Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare neon 20w la 12V si nu numai....

margarit2001

Postări Recomandate

• Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• margarit2001

22

• cirip

20

• Jules00

20

• Alinux

6

Top autori în acest subiect

Sunt Invertoare gata facute pentru  2 , 4 sau 6 lampi CCFL. Preturile variazaintre 18 RON si 45 RON.Daca la un monitor cu CCFL e invertorul dus , intru cu Drujba in placa  ( freza ) tai partea cu invertorul , alimentez cu 12volti pina la 18volti - Enable il pun cu o rezistenta intre 1k si 10k la 12 volti sau daca re el enable il pun la semnalul EN ce vine din controler iar Adj la Brightness . Ca sa alimentezi unul sau doua lampi de  40 wati e nevoie de un singur invertor care te ajunge undeva de 20 RON cu o singura lampa .

Vrei doua lampi , iei un invertor ptr doua lampi. Grija mare. daca pica o lampa se opreste si cea OK.

Link spre comentariu

Salut, Mircea - Aygun are dreptate, repararea unui invertor nu prea merita si de multe ori nu reuseste nici usor, nici la un cost mai bun ca inlocuirea.

Surse gasesti destule, uite spre exemplu o varianta (pt 4 tuburi) pe care eu am folosit-o cu rezultate bune, insa acolo gasesti diverse variante, plus ca sunt multe magazine care au asa ceva, probabil ai unul aproape prin Iasi:

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/invertor-lcd-lampi-a8l-p-8808

Link spre comentariu

E suficient s acumperi unul. Nu se merita reparatia. Crede-ma!

Dupa ani de service cel mai bine e sa inlocuiesti invertorul.

Uite altul care este foate indicat pentru tine.

Are doar alimentarea si gata. Legi lampile si spor la treaba.

Poti une 1 sau doua lampi. Asta nu e cu CI care sa opreasca invrtorul daca una din lampi are probleme .

Este ideal pentru aplicatia ta.

http://www.adelaida.ro/invertor-lampi-ccfl-ccf122c.html

Nu e reclama ci un model de ceea ce trebuie sa cauti. Mai sunt invertoare cum am exemplificat mai sus. Cu alimentare si semnal de Enable si Brightness ( EN respectiv Adj ). Alea opresc una din lampi daca una din doua nu se aprinde din terte motive.

Se poate reconditiona si un invertor de Laptop dar acolo tensiunile de alimentare sunt peste 12Volti ( intre 18 si 24 volti ).

Apropos , sa contruiesti asa ceva e pierdere de vreme cand sunt solutii gata facute de ciuciunghezi la preturi derizorii.

Chiar nu se merita.

Iar din sursele  la maestrului ( a nu se considera sarcasm - chiar il apreciez pentru cunostinte si realizari )  @Dxxx - recomand asta :

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/invertor-lcd-lampa-1qh41026-p-7577

Cu o singura lampa . vreo 12 RON.

Link spre comentariu

La laptop nu e chiar asa.Cand e pe acumulator,nu pe incarcator,de unde ia 18-24V cum spui.Majoritatea au 3 grupari Li-Ion serie deci maxim incarcat 12.6VRar de tot am gasit si invertoare in laptop ce mergeau la 5V

Link spre comentariu

eu as vrea un invertor care sa fie alimentat cu 3.6 sau daca nu cu 7.2 (2 celule lithium) si care sa aprina un tub florescent obisnuit de 15w.

Cel de la mivarom pt o singura lampa ar fi potrivit pt ce vreau eu?

Cum fac cu semnalele enable si adjust?

Si nu cumva tensiunea de iesire (1400-1600V amorsare si 800v mentinere) e prea mare pt tuburile obisnuite fluorescente?

Editat de mirceacra
Link spre comentariu

Am spus mai sus cum se face cu semnalele Enable si Adjust . Macar citeste cu atentie. am spus ca se pun cu o rezistenta la V+ .

Merge foarte OK ala de la adelaida. Intrebare , si cat te astepti sa te tina un invertor pe doua elemete Li-Ion ?

De ce nu faci ceva cu LED-uri ?

Cauta pe google invertor tub fluorescent 7 volti si da-i pe imagini.

Vezi ca nu e foarte usor de facut.

http://www.eleccircuit.com/fluorescent-light-by-6v-power/

Un transformator de la 220VCA la 6VCA pus invers. Dar consumul e proportional iar lumina lasa de dorit fata de cele dedicate pe torde ferita.Ori LED-urile au randament mai bun.

Uite lanterna cu doar un LED de 3W si un singur acumulator de 3,7 Volti Li-Ion.

http://www.webhtb.ro/aygun/foton/SAM_2007.AVI

Link spre comentariu

Evident ca stiu ca ledurile sunt mult mai bune si cu randament superior. Insa m-a rugat cineva sa ii fac un convertor pt tuburi fluorescente.

Multumesc mult pt raspunsuri.

voi incerca sa folosesc unul din invertoarele recomandate, sper ca tensiunea sa nu fie mult prea mare pt tub astfel incat sa ii scurteze durata de viata.

Link spre comentariu

Daca ai ramas la tub de neon atunci crede-l pe Aygun, daca zice ca a testat mai multe comparativ, eu nu am o astfel de experienta.

Dar pot sa-ti ofer o contra-varianta.

Este unu' din Iasi, ii zice Mircea si are niste convertoare de la baterie la 5V USB (step-up, comutatie) - cu asa ceva usor reconfgurat ca sa dea curent constant poti alimenta direct un led de putere, cu certe avantaje fata de tuburile fluorescente atat timp cat montajul e bine realizat.

Vrei sa vorbesc eu cu ala de vinde convertoarele...?!!?....HiHi...

Link spre comentariu

Si eu as merge tot pe LED-uri. Consumul pe invertoare e mare. Gandeste-te la traful driver.

Documenteaza-te despre consumul nominal al unui invertor si cel al unui led.

In casa am tot ce tine de urgenta pe LED-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări