menthorul Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Am 4 acumulatori de 1.5 V AA pt. aparatul foto si un incarcator de AA si AAA care are functia si de descarcare.Acumulatorii ii am de aprox 1 an si sunt de 2700 mAse descarca prea repede acum. Am observat chestia asta dupa ce i-am descarcat intentionat cu incarcatorul ...ce este de facut ?!exista o modalitate de a-i "revigora"?daca sunt incarcati maxim si ii pun in aparatul foto, dupa aprox 20-30 de poze, fara blitz, se descarca !nu stiu daca am postat unde trebuie, daca nu rog Moderatorul de serviciu sa faca mutarea necesara. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Viata unui acumulator NiMH depinde de cativa factori:numarul de cicluri incarcare/descarcare, supraincarcarea, temperatura si producator.Poti incerca cateva incarcari urmate de descarcare pana la 1 volt.Poti suspecta si condesatorul blitz-ului sa aiba scapari din cauza ca,la unele aparate foto,chiar daca nu folosesti blitz-ul,tot incarca condesatorul,mentinandu-l incarcat.Daca acumulatorii frigeau in incarcator, incarcatorul nu opreste incarcarea in momentul in care acumulatorii sunt incarcati, in timp uzandu-i prin supraincarcare si deteriorare termica.In acest caz nu se merita sa incerci sa-i "revigorezi". Link-uri in engleza despre acumulatori : http://batteryuniversity.com , http://www.buchmann.ca/toc.asp (dai "continue without signing in") Probabil ca apare si efectul rezistentei interne la acumulatori la care camera foto reactioneaza semnalizand baterie descarcata ca aici: http://batteryuniversity.com/partone-22.htm In cazul acesta recomand alti acumulatori iar acestia sa-i folosesti la o lanterna sau aparat radio. Link spre comentariu
radusa Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Baga-i intr-o lanterna sau alt consumator, de preferinta de consum mai mic, pana se descaraca de tot dupa care le mai pui la fiecare in parte o rezistenta de vreo 10ohm/1W ca sa se descarce si mai mult si urmaresti din cand in cand cu un ap de masura tensiunea pe ei. Descarcarea pe rezistenta trebuie sa fie f lenta. Ii lasi sa ajunga pe la 0.2-0.3V si ii reincarci. Le faci treaba asta de cateva ori. Pune o poza clara a etichetei incarcatorului pe care il ai. Poate nu e ceea ce le trebuie acumulatorilor tai, si atunci chiar daca iei altii o sa-i distrugi la fel de repede. Link spre comentariu
hugo Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Hm... nu cred ca ii poti revigora. Personal am incarcatorul Maha MH-C9000 iar cand un acumulator se descarca prea repede... nu prea mai ai ce-i face. Nu conteza ca il incarc rapid sau la 1C(cum prefer sa o fac)... dupa 2 ani cel mult(in functie de producatorul acumulatorilor) se descarca mult prea repede sau cedeaza de tot...Cand cumperi alti acumulatori... sa fie cat mai proaspat produsi. Daca sunt mai vechi de 2 ani... chiar daca sunt noi, nefolositi... o sa se descarce mult prea repede.La Sanyo, Maha, Energizer si Sony data fabricatiei e stantata pe fiecare acumulator la imbinarea foliei de protectie... Se distinge mai greu insa daca stii ce sa cauti... gasesti pana la urma. Personal iti recomand Maha sau Sanyo(rezista cam 2 ani)... cat mai proaspeti daca gasesti. Link spre comentariu
radusa Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Depinde f mult de incarcatorul pe care il are. Daca incarca cu sub 1/10C si ii mai lasa si prea mult atunci nu le face prea bine. Cineva mai sus a vorbit de Ni-MH, dar nu stim de fapt de care sunt. NI-Mh sunt f sensibili la supraincarcare iar la Ni-Cd are sanse sa mai scoata ceva din ei. De aceea am spus sa puna poze si cu incarcatorul.Iar anii de folosire nu au nici o relevanta. Trebuie vorbit in cicluri incarcare-descarcare. Si acumulatorii ies din fabrica intr-o stare de semi-incarcare, special pt depozitare, nu stiu exact cum se face. Dar dupa cateva cicluri complete de incarcare-descarcare (prima data se incarca), de regula ajung la capacitatea nominala fara probleme. Incarcatorul este f important de cat va tine un acumulator. Link spre comentariu
hugo Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Hm... acumulatorii a precizat ca sunt de 2700 ... nu stiu unde se gasesc NiCd AA de 2700 ca mi-as cumpara si eu. Cand eram mai tinerel foloseam SAFT de 600 pentru walkman. Si tineau nu gluma(ani) incarcati cu un incarcator simplu fara nici un control/oprire al incarcarii. Mai am si acum Varta si Panasonic NiCd de 900... invart pila de unghii a sotiei. Folosit si cam 4 ani in telefon NiCd GP fara sa am rateuri. Insa NiMh nu am reusit sa fac sa mearga mai mult de 2 ani si ceva... nici eu nici cunoscutii. Nici cu incarcator Sony, nici cu incarcator Sanyo, nici cu incarcator inteligent MAHA. Personal incarc acumulatorii(mouse, 2 lanterne, aparat foto, mp3 player... 12 acumulatori) cam 1 data pe luna. Daca nu sunt descarcati... ii descarc si incarc 1 data pe luna. (Incarcare/descarcare lenta si cu ventilatie.) Deci cam 24-30 cicluri in cei doi ani cat au reusit sa ma tina maxim. Nu cred ca se apropie de ce zic baietii... 500 cicluri. Insa dupa ce am tot reciclat NiMh GP, Sanyo, Sony, Maha, Sanyo Eneloop, Lenmar si Duracell... am remarcat ca daca acumulatorii erau mai vechi cand i-am cumparat... unii se descarcau repede... Duracell, Sony(7-14 zile) iar altii se descarcau lent insa aveau tensiunea mica dupa incarcare... Maha, Sanyo(1.1)... utilizabili doar in lanterne.Hm... nu am citit in nici un studiu de smecheria cu acumulatorul "vechi nou" insa... am simtit pe pielea mea... dupa vreo 30 de acumulatori schimbati in ultimii 5 ani. Asa ca acum sunt mai putin atent la cine face acumulatorul cat la cand e produs. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Acumulatorii NiCD merg recuperati daca le dai cateva socuri de tensiune, 50v sau peste, eu unul am un mini SMPS 12->250v cu condensator de 200uF la iesire pe care fix pt asta il folosesc ca e prea slab sa faca orice altceva. Dupa ce ii "dai in cap" acumulatorul se pune repede in incarcator si se lasa o zi intreaga. Am recuperat asa un GP de 600mAh care era practic intrerupt, dadea sub 20mA in scurt si nu tragea nici 2mA la incarcare. Acum merge fara probleme in lanterne sau alte chestii asemanatoare, un test de descarcare a aratat ca are cam 400mAh capacitate.Din pacate cu NiMH nu merge treaba asta, am si eu niste Sanyo de 2700mAh care orice le fac ii papa camera dupa vreo 20 de poze. Aia au fost folositi intens, insa mai am si o pereche de Energizer de 2650mAh care nu cred ca au vazut mai mult de 15 incarcari in 2 ani si tot s'au facut praf. Intr'adevar NiCD'urile tineau mai mult, eu inca mai am acumulatorii Rhino marimea "C" (nici nu stiu daca mai exista d'astia) din camionul cu care ma jucam pe la vreo 3-4 ani. 15 ani mai tarziu, inca sunt intregi dar din pacate nu mai am in ce sa'i pun.In momentul de fata am acumulatori AA Uniross de 2700, astia vad ca tin bine de un an si ceva. Link spre comentariu
menthorul Postat Martie 31, 2010 Autor Partajează Postat Martie 31, 2010 Incarcatorul WELLMultumit de el..decupleaza la incarcare totala / optima Link spre comentariu
menthorul Postat Martie 31, 2010 Autor Partajează Postat Martie 31, 2010 Acumulatorii cumparati de la Carrefour..cred ca se mai si gasesc acum in diferite magazine..majoritatea sunt peste 2000..daca mai au Link spre comentariu
hugo Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Hm... incarcatorul are o sursa de ventilatie? Daca nu... schimba acumulatorii si pune un ventilator(eu folosesc unul de sursa pc alimentat la 5V)... banuiesc ca se incalzesc destul de tare la curentul de incarcare utilizat. Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 acumulatorii NiMH niciodată nu ating peformanţele de rezistenţă în timp comparativ cu NiCd.Varta de 700mA şi 900mA NiCd abia după 15 ani au decedat definitiv, în timp au mai fost folosite diverse procedee de reabilitare, dar i-am aruncat că erau ruginiţi şi pierdeau o substanţă la borna pozitivă.. Nu am folosit încărcător specializat, ci unul homemade care încărca cu o tensiune unică 4 elemenţi cu 100 mA şi făcea automat decuplare la atingere 1,45 Volţi/element.În circa 2 ani am reuşit performanţa să distrug 16 elemenţi NiMH, Erau folosiţi cu aceiaşi intensitate ca cei vechi NiCd de la Varta, pentru un aparat foto şi un flash. Link spre comentariu
menthorul Postat Martie 31, 2010 Autor Partajează Postat Martie 31, 2010 Hm... incarcatorul are o sursa de ventilatie? Daca nu... schimba acumulatorii si pune un ventilator(eu folosesc unul de sursa pc alimentat la 5V)... banuiesc ca se incalzesc destul de tare la curentul de incarcare utilizat.se ining tare..dar am obs o chesti..in aparatul foto par descarcati..ii pun la incarcat si dupa nici 30 de minute par gata !ii pun la loc in aparat si merge 100 %cred ca are ceva aparatul..A460 Canon Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Este foarte importanta si formatarea dupa ce se cumpara acumulatorulDaca nu se formateaza cum trebuie,merg prost si putin Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 @menthorul : Daca dupa 30 min incarcatorul semnalizeaza acumulator plin atunci acumulatorul e problema.A crescut rezistenta interna a acumulatorului incat la socurile de curent cerute de aparatul foto, se ajunge sub pragul tensiunii minime, declansand "baterie consumata", chiar daca in acumulator mai exista suficienta energie.Pur si simplu, din cauza caderii de tensiune pe rezistenta interna a acumulatorului, aparatul foto nu primeste amperajul necesar.Rezolvarea pentru aparatul foto ar fi sa folosesti acumulatori NiCd sau sa cumperi alti acumulatori NiMH. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum