Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire Sound Forge 10.0

SirRoger

Postări Recomandate

Va salut!Am si eu o rugaminte la cineva care se pricepe la programe audio in special Sound Forge in particular.Vreau sa prelucrez un semnal audio in timp real. Mai exact: introduc un semnal de la statia radio ( care contine acel zgomot de fond mai ales in benzile de US inferioare) doresc sa aplic diferite corectii, noise reduction in special, si apoi sa ascult semnalul prelucrat. Toate astea in timp real ! Realizez ca o sa fie o oarecare intarziere a semnalului dar...asta e. Sunt convins ca se poate face acest lucru....dar din pacate nu stiu cum si nici n-am gasit pe net...Multumiri anticipate!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

4

• caesar07000

1

Top autori în acest subiect

În versiunea pe care o am eu, Sound Forge 8, aşa ceva nu se poate, însă un program de pe vremuri, numit WaveLab, putea să facă asta în timp (aproape) real. Mă tem că programul nu mai e dezvoltat, dar s-ar putea să fie încă uşor de găsit pe la "băieţii buni".O altă variantă ar fi să utilizezi plugin-uri DirectX care să fie controlate de un host în banalul Winamp. Am încercat fără prea mare succes cu nişte host-uri VST, dar DirectX probabil e suportat ceva mai bine. Oricum, de căutat sînt plugin-uri pentru DSP pentru Winamp, cea mai bună sursă e chiar site-ul player-ului.Poate mai ştie cineva mai multe lucruri...

Link spre comentariu

În versiunea pe care o am eu, Sound Forge 8, aşa ceva nu se poate, însă un program de pe vremuri, numit WaveLab, putea să facă asta în timp (aproape) real. Mă tem că programul nu mai e dezvoltat, dar s-ar putea să fie încă uşor de găsit pe la "băieţii buni".O altă variantă ar fi să utilizezi plugin-uri DirectX care să fie controlate de un host în banalul Winamp. Am încercat fără prea mare succes cu nişte host-uri VST, dar DirectX probabil e suportat ceva mai bine. Oricum, de căutat sînt plugin-uri pentru DSP pentru Winamp, cea mai bună sursă e chiar site-ul player-ului.Poate mai ştie cineva mai multe lucruri...

Merci mult pentru incercarea de a ma ajuta!Plug-inul noise reduction 2 din sound forge 10 isi face treaba de minune pentru ce am eu nevoie. Reduce numai zgomotul suparator lasand in acelasi timp intact materialul audio. Asta deoarece are posibilitatea de captura a amprentei care trebuie eliminate sau reduse. Un simplu filtru pentru reducerea zgomotului , care se gaseste in multe programele de redare audio nu ma satisface. Mai astept pareri si sugestii. Cu multumiri!
Link spre comentariu

Acel "noise reduction" din Sound Forge 10 este o recosmetizare a vechiului (dar excelentului) plug-in DirectX Sonic Foundry Noise Reduction, pe care l-am utilizat de pe vremea lui SoundForge 4...

Fiind DirectX, poate să se "lipească" de orice ştie să utilizeze plugin-uri. De aia ziceam să-ţi încerci norocul cu un plugin de efecte pentru Winamp care să suporte încărcarea unui plugin DirectX.

Uite, am găsit ceva: http://www.winamp.com/plugin/adaptx-v3-61c/138579 Poate funcţionează...

Link spre comentariu

e adevarat ca noise reduction de la forge isi face treaba de minune, dar in sound forge nu se poate face prelucrarea in timp real a sunetului. asa ca nu te mai chinui degeaba. incearca ce zicea userul de mai sus cu un plugin de winamp. pur si simplu forge-ul nu a fost facut pentru asa ceva. este soft de editare audio. (inregistrari - nu real time). gaseste pe undeva un real time audio processor si poate asa rezolvi ceva.

Link spre comentariu

e adevarat ca noise reduction de la forge isi face treaba de minune, dar in sound forge nu se poate face prelucrarea in timp real a sunetului. asa ca nu te mai chinui degeaba. incearca ce zicea userul de mai sus cu un plugin de winamp. pur si simplu forge-ul nu a fost facut pentru asa ceva. este soft de editare audio. (inregistrari - nu real time). gaseste pe undeva un real time audio processor si poate asa rezolvi ceva.

Merci, asa o sa fac.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări