Alinux Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 deci sa inteleg ca acel condensator inseriat cu tubul de neon din schema : http://www.aaroncake.net/circuits/flampdrv.htm are exact rolul de a prelungi durata de viata a tubului? Dupa cum se vede, in schema, valoarea condensatorului este de 10nf pentru un tub de neon de 4 w. Daca puterea tubului creste sa zicem la 8w sau la 20w, trebuie modificata valoarea condensatorului?(marita?) deoarece cred ca impendanta unui tub de 8w este mai mare decat a celui de 4w? Mersi de raspunsuri! Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 17, 2005 Partajează Postat Iunie 17, 2005 scuzati intreruperea...:)alyen, daca scoti direct din amp semnalul atrebuie sa-l dozezi cumva. Probabil ca stii struct. interna a lui 555 (daca nu, o gasesti pe net) si vezi ce se intampla cand te "joci" cu intrarea de ctrl. Practic se modifica pragurile de comutare ca urmare a modificarii tensiunilor de referinta. Ei bine, daca semnalul e prea mare vei avea probleme. Schema facuta de mine poate avea in locul TDA2822 practic orice amplif. oper. Poti sa-i pui si o reactie negativa ca sa-i dozezi amplif si poti renunta la rezist. de 22ohmi. Ca sa nu te incurci cu fire, legaturi, prostii poti folosi schema mea adaugand la intrare un mic. cu cond (+ o rezist. de 100k-1M la Vcc). Astfel iti preia semnalul fara fire si complicatii. Din pot. reglezi sensibilitatea. Daca mai e ceva...posteaza. Jules00 Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 27, 2005 Partajează Postat Iunie 27, 2005 am ametit citind aici .......... :( ziceti niste trz care se pot pune in schema asta http://www.talkingelectronics.com/Proje ... erter.html fara sa se incalzeasca :? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 27, 2005 Partajează Postat Iunie 27, 2005 Da ce acolo nu scrie clar ? Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Ieri noapte mi-am facut un convertor DC-DC de la 5V la 12V. Eficienta e de aprox. 60-70% folosind un BUT12A. Tz nu se incalzeste dar mi se incalzeste bobina . Am mai folosit BUT12A si prin alte invertoare de neon si a mers multumitor. Link spre comentariu
Vizitator dragonghost Postat Iulie 1, 2005 Partajează Postat Iulie 1, 2005 Salutare ... Doua lucruri vreau sa intreb colectivul ... 1. Schema lui Jules00 cu 555 si bd merge da nu prea tare aprinde un black light de 8w 2. Nu a incercat nimeni sa bobineze un traf pentru iesire dintr-un tor de ferita???Salutari si "succese nebanuite" Link spre comentariu
Jules00 Postat Iulie 3, 2005 Partajează Postat Iulie 3, 2005 Pai ca trafo poti incerca bobina aceea prezentata de n-spe ori pe pagina aia cu neon de 40W (450sp in secundar pe un miez de ferita). Ca tz poti pune un mos-fet (IRF830) sau un bipolar de comutatie (BUT12A). Bafta! Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 ce se intampla daca pun 2 neoane de 36 W in paralel ??? dar cu 2 de 18 W ??? :? Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Salut,Ideea cu nea-ioane in paralel e interesanta. N-am incercat niciodata, dar am o banuiala. Sa vedem daca se confirma practic. Neoanele, dupa ce au intrat in conductie, se comporta ca un fel de diode zenner. Daca le pui in paralel direct, eu cred ca se va aprinde numai unul, si anume cel care are "tensiunea zenner" mai mica. Celalalt va palpai scurt la inceput, apoi se va stinge ptr ca-i fura celalalt curentul.Daca pui rez. in serie cu fiecare neon si apoi pui paralel, e pos. sa se aprinda amandoua. Ca sa fie treaba oabla, eu as pune neoanele in serie. Dezavantajul e ca tre' tensiune mai mare.Repet, toate astea de mai sus sunt presupuneri. Ramane sa fie verificate in practica.Bafta!Cirip Link spre comentariu
margarit2001 Postat Iulie 22, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2005 apropo de neoane in paralel e asea cum zice mister cirip verificat de mine 2 puse in paralele se aprinde doar unul singura posibilitate e conexiunea serie - schema de 40w e perfecta (nus' daca ati vazut dar pana si la neoanele din casa tot in serie sunt) daca nu va place schema aceea mai pun una :idea: Link spre comentariu
Jules00 Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Bine gandita schema. Mai bine decat a mea...oricum.Intrebare: ce are daca se mareste frecventa? (sa zicem 15-20 kHz) Link spre comentariu
teslina Postat Iulie 24, 2005 Partajează Postat Iulie 24, 2005 Cred ca la inalta frecventa, tubul se va inegri mai repede la capete si timpul lui de viata va fi mai scurt. Link spre comentariu
margarit2001 Postat Iulie 24, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2005 teslina aproape de un an yo am 4 tuburi de 18w alimentate la inalta frecventa puse sub masina si n-au nik pana acumsi la cat d putin costa unu (5lei) nu ma deranjeaza sa aiba viata scurta Link spre comentariu
Jules00 Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 Eu am intrebat mai mult din pct. de vedere teoretic. Ma gandesc ca in sec. va aparea o tensiune mai mare daca frecventa e mai mare. Atunci apare probl. strapungerii izolatiei.... :!: Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 in sec. va aparea o tensiune mai mare daca frecventa e mai mareIn relatia caracteristica a transformatorului, (V2/V1=N2/N1) frecventa nu are nici un rol. Intr-un traf bine proiectat, in banda de trecere a trafului, frecventa nu trebuie sa afecteze raportul tensiunilor de iesire/intrare.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum