Vizitator cornelia_martinas Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Buna ziua Sunt incepatoare in ceea ce priveste microcontrolerele si programarea lor, asa ca voi cere scuze anticipat daca ofensez pe cineva. Am cumparat de la ADELAIDA Craiova o placa de dezvoltare EvB4.3 echipata cu un microcontroler ATmega 16 - placa pe care urmeaza sa o utilizam (eu si colega mea) pt. invatat; in ceea ce priveste programatorul, inca nu l-am cumparat, insa ne-am oprit la AVRPROG-T (vandut in Romania tot de ADELAIDA, pagina de catalog este: http://www.adelaida.ro/product_info.php ... s_id=10373 ); am ales acest programator deoarece este pe USB, este destul de ieftin si este fabricat de aceeasi firma care face si placa de dezvoltare EvB4.3; ca si mediu de programare, vom utiliza CodeVisionAVR 1.24.4, BASCOM si, poate, mai incolo, AVR Studio4. Rugamintea pe care o adresez aici este ca, daca cineva a lucrat cu programatorul mai sus amintit, sa-mi spuna si mie parerea despre el; cat de bine functioneaza acest programator cu mediile de programare pomenite mai sus (in special cu CodeVisionAVR si BASCOM)? Multumesc anticipat, Cornelia M. Link spre comentariu
mitescu Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Cu BASCOM nu cunosc, dar aproape sigur sub CodeVision or sa fie probleme Link spre comentariu
ole Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Incepatoare, dar exista topic dedicat problemelor legate de programare. Acum te las sa continui aici. Ai grija next time Succes la proiecte! Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Nici o sansa deocamdata la datul cu parerea despre programatorul mentionat deoarece marea majoritate dintre noi ne construim programatoarele , proiectele si nu cumparam gata facute .Dar in documentatia care insoteste produsul nu e specificat cu ce merge si toate celelalte ?Nu au Adelaida suport tehnic ? Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 am ceva asemanator (adica identic ) de la TME insa a fost mai ieftin. a avut parte doar de un atmega 168 + Avr Studio 4 si totul a decurs perfect asa ca nu prea am ce sa zic cu un atmega8 si 74HC126 il aranjezi chiar tu. Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Pentru ca domnisoara initiatoare a acestui thread m-a tras de maneca cum ca sunt cam "bucurestean " (ma intreb ce o fi asta ?!?) am sa revin cu un raspuns . Acel tip de interfata se numeste "avr dopper" . Este o interfata ok si intre timp a fost imbunatatita , vezi aici informatiile : http://www.obdev.at/products/vusb/avrdoper.html Initial aceasta interfata nu era suportata decat de avr dude si nu prea mergea cu altceva , din aceasta cauza au aparut upgrade la aceasta interfata . Un google dupa "avr dopper " ar da si mai multe info in cazul in care se doreste . Variantele moderne merg cu orice fiind vazute ca STK500 / usb / chiar HV programmer adica o interfata de programare mai noua de la Atmel . Nu stim ce firmware are domnisoara pe interfata cumparata dar daca are o varianta de firmware mai noua , ii garantez ca merge cu orice tip de mediu de dezvoltare AVR Atmel inclusiv cele mentionate mai sus in thread . Mai multe nu pot sa spun deocamdata . Pe de alta parte daca face un test (si ii recomand sa incerce cu toate mediile de dezvoltare cu interfata actuala inainte de upgrade ) sa ne spuna si noua rezultatele pentru a o ajuta mai departe . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum