Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor la repararea unui amplificator

Vizitator Gabi_Craiova

Postări Recomandate

Daca esti din Craiova sau imprejurimi, trimite-mi un numar de telefon si te sun sa ne intalnim si ti-l repar gratuit fara sa-mi trebuiasca schema. Si o sa-ti si explic ce fac daca vrei sa inveti electronica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• lucione_cip

2

• vio2007

1

• davidut5

1

Top autori în acest subiect

Salut!Dacă te referi la condensatorii ăia cu aluminiu la exterior, montaţi unul în prelungirea celuilalt la capătul cablajului, cred că sunt condensatorii de pe ieşire şi atunci ai avea nevoie de min. 2200 microF la 35 V pentru tensiunea şi puterea de care spui tu. O să încerc să îţi ataşez şi schema care consider eu că e folosită acolo (foarte posibil să fie şi cea indicată de Remus, însă asta de care zic eu a fost publicată în Tehnium cu tot cu corector). A fost foarte folosită la vremea respectivă, am şi lucrat în câteva amplificatoare construite cu aşa ceva şi care, lucrate îngrijit, sunau binişor. Într-adevăr, aşa cum îţi spunea bunicul tău a fost testată cu succes şi la +70 V şi a fost OK. Sfatul meu, dacă vrei un upgrade, schimbă trafo, schimbă blocul de alimentare, iar cablajele alea, dacă ţii cu tot dinadinsul să le păstrezi, trebuiesc un pic cosmetizate. Nu e foarte greu ceea ce ai de făcut, dar necesită timp şi răbdare.P.S. Eu personal înţeleg de ce ţii la ceva lucrat acum aprox. 30 de ani, mai ales că a fost lucrat de către cineva apropiat ţie. De la mine ai tot sprijinul în continuare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări