rus_dorin Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Sa presupunem ca avem o tastatura 4x3 conectata la un uC PIC.Aceasta presupune alocarea unui nr de 7 pini (3 coloane si 4 linii).Intrebarea mea este cum detecteaza uC care tasta a fost apasata? Ms. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Citesti linie cu linie, se cheama multiplexareLinii iesiri, coloane intrari. Faci prima linie 1, toate celelalte 0. Citesti pe coloana. Daca vreun bit e 1, atunci inseamna ca tasta corespunzatoare bitului de pe linia respectiva e apasata, celelalte nu. Faci a doua linie 1, toate celelalte 0. Repeti jmecheria, pana ajungi la ultimul rand. Eventual tii in memorie o matrice boolean m[4][3], care la fiecare citire a unei linii sa-ti updateze starea bitilor in aceasta matrice. Daca stii ca se vor apasa 2 taste simultan, pune cate o dioda pe fiecare linie, cu anodul spre microcontroller. Altfel, cand apesi 2 taste simultan pe linii diferite, face scurt intre o iesire high si una low, va citi eronat si poate sa arda uC-ul. Link spre comentariu
rus_dorin Postat Martie 28, 2010 Autor Partajează Postat Martie 28, 2010 Nu se poate cumva ca uC sa detecteze direct ce tasta a fost apasata fara sa fie nevoie sa tot faci testarile respective? Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 adica sa citeasca un PIN din bancomat? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Nu se poate cumva ca uC sa detecteze direct ce tasta a fost apasata fara sa fie nevoie sa tot faci testarile respective?Ce, ti se pare complicat? Se face cu vro 10 linii de cod. Cauta pe goagal keyboard multiplexing. adica sa citeasca un PIN din bancomat?Daca iti fac hexu dai procent din profit glumesc Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 nu am nevoie , mai bine liber si sarac , totusi e dubios ce vrea persoana respectiva Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Scuzati adicontact, vroiam sa spun ca "propunerea" era destinata lui rus_dorin. Oricum, nu cred ca are asemenea ganduri, daca multiplexarea tastaturii e o problema atunci n-o sa cloneze un bancomat prea curand. Ar fi zeci de alte utilizari legale... Link spre comentariu
rus_dorin Postat Martie 28, 2010 Autor Partajează Postat Martie 28, 2010 Se pare ca nu ati prea inteles voi ce am vrut eu sa intreb in fine ma-m lamurit intre timp. Ms pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum