florinellll Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 M-am gandit sa dezbatem putin aceasta problema.Vreau se ne ocupam la inceput de incalzirea locuintei cu aceste sisteme.Se spune ca ar de 2-3 ori mai eficiente decat alte sisteme electrice de incalzire(resou,calorifer,convector,aeroterma)binenteles alimentate la reteaua electrica 220v.Daca se poate marii cumva eficienta in situatia mai sus prezentata.Va voi expune un experiment facut de mine,ceva mai tarziu.Astept cu intereres opiniile voastre. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Da, sunt mai "eficiente" pentru ca functioneaza in regim de pompa termica adica pompeaza caldura din aerul de afara inauntru folosind lucru mecanic dezvoltat de un motor electric(de obicei). Problema este ca aceasta eficinenta scade o data cu cresterea diferentei de temperatura interior exterior iar iarna tind sa faca si condens si sa inghete si pt dezghet se mai consuma energie. Mult mai buna la acest capitol este o pompa geotermala deoarece chiar si pe ger la cativa metri sub pamant temperatura nu variaza asa de mult. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 salut randamentul e mai bun la pompele de caldura e clara treaba , dar te sfatuiesc sa intrii pe likul urmator e bine dezbatuta problema aici http://www.energeia.ro/energie-geoterma ... enta-1354/ M-am gandit sa dezbatem putin aceasta problema.Vreau se ne ocupam la inceput de incalzirea locuintei cu aceste sisteme.Se spune ca ar de 2-3 ori mai eficiente decat alte sisteme electrice de incalzire(resou,calorifer,convector,aeroterma)binenteles alimentate la reteaua electrica 220v.Daca se poate marii cumva eficienta in situatia mai sus prezentata.Va voi expune un experiment facut de mine,ceva mai tarziu.Astept cu intereres opiniile voastre. Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Pompa de caldura cu sursa geo (pamantul) e foarte atractiva!Impedimentul major e insa INVESTITIA, care e foarte mare!Iar in orice intreprindere se calculeaza un timp de amortizare, care trebuie sa fie semnificativ mai mic decat cel de viata a instalatiei. Chiar daca pretul combustibililor va mai creste, energia electrica (sursa primara de alimentare a pompei) va mai creste si ea (fiind obtinuta - inca - tot din combustibili conventionali). Nu pierdeti din vedere masurile "pasive" (izolarea); acestea au eficienta cea mai mare, neimplicand cheltuieli in afara investitiei (initiale, dar si finale). Schimbarea instalatiei de incalzire (in principal ca sursa de energie), e o solutie de "ordinul doi", implicand in afara de investitie, si o componenta de cheltuieli de exploatare (mai precis: functionare si intretinere)Tendinta (cel putin a unei parti a celor de pe acest forum) de a renunta la dependenta de sistem (fara electricitatea furnizata de SEN, nu mai functioneaza aproape nimic!), vine oarecum in contradictie cu o solutie HI-TECH ca pompa de caldura....Succes! Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 2, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Stiti ca este un program national de subventionare a unor proiecte care functioneaza cu energie"curata".Statul suporta 70-90% din costurile legate de achizitionare si instalare.Din pacate beneficiaza smecherii in proportie covarsitoare.Oamenii simpli care ar dispune de diferenta 10-30% nu au acces .ASTA ESTE ROMANIA Link spre comentariu
sorinpavel Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Da, sunt mai "eficiente" pentru ca functioneaza in regim de pompa termica adica pompeaza caldura din aerul de afara inauntru folosind lucru mecanic dezvoltat de un motor electric(de obicei). Problema este ca aceasta eficinenta scade o data cu cresterea diferentei de temperatura interior exterior iar iarna tind sa faca si condens si sa inghete si pt dezghet se mai consuma energie. Mult mai buna la acest capitol este o pompa geotermala deoarece chiar si pe ger la cativa metri sub pamant temperatura nu variaza asa de mult.Nu are nici o treaba cu aerul de afara.Aerul conditionat de apartament este un frigider taiat in doua:compresorul afara si racitorul in casa Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Era vorba de o instalatie de aer cond folosita pentru incalzire.Daca temp exterioara esta scazuta eficienta aste si ea scazuta.La -10grade "moare in ham" ca sa folosesc un limbaj academic.Adica se ocupa mai mult de dezgetarea unitatii exterioare decat de incalzirea in locuinta.Ideea mea era sa mentin unitatea exterioara pe timpul iernii la 7-10grade plus cu ajutorulapei din panza freatica(put,fantana).Am facut deja acest lucru "storpind" radiatorul unitatii exterioare cu apa din panza freatica.Am obtinut rezultate ,insa trebuie sa trec de faza probe sa fac ceva "elegant" Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Era vorba de o instalatie de aer cond folosita pentru incalzire.Am obtinut rezultate ,insa trebuie sa trec de faza probe sa fac ceva "elegant"Cred ca la nivel de amator se poate imagina un sistem de incalzire a unitatii exterioare cu apa. Eu am mai scris despre asta; daca poti si crezi ca e bine si "elegant" incearca urmatorul experiment: -se demonteaza compresorul si se monteaza rotit cu 90 gr. in asa fel ca pozitia de functionare a unitatii ext. sa fie pe verticala cu ventilatorul in partea de sus.-se demonteaza ventilatorul (cu motor).-se imerseaza unitatea cu radiatorul in apa unei cuve pana la nivelul motocompresorului.-cuva va avea un circuit inchis printr-o pompa cu apa dintr-un put.Stiu ca agentul cu care vine de la producator ajunge pt. cca 5m distanta intre cele 2 aparate deci s-ar putea monta aparatul exterior la nivelul solului pt. un montaj mai accesibil si o monitorizare mai buna. Nu mai spun de izolatie termica...Ar fi o chestie daca automatizarea ventilatorului de la unitatea exterioara ar putea fi adaptata si implementata pt. pompa.. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Si nu e mai simplu cu o nichelina? Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Mersi Gica70 pentru informatiiDomnul Pavel va rog nu mai dati raspunsuri in "doi peri".Se vede ca nu prea aveti cunostinte in acest domeniu.In conditii propice inst de aer cond folosita pentru incalzire are o eficienta 300% in comparatie cu un radiator electric.De asemeni cititi inca o data regulamentul de functionare al forumului.Daca nu aveti nimic de spus mai bine cititi o carte. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Mersi Gica70 pentru informatiiDomnul Pavel va rog nu mai dati raspunsuri in "doi peri".Se vede ca nu prea aveti cunostinte in acest domeniu.In conditii propice inst de aer cond folosita pentru incalzire are o eficienta 300% in comparatie cu un radiator electric.De asemeni cititi inca o data regulamentul de functionare al forumului.Daca nu aveti nimic de spus mai bine cititi o carte.Stimate domn, cand montam aere conditionate d-ta poate bateai cu lingura in geam.In primul rand stii cum functioneaza aerul conditionat? Ma refer la cel de apartament. Daca vrei discutam si de cele industriale care pentru incalzire folosesc gaz metan.Stii cumva ca are senzor de temperatura si pe unitatea interna si pe cea externa?Astea sunt pentru "cunoscatori ca d-doastra care vor sa faca in casa 20 grade cand afara sunt tot 20.Adica senzorul spune"fraiere deschide geamul".Stii cumva ca sunt si aere cond care merg pana la -20 grade?Si asta se face cu o rezistenta care incalzeste compresorul.(aici se pune nichelina)Stii cumva de ce nu merg aerele la temperaturi joase?Raspunde la intrebarea asta si mai stam de vorba.Si in veci si pururea nu are treaba aerul de afara cu cel ambiental.La instalatiile de casa Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Iti faci impresia ca daca ai 500 de mesaje majoritatea tip BODEGA AI SI EXPERIENTA?.Unitatea exterioara ingheata daca temperatura ambianta este-2 3grade.Eu am 40ani varsta asa ca vezi sa nu spargi geamul cu lingura.ESTE foarte clar ca nu stii principiul de functionareZICI CA ai montat asa ceva ???? Poate ai prins suruburile in zid.M-am uitat prin raspunsurile dumneavoastra Misto ieftin,discutii BODEGA la subiecte de specialitate. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Iti faci impresia ca daca ai 500 de mesaje majoritatea tip BODEGA AI SI EXPERIENTA?. Unitatea exterioara ingheata daca temperatura ambianta este-2 3grade. Eu am 40ani varsta asa ca vezi sa nu spargi geamul cu lingura. ESTE foarte clar ca nu stii principiul de functionare ZICI CA ai montat asa ceva ???? Poate ai prins suruburile in zid. M-am uitat prin raspunsurile dumneavoastra Misto ieftin,discutii BODEGA la subiecte de specialitate. Sa fii sanatos.Eu am 45.Raspunsul dat de mine nu e deloc la misto.Nu ingheata unitatea externa ci uleiul din compresor.Pentru asta se pun niste spire de nichelina in jurul lui ca sa-l mentina cald Link spre comentariu
vfp_marius Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 vai mama nu conteaza cat de lung e parul ci ce si cum gandim , da stau si ma intreb acum oare la automobilele ce detzin aer cond. ce se pune la compresor tot nichelina ? ma refer in general si la automobilele ce merg in peninsula scandinava , acolo e destul de frig , nu minus 2 sau 3 grede , poate de 10 ori mai mult ? are cineva idei sami raspunda . Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Si in veci si pururea nu are treaba aerul de afara cu cel ambiental.La instalatiile de casa.(citat sorinpavel).La ce te referi? La compozitia aerului, umiditate, temperaturi..? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum