Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O mica problema cu un amplificator de putere

Vizitator DreamX

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalinux2004

4

• Jimmy

2

• gaby1204

2

• Th3_uN1Qu3

2

Top autori în acest subiect

Vizitator DreamX
:jytuiyu ok. Mai am inca o mica problema cu alimentarea lui, am cautat peste tot bloc de alimentare bipolar cu tensiunea de 40 v. insa nicaeri nu am gasit cine poate propune cum de marit tensiunea unuia de 12v sau dati vre-o propunere ca nici nu stiu cum de facut mai departe
Link spre comentariu

:jytuiyu ok. Mai am inca o mica problema cu alimentarea lui, am cautat peste tot bloc de alimentare bipolar cu tensiunea de 40 v. insa nicaeri nu am gasit cine poate propune cum de marit tensiunea unuia de 12v sau dati vre-o propunere ca nici nu stiu cum de facut mai departe

Te rog fi mai explicit ca nu am inteles mai nimic...

Tu de fapt vrei un traf cu 40V pe iesire??? ca de bloc de alimentare bipolar eu nu am mai auzit pana acum.

Link spre comentariu

Probabil are nevoie de alimentare simetrica de +/-40V. Cam mare totusi pentru TDA7294. Mai sigur e cu +/-35V.

Uite aici o schema banala:

Posted Image

Ai nevoie de un transformator cu secundar cu priza mediana de 2x20-25Vac.

Link spre comentariu

Ca sa obtii +/-40V din 12V ai nevoie de un convertor DC-DC pe care nu cred ca o sa-l realizezi singur prea curand. In schema postata de mine, diodele pot fi orice diode redresoare normale, de minim 10A/100V, sau, mai simplu, le poti inlocui cu o punte redresoare de minim 10A/100V. Condensatorii ar trebui sa fie de minim 4700uF/50V, dar capacitate mai mare nu strica. In paralel cu ei trebuie sa montezi si cate un condensator nepolarizat de 100-220nF.

Link spre comentariu

Baeti sunt bune ambele idei insa trafu costa cam scump. De facut din 12v 40v eu nu stiu cum de facut asa ceva. Ce diode si condensatoare trebue la schema aia ?

nici un fel de comndensatoare si diode nu trebuie la schema , ca doar nu faci triplor de tensiune.. ca sa rebobinezi un transformator iti trebuie SARMA din cupru emailat , si bineinteles spatiu pe bobina , asta insemnand ca transformatorul suporta o putere mai mare de iesire decat actuala.. in concluzie cumpara sau iti fa rost de alt transformator gata bobinat , de 2x25V pe cativa amperasi acolo , ,vreo3-4 ar fi suficienti in cazul TDA7294... faci o redresare buna cu 4 diode si o filtrare sanatoasa cu 4 condensatori de 4700uF /50V.... cam asa se face.. daca e prea greu si asta , atunci cere cuiva care se pricepe sa ti le faca..
Link spre comentariu

Glorious...sa inteleg ca nu prea esti roman asa de fel...cel putin dupa cum legi cuvintele asa pare.In legatura cu traful nu stiu daca poti scoate un 40V si un curent suficient de mare pentru un amplificator. O poti face doar asa ca sa prinzi experienta sau poate ca traful e de 12V dar e imens si atunci merge rebobinat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări