Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Code protect


payty

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • payty

    3

  • puiu

    2

  • Romica_t

    2

  • nooob64

    1

Top autori în acest subiect

Poti citii programul unui PIC cu CP = ON dar ca rezultat ai doar 0 peste tot , deci daca ai CP ON nu iti poate citi nimeni codul => protectie asigurata ... codul protejat ar putea fii citit dar cu niste tehnici greu de pus in practica si periculoase mai ales pt cod.

Link spre comentariu

citisem un articol cum ca se pot citi daca se apeleaza la tensiuni mai mari, concret nu am inteles prea mult, dar ma intereseaza daca totusi se poate sa imi citeasca cineva codul. pe de alta parte, mai am o intrebare: exista cumva vreo modalitate de a extrage la nivel de MCU un fel de identificator unic al acestuia? as vrea de exemplu sa leg softul de cipul pe care lucreaza si sa nu lucreze decat pe cipul pe care a fost incarcat, deci daca cineva il descarca si il pune pe altul, sa nu mai mearga. treaba nu e grea, dar ideea e daca exista un identificator unic al fiecarui cip, ceva cum e MAC address-ul de la placile de retea.pe site-ul microchip.com am gasit undeva unde ziceau ca modalitatea de a proteja codul prin CP=on nu e prea sigura.

Link spre comentariu

pe site-ul microchip.com am gasit undeva unde ziceau ca modalitatea de a proteja codul prin CP=on nu e prea sigura.

Poti sa precizezi unde ai gasit acest lucru, ma refer la document, nu la site. Da, te rog, un link.

Link spre comentariu

"There are dishonest and possibly illegal methods used to breach the code protection feature. All of these methods, to our

knowledge, require using the Microchip products in a manner outside the operating specifications contained in Microchip’s Data

Sheets. Most likely, the person doing so is engaged in theft of intellectual property."

 

 

 

http://ww1.microchip.com/downloads/en/d ... 39647a.pdf

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, spargerile astea de coduri necesita ceva scule scumpe si multa pricepere. Nu stiu cat de interesante sunt programele tale si daca justifica astfel de investitii din partea spargatorilor.LE Pe de alta parte, cred ca citatul de pe site de la microchip e asa, un fel de "spalat pe maini" (noi incercam sa face protectii sigure, da' daca nu ne iese, ghinion, nu e vina noastra). Nu cred ca exista vreun producator care, in gama consumer, sa garanteze asa ceva 100%.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

pe de alta parte, mai am o intrebare: exista cumva vreo modalitate de a extrage la nivel de MCU un fel de identificator unic al acestuia? as vrea de exemplu sa leg softul de cipul pe care lucreaza si sa nu lucreze decat pe cipul pe care a fost incarcat, deci daca cineva il descarca si il pune pe altul, sa nu mai mearga.

Eu folosesc la un pic un eeprom extern, m-am gandit ca la pornirea programului, acesta sa citeasca o valoare ascunsa undeva in eeprom si daca nu este echivalenta cu o constanta din program sa nu continue cu nimic. E usor de observat comunicarea intre pic si eeprom cu o sonda logica? M-am gandit sa acopar cu rasina epoxidica cablajul astfel incat sa nu aiba acces la trasee cu sonda intre pic si eeprom. Cele doua sunt foarte apropiate.Scopul acestei manevre este ca pe alt pic sa nu functioneze programul.
Link spre comentariu

ce ai zice daca ai pune in aplicatia ta un ds1820 care are id unic? picul citeste id-ul ds-ului, il modifica dupa un altgorimt creat de tine(de ex inmultesti cu 3, imparti la 2, mai aduni ceva la el etc) si daca nu este cel setat default in soft sa nu ruleze? un fel de cheie hard.

Link spre comentariu

ce ai zice daca ai pune in aplicatia ta un ds1820 care are id unic? picul citeste id-ul ds-ului, il modifica dupa un altgorimt creat de tine(de ex inmultesti cu 3, imparti la 2, mai aduni ceva la el etc) si daca nu este cel setat default in soft sa nu ruleze? un fel de cheie hard.

Da, ai dreptate, este si mai sigur asa. Tot asemanator se poate folosi DS2431 , e memorie eeprom 1 wire, are un numar unic de identificare pe 64 de biti. Dar si asa se poate clona, ce citeste cu sonda logica comunicarea dintre uC si memoria externa sau termometrul extern (exemplul tau) si tot acest protocol se scrie intr-un mic uC aditional ce se va dispune langa uC principal. Acesta (cel adaugat) va simula comportamentul circuitului DS si il "fenteaza" pe uC principal. Gresesc cu ceva?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări