi cu 2 este dificil, cu 3 buc este acceptabil de sudat insa depinde mult de cit aveti de lucru cu ele. Editat Octombrie 17, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
amudsen Postat Octombrie 18, 2022 Partajează Postat Octombrie 18, 2022 Acum 15 ore, Ion_Bumbu a spus: .......cautati un alternator de 24V/150A, ......... E cam multisor pretul la unul nou ......... doar unul sh. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 18, 2022 Partajează Postat Octombrie 18, 2022 In nici un caz unu nou, colegului ii trebuie unu cu infasurarile si colectorul bun, in rest rulmentii se schimba, punte am inteles ca a comandat, regulatorul il face. Link spre comentariu
amudsen Postat Octombrie 18, 2022 Partajează Postat Octombrie 18, 2022 O idee.... http://diy-welder.com/proto2.shtml Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum