Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Elicopter cu telecomanda

Vizitator sandumib

Postări Recomandate

aaa... pai asa zi... si eu am o cutioaie plina de motoare de CD-Rom in vederea conversiei lor pentru aero.acum doua zile mi-am luat si un strungulet mic deci acum totul e posibil.mai trebuie de fapt sa cumpar magneti :bataie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• flo_sf25

15

• RazvanTi

7

• emilemir

4

• sergiu mihoc

1

Top autori în acest subiect

hehe ....incep sa te invidiez cu strunguletul ala.dar cu partea electronica cum faci? o faci tu sau o cumperi? la controler ma refer.eu am reusit de proba sa pun in miscare un astfel de motor cu o schema clasica cu 555 si 4017.are turatie are si forta, dar daca depaseste o anumita viteza cedeaza si se opreste.trebuie o schema cu pic, dar nu am gasit mosfeturi smd.merge si cu magnetul original dar cu performante mai mici.

Link spre comentariu

magnetul original e frectie fata de neodimla aero nu se preteaza sa faci tu controllerul.nu o sa iasa niciodata mai mic sau egal cu cel cumparat (la greutate si gabarit ma refer)la aero fiecare gram in plus sau in minus conteaza.

Link spre comentariu

buna tuturor, frumoase jucarii elicopterele coaxiale dr foarte scumpe la noi si din pacate dupa ce se strica nu mai gasesti piese de schimb.Daca va plac aceste ciudatenii zburatoare care se numesc heli va recomand sa luati doar cele ce au rotorul cu swashplate si o radiocamanda mai serioasa so o sa vedeti ca e total diferit decat heli coaxiale cu radio in 3 canale.

Link spre comentariu

Da dar sunt mai scumpe si cum....ce e complicat se strica repede, mai ales dc nu le stapanesti bine cum as fi eu, le faci praf si mai prezinta si un pericol pt cei din jur deoarece sunt cu mult mai puternice.Unele pot ajunge si la 600g.Cel de care vorbesti tu este o bijuterie, mi-ar place macar sa manevrez asa ceva dar nu cred ca il gasesti la pretul celor coaxiale.Ca fapt divers, ele coaxiale costa cat costa motorul celui cu un singur rotor.Pentru cei incepatori sunt recomandate cele coaxiale pentru ca au mai putine grade de libertate si sanse mai mici sa dai cu el de pamant sau sa ranesti pe cineva.Este doar parerea mea "de criza" :d

Link spre comentariu

sunt cu swash si heli mai micute gen Eflite Blade mSR sau trex 100 care sunt exact granita dintre jucarie si seva serios.Sunt scumpe intradevar dar exista in afara si clone care sunt deosebit de bune si sunt mult mai ieftine decat ce gasesti in tara. Eu am inceput cu coaxiale dar ma nemultumit si am trecut la clasa 450 si normal ca dupa primul zbor in cateva secunde l-am si izbit de pamant iar ca sa il repar ma costat in jur de 10 dolari , asa ca m-am apucat intens de simulator si asta se vede acum.Pentru cei ce vor se apuce de pilotat heli nu le recomand sa inceapa cu coaxiale ca sunt complet diferite, din contra heli cele mai docile sunt cele mai mari

Link spre comentariu

Ai dreptate cele coaxiale nu au nimic in comun cu cele contra heli.Cele din urma chiar zboara ca un elicopter adevarat.Adica comenzile sunt tot atatea cate ar avea unul adevarat.Si al fel de adevarat este ca daca cineva vrea sa se apuce de pilotat elicoptere "mai serioase" cum le spui tu...tre sa o faca pe simulator si in nici un caz direct cu aparatul.

Nu sunt de acord cu faza cu jucariile.Am spus-o si o mai spun ...ori sunt toate jucarii ori nu mai sunt.Faptul ca una e mai complexa decat alta nu reprezinta o granita de catalogare.Eu sunt adeptul zborului CAT MAI SIMPLU!Probabil d'aia am optat pentru coaxial.Acum ma gandesc sa schimb directia si sa imi fac sau sa cumpar un quatropter.

Si daca e sa o luam pe partea de jucarii asta cred ca este varful tehnologiei in materie de zbor.

http://sorisomail.com/videos-comicos/47839.html

Link spre comentariu

scuze ca le consider jucarii dar eu ma refer la gradul de peroicol ce il prezinta acestea.unul e sa te loveasca un coaxial si alta e unul care aare pale de carbon angrenate de un brushless la 4000 de rotatii.Daca vrei sa te apuci serios da-mi un mesaj si te ajut cu informatii despre magazine de afara pentru piesele necesare.Norocul e ca in bucuresti sunt multi baieti de treaba care sa te ajute in elicoptere sau de ce vrei sa te apuci.

un exemplu de "jucarii"

Link spre comentariu

Multumesc.Am sa apelez cu incredere.Ii stiu pe baietii astia de pe youtube care defileaza cu elicopterele ca la gimnastica ritmica.Eu nu am timp sa ajung la performantele lor.Din cauza asta caut ceva mult mai usor de controlat. :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

canalizeaza informatia de la telecomanda catre elicopter :ras: pai simplucanal 1 - sus-joscanal 2 - rotire st-rotire drcanal 3 - mers inainte - mers inapoiexista si cu mai multe canale.de ex 4,6,9...evident acele elicoptere sunt mai complexe si executa mai multe miscari.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări