zal Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Nu chiar, e ca o recepţie pe timp de furtună... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Cu scrisul stai linistit ca stai bine. In afara de faza cu "decat" e ok. Pe multi ne deranjeaza limbajul de messenger folosit de unii care cica vor sa invete, de asta sarim imediat la greseli de gramatica sau exprimare. Aici nu e cazul tau dar multi scriu asa: "vreau ji yo o skema de amplif sa se aude tare" ceea ce in primul rand spune imediat ca respectivul habar nu are sa execute schema ceruta si vrea mura in gura. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 @Vlad20 Iti inteleg dorinta de a construii un amplificator de putere mare dar iti garantez ca nu se merita .....mai ales la bani. In legatura cu kiturile din comert nu pot decat sa imi dau cu parerea despre cele produse de adelaida cu care am facut cunostinta in trecut plus ca verisorul meu lucreaza acolo si spune tot.....practic patronii firmei sunt mai batrani si cam ff zgarciti ...din acest motiv folosesc componente de proasta calitate...nu m-ar mira sa fie si la mivarom lafel.....deci incearca sa faci ceva cu TDA7294 spre exemplu si daca folosesti o sursa cu suficienta rezerva atat de curent dar si o tensiune in sarcina cu o valoare cat mai aproape de valoarea nominala atunci o sa fie ok ...pus intr-o carcasa frumoasa si cateva elemente de decor(vumetre,preaplificator,corector,soft-start si alte protectii si filtre) o sa iasa ceva cu care chiar sa te lauzi ...plus ca se aude bine. Nu te arunca in ceva ce nu cunosti asa bine pentru ca electronica este un hobby costisitor mai ales cand faci greseli la montaje de anvergura gen amplificatoare de putere.PS: Sursa aia de 18V (presupun ca sunt 18 V c.a.) de care dispui nu o sa fie suficient pentru ce vrei tu....plus ca nu am mai intalnit amplificatoare de 500W alimentate la 2x28V c.a. cum sunt cele postate de tine...poate sunt Watti PMPO!!! Link spre comentariu
Vlad20 Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Sursa aceia am folosit-o atunci , pentreu acele aplificatoare , care aveau precizata tensiune de alimentare ca fiind intre 12-16V stabilizat , Sursele de laborator au deobicei CC CA , , in cazul meu CC era reglabil iar CA fix , ambele iesiri la 18 v . pe panou sunt montate doua voltemtre si un ampermetru .Referitor la cutie , este relativ usor de facut , insa ce imi impune mie greutati este panoul din fata , pe care fara un aparat CNC , sau o freza este cam imposibil de facut daca vrei sa iasa ceva de calitate . In plus , nu am vazut de cumparat vu-metre aratoase , insa se pot gasii din dezmembrari . ''Proiectul'' amplificatorului meu o sa i-a o pauza cel putin pana la Paste . Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 adevarat, in romania trebuie sa ai bani sa-ti permiti un hobyam mai scris pe undeva numai un transformator toroidal ajunge pana la 200 ron,poate mai multplus puntea in care un condesator serios costa deasemenea binisorsfatul meu e sa achizitionezi un second hand{(am vazut pe un site ceva de genu :vand sursa secand hend ))} sunt destule site-uri de publicitate gratuita in fiecare orassi sigur vei gasi un "flamand" gata sa-si vanda scula pt cateva pachete de tigari trebuie sa ai rabdare doarin legatura cu greselile gramaticale:- ce ma!daca sint tagan ?nu am voie sa dau botez cu 5000 de vatisa ma auda toti taganii ca sint cel mai tare din satra!!ZA CE PESE HAM NEVOE !eu nu inteleg ce e aici ,sita de etnii?lasati fratilor impresiile de mari intelectuali ca tot sub doi metri de nivelul marii ajungeti,in tara asta sunt si rusi si maghiari si huni si slovaci si mai stiu eu ce minoritati ,nu inteleg ce treaba are electronica cu limba romanasi daca e roman si a gresit nu inteleg care e problema unoraIMPORTANT E SA NU GRESEASCA POLARITATEAPS: daca ai gasit greseli in textul meu,i-mi cer scuze sunt roman dar nu am decat 4 clase,e ceva problema? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Există cursuri de alfabetizare ptr adulţi. O greşeală frecventă: i-mi, i-ti, i-i. Corect îmi, îţi, îi. Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Există cursuri de alfabetizare ptr adulţi. O greşeală frecventă: i-mi, i-ti, i-i. Corect îmi, îţi, îi. ma gandeam eu ca am gresit undeva corect zal nota 10 treci la loc in banca Link spre comentariu
Vlad20 Postat Aprilie 2, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Nu ar fi mai bine sa lasam pentru alta data mesajele off-topic ? Macar sunt multumit ca nu scriu cu => ieu eo sint , sau ce am vazut pe un forum de acvaristica lare-vedere @ Mariobe Peste tot in lume hobby-urile sunt scumpe daca vrei ceva performant .Faptul ca unele piese sunt mai scumpe la noi fata de USA de exemplu , se datoreaza faptului ca trebuie sa platesti , transportul , adausul importatorului si eventual alte taxe . Este adevarat ca unii importatori au adausuri mari , dar nu te obliga nimeni sa cumperi de la ei , multe firma prefera sa vanda un singur produs cu adaus de 300% fata de zece cu 30% . Dece ? Pentru ca asa este piata nu se inghesuie lumea sa cumpere bipolari sau ori ce altceva legat de vreun hobby . Atunci cand piata o sa se deschida , si o sa fie mai multi intuziasti atunci o sa scada preturile , pana atunci insa importatorul trebuie sa plateasca salarii , chiri , taxe , impozite , consumabile etc ...Una este sa cumpari unul SH , si una este sa iti faci unul singur , pe langa faptul ca ai placerea ca ai ceva facut de mainile tale , iti poti face unul foarte performant , si il poti ''dimensiuona'' exact cat ai nevoie , cum iti place sau cat iti permiti . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum