rares01 Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 (Magnum 5.1)sistemul unui prieten s-a stricat in urma unor interventii a unor tampiti la panaul electric din bloc iar asa s-a defectat sistemul si inca cateva aparate din casa...are un sunet deranjant (baraie ) extrem de tare am schimbat condensatorii de filtraj si traful dar tot in zadar ce as mai putea face? Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 pune traful innapoi daca era bun si schimba puntea redresoare sau diodele care o compun daca nu e incapsulata. Link spre comentariu
rares01 Postat Martie 29, 2010 Autor Partajează Postat Martie 29, 2010 am schimbat si diodele dar la fel asa ca le-am pus la loc pe cele vechi.... ce s-ar mai putea sa fie stricat? Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 in toate difurile baraie sau doar unele? Link spre comentariu
rares01 Postat Martie 29, 2010 Autor Partajează Postat Martie 29, 2010 in toate iar centrul care este satelitul principal de semnal nici macar nu mai baraie are un fel ce clipping in rest de la woofer si sateliti baraie tot.... nu cred ca este de la TDA 2030 fiindca se aude si sunet Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 nush ce sa zic. incearca sa schimbi si condensatoarele de cuplare Link spre comentariu
rares01 Postat Martie 29, 2010 Autor Partajează Postat Martie 29, 2010 am schimbat toti condensatorii de la 470 micro in sus Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Impamantare are priza?Eu am brum si la sistemul Logitech 2.1 si la amplificatorul Technics.Dar nu se aude atat de tare Link spre comentariu
rares01 Postat Martie 29, 2010 Autor Partajează Postat Martie 29, 2010 cred ca e un brum provenit din unul din operationalele de pe placa Link spre comentariu
matzah Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 pune intrarile de pe operationale in scurt. vezi daca mai ai brum. apoi incearca si cu intrarea de semnal a integratelor de putere. Daca ai brum in primul caz dar nu in al doilea, e clar ca ai o problema in partea de semnal mic (preampuri, eq etc, nu stiu ce e pe acolo). Daca ai brum in ambele cazuri, fie ai o problema generala in alimentare, fie ar fi cazul sa reverifici integratele de putere. Link spre comentariu
Vizitator nevora21 Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 daca zici ca centrul nu baraie e posibil sa fie ars si din cauza consumului acestuia baraie celelalte ... incearca sa anulezi alimentarea finalului de la satelitul central sau scoate`l afara Link spre comentariu
Rang3r Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Salut.In prima faza verifica daca nu ai cumva tensiune continua pe iesiri. Daca ai, inseamna ca integratele din etajul final (TDA -urile) sunt in scurt, si trebuie sa le schimbi.Faptul ca pe satelitul din centru nu se aude brumm sau ca se aude ceva semnal mai slab poate insemna ca acel TDA a scapat in sensul ca nu a intrat in scurt, dar mai mult ca sigur trebuie sa schimbi si pe ala.Daca iesirile sunt in regula, verifica tensiunea de alimentare la TDA -urile (pinul 5), ar trebuie sa ai in jur de 18-20 de volti. Daca sunt ok, taie pinul 1 si 2 la TDA pe un canal, si baga-i un semnal audio (de pe calculator de exemplu). Daca e in regula, inseamna ca ai probleme in preamplificator.Numai bine Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 de obicei se alimenteaza diferential tda-urile la sistemele astea(+/-15v) si preamplificatoarele la unele tot din tens asta. da toate TDA-urile jos , schimba cei 2 electrolitici de la punte si masoara tens pe ei sa fii sigur ca este ok.verifica si cond ceramici de 100n de la punte care adesea intra in scurt la sist astea (de preferat sa-i schimbi cu unii la tens mai mare) si monteaza tda-uri noi ca sa nu mai produci pagube.daca e unul in scurt dezechilibreaza alimentarea si le trage si pe celelalte dupa el. Link spre comentariu
zal Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Ăsta e subiect de ''colţul depanatorului''. Link spre comentariu
rares01 Postat Martie 31, 2010 Autor Partajează Postat Martie 31, 2010 pocnitoare ordinara am luat piese si am facut alt montaj de la 0 am incercat tot felu de chestii dar in zadar asa ca adios sistem Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum