Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interpretare Datasheet Tranzistor

Vizitator MirceaMurar

Postări Recomandate

Vizitator MirceaMurar

Salut!Stiu nu prea are ce cauta topicul asta aici, dar cred ca voi sunteti ce-i mai in masura sa ma ajutati sa inteleg cum sa interpretez datele dintr-o foaie de catalog al unui tranzistor. Deoarece la scoala nu ne mai invata nimic cum ar trebui.Problema de care m-am izbit este urmatoare :jytuiyu ( s-ar putea ca unii dintre voi sa radeti dar mie mi-ar prinde bine niste explicatii )Sa zicem ca avem un circuit in care dorim sa modificam intensitatea unui LED cu ajutorul unui potentiometru conectat la baza unui tranzistor. Tensiune de alimentare 10 V si un BC548.Problema mea este ca nu stiu care ar fi pasii pentru a calcula celelalte componente in functie de specificatiile tranzistorului si unde este mai indicat sa conectez led-ul la intrare pe colector sau la iesire pe emitor.As dori daca se poate sa-mi explicati acesti pasi mai in detaliu, daca aveti ceva timp la dispozitie.Daca nu aveti timp, si niste link-uri sunt bune :dans: Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby1204

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Salut!Stiu nu prea are ce cauta topicul asta aici.Sa zicem ca avem un circuit in care dorim sa modificam intensitatea unui LED cu ajutorul unui potentiometru conectat la baza unui tranzistor. Tensiune de alimentare 10 V si un BC548.

Nu inteleg ce legatura au ledurile cu amplificatoarele . Chiar si tu ai spus ca nu prea are ce cauta acest topic aici....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări