Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am nevoie de ceva ajutor!!!

Vizitator aurelianporumb

Postări Recomandate

Vizitator aurelianporumb

salut!lucrez intr-o scoala si trebuie sa punem difuzoare in fiecare clasa... asta inseamna cam 30-40 difuzoarecare se vor lega la un computer care pleaca de la director.problema pentru care va scriu este urmatoarea: cum le leg? e ok in paralel? si am nevoie de amplificator pt sunetul care iese din pc sau pc-ul e suficient ca sa amplifice sunetul...? si ce caracteristici trebuie sa aiba amplificatorul?si ce e mai important: ce caracteristici imi trebuie la difuzoare(acestea vor avea potentiometre) cam asta e...mersi mult in avans!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• harman37arun

3

• ionut_te

3

• dem3ntor

2

• ahegyes

1

Top autori în acest subiect

Difuzoarele se leaga in paralel pe o linie de radioficare dar trebuie sa construiesti linia.Adica ai nevoie de un tranformator fr impedanta pe statie(sa transforme de la 4/8 ohmi la 500-700ohmi iar in fiecare difuzor care sal pui pe linie un transformator si un potentiometru asa se face o instalatie de radioamplificare.O varianta mai costisitoare e un emitator pe o banda libera cum e city band si in fiecare clasa cate un receptor.

Link spre comentariu
Vizitator aurelianporumb

mersi mult!de cati ohmi e indicat sa fie difuzoarele din clasa?daca cumpar difuzoare care au pe ele potentiometresi ce mai au pe ele mai am nevoie de transformator? mai am nevoie de statie de amplificare sau semnaluldin comp e suficient?iar tranformatorul fr impedanta pe statie care trebuiesa transforme de la 4/8 ohmi la 500-700ohmi este pus practic la iesirea de la comp (sau statie) inainte de a trimite semnalul catre difuzoare nu?scuze daca par copilaresti intrebarile dar nu am maifacut asta si am multe nelamuriri!!!mersi mult!

Link spre comentariu
Vizitator aurelianporumb

pai e mai complicat adica sunt in perioada de proba iar asta e una dinsarcinile definitorii pt post... de exemplu ma ocupin paralel sa fac o roata de olarit... e un fel de a incerca sa dezvoltam orizontul copiilor pt a face catmai multe chestii astfel incat sa se simta bine la scoala si sa dezvolte hoby-uri frumoase.nu stiu cum sa-i zic postului da mi s-a spus ceva de genu:"asistent" si voi ajuta aproape la tot cu predilectieideile care pot imbunatati scoala...ceva de genu...

Link spre comentariu
Vizitator aurelianporumb

m-ar ajuta mult caracteristicile atat aledifuzoarelor cat si ale transformatoarele aferenteatat cele puse la difuzoare cat si la cel mare...

Link spre comentariu

daca vei cauta in targ la vechituri cred ca inca se mai gasesc difuzoare de radioficare pacat ca nu mai am eu ca ti-as fi trimis dar daca fac rost am sa-ti ofer unu te costa numai transportu.

Link spre comentariu

dle aurelian din intrebarile dvs deduc ca nu prea stiti cu ce se mananca si nu aveti conostintele necesare pt elaborarea teoretica a acestui proiect, numai spun de realizarea practicain primul rand trebui facut proectul pe hartie:-in cate sali de clasa sunt prevazute instalarea difuzoarelor- ce fel de sunete vor reda acele difuzoare (poate ca nu e f important dar eu cred ca in functie de acest criteriu se vor alege difuzoarele, de ex: daca vor fi numai pt anunturi, deci voce nu trebui ceva f sofisticat, dar daca se pune si muzica trebuiesc ceva difuzoare mai bunicele)- in functie de cele de mai sus se va alege un amplificator pe masura - sau se poate manufactura unul- alegerea boxelor ( sau manufacturarea lor)- calculul cablului necesar ( dupa parerea mea e f importan sa alegeti un cablu mai rasarit)dupa ce faceti proiectul apoi consultati piata sau apelati la o firma specializata.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator retturn_x

cablu folosit ,modelul turcesc bifilar panglica cu rosu si negru minim 2x 1mm,difuzoare poti cumpara din modelele chinezesti dibeisi sau orice cu traful sa aiba jumper pt tensiune aplicat 60-70-100-120v ,ca amplificator de linie mai ieftinache iti recomand un plena sau toa cu mixer incorporat de maxin 50 w .atentie difuzoarele de radioficare chinezesti de regula cele mai des le gasesti pe cele incastarbile in tavan cele cu incita directionale sunt mai scumpe cele incastrabile de recula 20-35 lei bucata membrabna mare sunet destul de mult oricum puterea cred ca e sufucient un maxim 2 w per dif

Link spre comentariu

To aurelianporumb: Veţi avea foarteee mult de muncă... În primul rând să renunţaţi la ideea conectării difuzoarelor direct la calculator (chiar dacă e ditai magaoaia, pe audio are doar semnal de linie, adică mic, suficient doar pentru comanda unui amplificator). În concluzie, între calculator şi difuzoare va fi intercalat un amplificator gen "staţie sonorizare" cu ieşire specializată în comandarea difuzoarelor specifice liniilor de sonorizare (adică alea de care vorbeaţi, cu trafo şi potenţiometru, acesta din urmă putând lipsi). Rezultă că dacă aveţi calculatorul, mai aveţi nevoie de amplificatorul de care vorbeam (de exemplu http://www.soundcreation.ro/amplificare-si-mixere-70-100v-amplificatoare-cu-zone-cid353/db-technologies-mup4120-id6220.html), difuzoarele de linie (exemplu http://www.soundcreation.ro/boxe-de-instalatii-pe-70-100v-cu-transformator--cid103_1295/ic-audio-wa-06-165-t-id6416.html) şi cablurile de conexiuni (pe partea de semnal audio, adică între calculator şi amplificator şi pe partea de forţă, adică între amplificator şi difuzoare). Desigur, link-urile de mai sus sunt doar cu caracter informativ pentru a vă forma o părere despre ceea ce veţi întâmpina pe viitor (ca şi costuri, ca şi modele), iar dumneavoastră puteţi săpa mai departe şi să alegeţi altceva, mai convenabil fie din punct de vedere al preţului, fie al calităţii.

Spor la treabă!

Link spre comentariu

Eu nu zic ba, dar având în vedere că iniţial nu ştia dacă e nevoie de amplificator între calculator şi difuzoare, cum ar putea să se joace cu kit-urile, care pe deasupra mai au nevoie şi de sursă? Ca săfoloseşti o sursă comună, şi pe cablurile de care vorbeai să vină eventual şi semnalul audio împreună cu alimentarea, se alege praful de tot (gândeşte-te la lungimea cablurilor, pierderi, interferenţe şi exemplele pot continua...)P.S.: sper să nu fi lansat vreo ofensă...

Link spre comentariu

pe cabluri eu ma gandeam sa trimita semnal in difuzoare. deci kiturile sa fie in camera unde este compul.da, este un proiect care necesita cateva cunostinte, indiferent cum l-ai pune in practica :)nu cred ca are dece sa se supere, asa se invata :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări