Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator , corector de ton ECC83

alex mm

Postări Recomandate

:jytuiyu .....din cauza tensiunii ,din secundar, de 260V ca , in functiune ,a crapat un MPSA42 ,de doua ori, si ultima data ,si tranzistorul regulator serie ,din sursa MJE 340 . Am inlocuit MJE 340 cu MJ 13007 care rezista la 400V cc dar inversat pe cablaj (rotit cu 180 grd.) ,acum totul e ok ,functioneaza normal .Am facut si cateva masuratori , tensiuni in cateva locuri mai importante , atasez schema .[attachment=0]ADAGIO SCH.pdf[/attachment]Numai bine Alex :da
Link spre comentariu

tranzistorul regulator serie ,din sursa MJE 340

In schema postata de tine, tranzistorul MJ13007 este regulatorul serie, iar cu cele doua MJE340 este realizat cite un multiplicator de capacitate (cite unul, separat pentru alimentarea fiecarui canal).
Link spre comentariu

......da asa este , primul din regulator era MJE340, acum fiind inlocuit de MJ 13007, cei doi din multiplicator cu MJE 340 au ramas in continuare ....si nu am inteles ,ce nu e bine ?

Link spre comentariu

Poate faptul ca sunt trecute pe schema mai multe tensiuni 280v si 292V ,o nelamurire de ce nu ai alimentat circuitul de MUTE din tensiunea de filamente?intre 10,2 si 10,5V nu cred ca ereu probleme.Important este ca ai o constructie frumoasa si performanta si cel mai important e satisfactia pe care o ai tu.FELICITARI

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator escosmin

Foarte fumos, Felicitari!Foarte inspirat realizata protectia lampi, este de mare efect. :aplauze Cosmin GhirasimP.S. astept cu nerabdare finalizarea amplificatorului final....:)

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator mozo

Salutare,Am in dotare 6n6p, 6n2p, 6n1p, 6n3p,e88cc,6922 si UN SINGUR ECC83 !!!Poate cineva priceput sa calculeze valorile pieselor pentru aceste tuburi (macar pt 6n6p) folosind cam aceeasi valoare a tensiunii anodice (intre 250-300V)?Daca da, multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator csnandrei

Salutare , aveti careva o schema cu  un preamplificator cu ecc83s pentu un incepator ? Vreau sa constuiesc unul dar nu ma pot hotari asupra schemei . Multumesc 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări