Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

M-ar interesa parerile dvs. despre programatorul AVRPROG-T

Vizitator cornelia_martinas

Postări Recomandate

Vizitator cornelia_martinas

Buna ziua

Sunt incepatoare in ceea ce priveste microcontrolerele si programarea lor, asa ca voi cere scuze anticipat daca ofensez pe cineva. Am cumparat de la ADELAIDA Craiova o placa de dezvoltare EvB4.3 echipata cu un microcontroler ATmega 16 - placa pe care urmeaza sa o utilizam (eu si colega mea) pt. invatat; in ceea ce priveste programatorul, inca nu l-am cumparat, insa ne-am oprit la AVRPROG-T (vandut in Romania tot de ADELAIDA, pagina de catalog este:

http://www.adelaida.ro/product_info.php ... s_id=10373 ); am ales acest programator deoarece este pe USB, este destul de ieftin si este fabricat de aceeasi firma care face si placa de dezvoltare EvB4.3; ca si mediu de programare, vom utiliza CodeVisionAVR 1.24.4, BASCOM si, poate, mai incolo, AVR Studio4. Rugamintea pe care o adresez aici este ca, daca cineva a lucrat cu programatorul mai sus amintit, sa-mi spuna si mie parerea despre el; cat de bine functioneaza acest programator cu mediile de programare pomenite mai sus (in special cu CodeVisionAVR si BASCOM)?

Multumesc anticipat,

Cornelia M.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

2

• mitescu

1

• Stefan

1

• ole

1

Top autori în acest subiect

Nici o sansa deocamdata la datul cu parerea despre programatorul mentionat deoarece marea majoritate dintre noi ne construim programatoarele , proiectele si nu cumparam gata facute .Dar in documentatia care insoteste produsul nu e specificat cu ce merge si toate celelalte ?Nu au Adelaida suport tehnic ?

Link spre comentariu

Pentru ca domnisoara initiatoare a acestui thread m-a tras de maneca cum ca sunt cam "bucurestean " (ma intreb ce o fi asta ?!?) am sa revin cu un raspuns .

Acel tip de interfata se numeste "avr dopper" .

Este o interfata ok si intre timp a fost imbunatatita , vezi aici informatiile :

http://www.obdev.at/products/vusb/avrdoper.html

Initial aceasta interfata nu era suportata decat de avr dude si nu prea mergea cu altceva , din aceasta cauza au aparut upgrade la aceasta interfata .

Un google dupa "avr dopper " ar da si mai multe info in cazul in care se doreste .

Variantele moderne merg cu orice fiind vazute ca STK500 / usb / chiar HV programmer adica o interfata de programare mai noua de la Atmel .

Nu stim ce firmware are domnisoara pe interfata cumparata dar daca are o varianta de firmware mai noua , ii garantez ca merge cu orice tip de mediu de dezvoltare AVR Atmel inclusiv cele mentionate mai sus in thread .

Mai multe nu pot sa spun deocamdata .

Pe de alta parte daca face un test (si ii recomand sa incerce cu toate mediile de dezvoltare cu interfata actuala inainte de upgrade ) sa ne spuna si noua rezultatele pentru a o ajuta mai departe .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări