Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare neon 20w la 12V si nu numai....

margarit2001

Postări Recomandate

• Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• margarit2001

22

• cirip

20

• Jules00

20

• Alinux

6

Top autori în acest subiect

Vizitator m_mayday

merci mult cirip mesajul "Trimis: Joi Ian 13, 2005 11:42 am" nu l-am gasit, dar cred ca zici de cel "Trimis: Joi Ian 13, 2005 8:48 pm " solutia tot nu o intzeleg sa reduc tensiunea de alimentare sau as mai putea adauga ceva?

Link spre comentariu

apropo de incinsul tz-uluila toate montajele de tipul asta care le-am facut pana acum am folosit tranzistoare originale 2n3055 toshiba (care au servit un amplif aiwa) - un radiator de dimensiuni rezonabile il aduc la starea de "caldutz"toate 2n-urile care le-am cumparat de la firmele rom sunt vai mama lor - unele nu oscileaza deloc(mai am 2 bucati din alea),unele se incing de moarte, unele au durata de viata foarte scurta in acest montaj-tocmai de aia am taiat la unu doar capacu- poate imi dau seama ce e de vina-firele de legatura jonctiune-capsula sunt sub 0.18mm grosime (min atata puteam sa masor) si apoi pus in circuit functiona o vreme apoi un fir din ala lua rolul de siguranta ;) m_mayday mai bine incearca sa inlocuiesti 2n3055 cu orice tz de comutatie min 7APS yo m-am asteptat la mai multe de la acest 2n3055 dar avand in vedere ca am dat 10mii lei pe el :d

Link spre comentariu
Vizitator Blackshadow

cam asa mi s-a intamplat si mie cu 2n3055... pe piata exita 2 tipuri de 2n3055 (cel putin in CR asa e) : cele ieftine la 20k bucata care se incing imediat si altele la pret dublu... mai rezistente... daca vine vorba de inlocui tz... ce alternative as avea?? cei de la magazin n au stiut ce sa mi zica...

Link spre comentariu
Vizitator m_mayday

cam asa ceva si cu tz-urile mele.la primele doua am folosit dintr-o statie deja forjate si a mers, dar urmatoarele au fost vorba aia "dealea de pomana" am dat 20mii pe ele si acum am luat altele la 40 sa vad astea cum stau inca nu am incercat

Link spre comentariu

Blackshadow am fost si yo in cr la cumparaturi de piese buz11 -la mag ala dupa mercur la dreapta(adelaida era parca) mi-au zis ca aduc la comanda

si am mai fost la un mag(de la mercur prin fata prefecturii-parca pe o straduta la stanga....) -aici reactia a fost de genu "CE E ALA???" :shock:

zic un tz mosfet de putere-dupa ce domsoara se tot invarte pe acolo cica nu are - zic vreau ceva echivalent....se mai chinuie putin sa tasteze ceva pe un pc si apoi imi da un but-din amintiri din copilarie parca stiam ca nu e un mosfet ...ii cer un catalog(tipa neagra de furie ca n-am crezut-o, si mai ales pe pc)....intr-un tarziu imi da unu si intr-adevar aveam dreptate.........

...am deviat de la subiect insa decat sa-i mai intrebi pe aia de la mag mai bine uita-te tu intr-un catalog si dute la mag cu "listutza" de echivalente ;)

pana acum am folosit cu succes bu626 merge caldutz

sa nu mai zic ca am incercat bu406-la 6A cat are fierbe exact ca un 2n3055 dar pe radiator mare n-are nici o treaba

PS uite-te si tu aici

http://www.bobtech.home.ro/download/tranzistori.html

vezi poate gasesti ceva mai ieftin si mai bun decat am gasit eu

Link spre comentariu

salut!am facut si eu un circuit similar, dar de putere ceva mai mica.transformatorul l-am avut de la o lanterna din aia cu neoane, alimentata de la 6Vpentru tranz am folosit un BD243, si am incercat si cu 2N3055. merge bine cu ambele.cu un neon de 6W, Philips, alimentata de la 4 acumulatori de 1.2V, curentul este cam de 500mA, parca putin peste, nu mai stiu exact. neonul se aprinde complet dupa vreo 2 secunde. si totusi, daca tubul este de 6W, de ce eu masor un curent de 0.5A la 4.8V? asta inseamna ca merge la jumatate din putere?????tranzistorul(BD243) este pus pe un radiator mic, si se incalzeste foarte putin.se poate ca neonul sa nu se aprinda cum trebuie? eu zic ca face mai multa lumina decat un bec de 25W la 220V.

Link spre comentariu
Vizitator eugenro2001

Prin '86 sau '87 am facut cateva montaje pt neon de 5W(?) copiind schema dintr-o lanterna cu neon adusa de prin strainatati. Am folosit cu succes transformator driver pt final de linii de TV alb/negru romanesc. Trebuiau scoase cateva spire din secundar si mergea super.

Link spre comentariu
Vizitator Blackshadow

acum vreau sa va intreb altceva... voi de unde facetzi rost de bare de ferita?? si in legatura cu randamentul barelor... nu ar fi mai avantajoase oalele de ferita?? cand cautam disperat bare mi a zis unu de la depanari ca cica bara de ferita e "deschisa" si ca ar fi mai buna oala. si totusi unde au loc 450 de spire intr-o oala??

Link spre comentariu
Vizitator m_mayday

barile de ferita le poti lua din radiouri vechi (cel mai usor de gasit)

nu stiu ce sa zic de oale din cate am vazut eu nu prea cred ca intra in ele poate sunt si mai mari....

incearca ferita de la un transformator de linie din TV-uri.poate iti merge dar dupa sa vii sa te lauzi cum a functionat (eu nu am incercat) numai cu bare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări