Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calorifer

gherasim

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gherasim

2

• vfp_marius

2

Top autori în acest subiect

salut ,caloriferele sunt de mai multe tipuri , ma gandesc ca ele se masoara in puterea radianta (kw),in functzie de suprafatza pe care o au , dar se calculeaza in functie de metri cubi ai camerei nu de suprafatza camerei . oricum la o camera de circa 3l pe 3,5L la 2,5 h iti trebuie cam 3,5 kw pe calorifer . puterea unui calorifer se masoara in kw ,sper ca nu gresesc daca da sa ma corecteze cineva . caloriferul se monteaza strict sub fereastra . dar specific calculele se fac si in functzie de stratul de izolare termica al constructziei .

Link spre comentariu

salut ,caloriferele sunt de mai multe tipuri , ma gandesc ca ele se masoara in puterea radianta (kw),in functzie de suprafatza pe care o au , dar se calculeaza in functie de metri cubi ai camerei nu de suprafatza camerei . oricum la o camera de circa 3l pe 3,5L la 2,5 h iti trebuie cam 3,5 kw pe calorifer . puterea unui calorifer se masoara in kw ,sper ca nu gresesc daca da sa ma corecteze cineva . caloriferul se monteaza strict sub fereastra . dar specific calculele se fac si in functzie de stratul de izolare termica al constructziei .

Ca idee,orice distribuitor serios(de calorifere)are in dotare o rigla de calcul care tine cont de ceea ce s-a scris mai sus,adica de cubajul incaperii si de izolarea ei termica.Orice modificare a cubajului incaperii sau factorului de izolare K se reflecta in mod automat si in necesarul termic al unei incaperi date.
Link spre comentariu

am cumparat ceva calorifere de la dedeman acu ceva vreme 2 ani ,si sunt cam de 600 pe 1200 , ei unul de ala avea un buletin informativ cu puterea lui in w dar nu mai am acele hartii faceau parte din ambalaj ,oricum cred ca pe net se gasesc destule formule de calcul .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări