Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit-uri audio ... suspecte


Vlad20

Postări Recomandate

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?cPath=214&products_id=4495

 

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?cPath=214&products_id=4495

 

Cum constinele mele in domeniu s-au limitat mereu la masurat /testat si inlocuit , am nevoie de ajutorul vostru .

 

Vreau sa schimb etajul final la un amplificator ''vintage'' , cu un etaj final mai puternic , dar NU vreau sa am nici un fel de distorsiuni .

Inca ceva , difuzoarele mele ''duc'' 350W , dar pana acum am avut decat 2X100W , iar in momentul de fata doar 2X20W , tin sa precizes ca nu sunt fanul ''muzici tari '' dar imi place sa stiu ca daca vreau ajung acolo + :freaza: .

 

Deci , sunt bune kiturile de mai sus , sau mai bine as ''scapa'' cu ceva facut in casa , banuiesc ca nu ma trebuie schimbat nimic la preamplificator nu ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Vlad20

    6

  • zal

    3

  • ionioni2008

    3

  • remus68

    2

Top autori în acest subiect

De acolo, daca vei achizitiona oricare dintre kit-urile de 2x250W sau 2x500W, se vor auzi la fel de tare! Amindoua se alimenteaza cu 2x28Vac, deci nu vei obtine nici macar 2x100W/8 ohmi. Ai putea utiliza sarccini de 4 ohmi (2x150W), dar piesele utilizate sint destul de firave si nu prea rezista la curenti mari de sarccina.Daca te pricepi, construieste-ti singur un amplificator.

Link spre comentariu

"Inca ceva , difuzoarele mele ''duc'' 350W , dar pana acum am avut decat 2X100W , iar in momentul de fata doar 2X20W..."

Fara suparare, ar trebui sa sune asa:

"Inca ceva , difuzoarele mele ''duc'' 350W , dar pana acum am avut DOAR 2X100W , iar in momentul de fata doar 2X20W ..."

Link spre comentariu

Nu ma supar , dar , iti pot spune ca eu nu am facut scoala in Romania , desii sunt roman :jytuiyu .... Adevarul este ca nu prea ma pricep , cum spuneam mai sus , cunostintele mele in materie s-au limitat doar la mici reparatii , nu am fost priceput la facut modificari sau sa fac un proiect personal .Totusi m'as inhama la un proiect de acest gen , dar la un amplificator undeva pana in 200-250 W , care de altfel sunr arhisuficienti pentru o incapere de de 25m2 .Rasfoind pe forum am intalnit niste denumri pe care nu le prea inteleg , si anume '' amplificatoare clasa '' a ; ab ; t ;d etc...Sa inteleg ca cele clasa A sunt mai de fidelitate decat cele clasa D ?Daca cineva imi poate oferii un plan al unui amplificator stereo de putere as fi recunoscator , dar unul ''complet'' adica cu ''schita'' , pcb si schema de pozitionare a pieselor , nu de alta dar nu m'a pricep sa fac un pcb dupa schema , ma rog nu la complexitatea asta .deasemena daca cineva imi poate vinde un pcb gata facut sau folie pentru fabricarea lui as fi si mai recunoscator , caci metaoda folosita de mine , adica marker permanent , nu prea da roade pe suprafete asa mari . Multumesc .

Link spre comentariu

Nu ma supar

Perfect! Atunci, pentru inceput, invata cum functioneaza un tranzistor, care este rolul etajelor dintr-un amplificator (asta iti va fi de un real folos viewtopic.php?f=66&t=48955). Incepe cu ceva usor, un amplificator de 10W cu circuit integrat, apoi unul mai performant si cind vei capata experienta iti vei construi si un amplificator de 2x250W. Daca vei incerca sa il faci acum, vei regreta timpul pierdut si banii aruncati. Pentru inceput, invata!
Link spre comentariu

poti folosi fet400 care costa 90lei406W 4Ohm; 263W 8ohmpoti lega boxele la un singur modul incat sa obtii 400watt, nustiu daca chiar scoate 400, dar is mai mune decat chinezariile de pe mivaromca sa faci tu un amplificator de la 0 mai ai, mai ales ca esti incepator, eu nu mas complica

Link spre comentariu

Nu sunt chiar bata , am mai facut kituri ''de'a gata '' sau ''de la zero'' , , cele de la zero erau micute deobicei cu tranzistori ''jucarele'' de genul senzori de prezenta / atingere , variatoare micute , sonerii etc , cel mai complicat kit a fost un osciloscop care se conecta la computer , l-am comandat din revista eletronique , dar trebuia calibrat , si intre timp s-a pierdut cand am revenit in tara . Ca elemente audio am facut mai demult niste ''amplificatoare '' cu circuite integrate TDA 2005 si 2003 dar aveau distorsiuni enorme chiar si cu o alimentare de la o sursa de laborator ... Fizica am facut in liceu , prin care nu am trecut tocmai degeaba ... evident nu la nivel avansat caci nu era liceu de profil . Cu toate astea nu ma simt pregatit sa concep ceva de la zero :nas: .Multumesc pentru linkuri , si va asigur ca voi studia pdf-urile , cu acozia asta imi voi aduce aminte ce am uitat si , dece nu am sa invat lucruri noi .

Link spre comentariu

Nu vreau sa fiu rautacios, dar vad ca avem f multi electronisi pe acest forum cu sute de wati in sfaturi, ba chiar avem si un profesor de romana.Asculta-l pe remus68 si ia-o usurel. In primul rand daca vrei sa inlocuiesti finalul de la un amplif vechi, trebuie sa te lamuresti ce "poate" transformatorul din acel amplif. Degeaba faci amplifuri de sute de wati daca sursa ta nu poate sa-l duca. Se va intampla exact cum ai spus tu, " Ca elemente audio am facut mai demult niste ''amplificatoare '' cu circuite integrate TDA 2005 si 2003 dar aveau distorsiuni enorme chiar si cu o alimentare de la o sursa de laborator ... "unde probabil sursa nu avea curentul necesar sa alimenteze acele integrate si atunci normal ca la putere mai mare distorsionau ingrozitor. Este de fapt un lucru pe care multi dintre constructorii amatori de amplifuri de sute de wati il neglijeaza. Sursa de tensiune a unui amplif e la fel de importanta ca ampliful, ba chiar mai importanta din puntul meu de vedere.Deci incepe prin a masura tensiunea in gol pe care o ai dupa punte, pe condensatorii de filtraj, calculeaza-i puterea in functie de sactiunea tolelor, si testeaza-l su o sarcina pasiva in functie de putere, ca sa vezi ce tensiune iti ramane in sarcina. In functie de asta cauti o schema care sa o poti folosii cu succes. Dar intai mai invata cate ceva. Electronica e frumoasa, dar presupune si teorie nu numai asamblare de chituri si constructie de montaje fara sa ai habar de ce se intampla acolo. Iti doresc succes

Link spre comentariu

Totusi m'as inhama la un proiect de acest gen , dar la un amplificator undeva pana in 200-250 W , care de altfel sunr arhisuficienti pentru o incapere de de 25m2 .

Din experienta iti spun ca pt 25m^2 , 15W sunt arhisufiecienti. Dupa mine....decat sa bagi banii in amplificatoare de sute de wati, mai bine ii gabi in niste boxe mai serios, oricat de vechi ar fi ele. Ale mele sunt Grundib BOX 8000 made in West Germany....deci iti dai seama de vartsa lor. Pe un Delia amarat suna exceptional (!) si foarte tare. Prin "foarte tare" inteleg o putere acustica care-ti face tricoul sau pantalonii sa se miste pe tine.
Link spre comentariu

Nu, nu avem un profesor de romana... pe forum.Am considerat, insa, ca este pacat sa ne batem joc de limba noastra, si noi...destul o fac manelistii si altii...Daca stiam ca Vlad20 nu a facut scoala in Romania, sigur nu-i sugeram corectura. Observ, cu regret, ca lumea se ofusca atunci cand atragem atentia asupra unorformulari sau intorsaturi nefericite de fraze sau chiar greseli gramaticale grave..Eu cred ca o minte care se exprima clar si concis este o minte ce-mi poate da sfaturi pertinetesi in domeniul electronicii...Ramane, inca, sa-mi fie demonstrat ca cel cu o exprimare dezarticulata si agramata este capabil de idei clare si coerente...Va salut!

Link spre comentariu

Corect ce scrie radusa, ar trebui să se înţeleagă o dată pe forumul ăsta că schimbînd etajul final la un amplif existent, fără a modifica trafo şi sursele nu creşte puterea.

Şi încă ceva: putere mare nu e egal cu fidelitate, asta e dată de schema folosită şi piese. Majoritatea sînt scheme banale umflate cu steroizi (supravoltate şi adăugaţi mai mulţi trz finali).

Legat de asta sînt şi clasele de funcţionare ale amplifurilor, cele ptr audiţii de calitate sînt numai A sau AB, cu specificarea că totuşi clasa A la semiconductori nu se compară cu clasa A la amplifurile cu lămpi, e mai mult o reclamă comercială. Orice amplif poate fi trecut din clasa A în AB şi invers numai dintr-un reglaj, dacă e bine realizat.

 

De kiturile alea m-am plictisit cîte întrebări au fost pe forum. Ar trebui puse pozele lor la panoul infractorilor de la poliţie.

Link spre comentariu

Excelent zis zal.@ionioni2008stai linistit ca nu m-am ofuscat deloc. Corecturi de limba sunt binevenite cateodata, dar cred ca la greseli mai grave. De principiu, cand citesc un topic, sunt atent la problema de fond si mai putin la exprimare. Asta nu inseamna ca nu ma urc pe pereti cand vad toate prescurtarile alea de doi lei ale tinerilor din ziua de azi. Si sa-ti spun sincer sunt mult mai suparat pe sfaturile unora, de mute ori incompetente sau total pe langa problema de fond si a subiectului, care se dau pe acest forum, care ori se cred atot-stiutori ori vor numai sa-si mareasca numarul de raspunsuri. Sau pe raspunsurile super scurte, fara explicatii sau argumente, care nu aduc nimic celor ce pun intrebari. Si imi pare rau ca nivelul acestui forum pe probleme de electronica, dupa parerea mea, este foarte scazut.Cu respect

Link spre comentariu

Revenind on-topic:

poate ar trebui pus un banner, nu stiu, in susul paginii, pentru toti cei care intreaba daca

schimbarea (doar) a etajului final existent cu unul mai puternic le va mari puterea disponibila:

" NU! NU! NU se poate mari sensibil puterea FARA a mari si puterea sursei!"

Link spre comentariu

Sursa pe care am folosit-o atunci putea '' genera '' pana la 5 A , la apoximativ 18V , iar din cate stiu eu tda-urile respective puteau sa scoata 10w respectiv 2x20w alimentate la 12V , deci 10/12= 0.83(3) respectiv 40/12=3.3(3) . Iar despre filtrajul ei , nu pot spune multe , dar daca tin faptul ca era de laborator banuiesc ca avea un filtaj corespunzator .Nu am pomentit de valuarile transormatorului original , pentru ca am decis ca o sa fie corect de inteles ca o sa il schimb sau o sa mai adaug inca unul , separand asfel preamplificatorul , de etajul final .Alimentarea originala se face dintr-un transformator de retea cu tensiuni de iesie de 16V (scrise pe el ) si 75VA , acest VA nu am stiut prea corect ce inseama asa ca l-am calculat ca VxA=75W deci ar trebuii sa am aproximativ 4.8 A . Eu am spus ca o sa citesc pdf-urile din link-uri dar asta dureaza , nu pot pocniii din degete si bingo am invatat tot . Revenind la aplificatorul pe care il doresc , ok am inteles , nu este floare la ureche construirea unuia deaceia prima mea optiune a fost cumpararea unui kit/modul , dar se pare ca acestea sunt slabe calitativ .Acum nu ramane decat sa mai invat , si sa studiez ceva modele de amplificatoare , pana gasesc unul care sa corespunda cu cerintele mele , si sa nu fie mult peste nivelul meu .....Referitor la amplificatorul pe lampi , acolo nu am degand prea curand sa imi bag nasul , tensiuni prea mari , transformatoare ''custom'' prea multe diode triace ace lice si arsice :d , in plus pentru a face unul la puterile amintite de mine mai sus sunt necesare sume de care eu nu dispun in momentul de fata . P.S. Eu stiu ca nu sriu de multe ori corect dar este chiar atat de grav ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări