Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cuptor cu microunde

satelit

Postări Recomandate

Am un cupor cu microunde vortex si am avut condensatorul ars.Condensatorul care vine in serie cu magnetronul de la tensiunea inalta (3,5kV) L-am inlocuit si acu cuptorul merge .As vrea sa stiu ce rol are acest condensator si cum functioneaza in curent alternativ deoarece am vazut pe scheme ca acolo avem tensiune negativa.Va rog sa-mi dati mai multe detalii de funcionare a schemei cu condensator serie cu o sarcina.Va multumesc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mapo13

2

• satelit

1

• SASSU

1

• Adierea

1

Top autori în acest subiect

Am un cupor cu microunde vortex si am avut condensatorul ars.Condensatorul care vine in serie cu magnetronul de la tensiunea inalta (3,5kV) L-am inlocuit si acu cuptorul merge .As vrea sa stiu ce rol are acest condensator si cum functioneaza in curent alternativ deoarece am vazut pe scheme ca acolo avem tensiune negativa.Va rog sa-mi dati mai multe detalii de funcionare a schemei cu condensator serie cu o sarcina.Va multumesc

Pai prin acel condensator face treaba evident fara el nu ar merge :)
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Este un redresor de inalta tensiune mono alternanta !Se foloseste pentru redresare o dioda rapida dar cu tensiune inversa mare de comutatie (cam speciala sa zicem...) si la iesirea pe cuplajul F indice A al magnetronului gasiti tensiunea aprox. de 1200 de VV .Noroc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări