Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

salcia energetica

vfp_marius

Postări Recomandate

da sunt buni si salcamii recunosc , in 2009 am plantat cam 100 de bucati nestiind de ce voi face in 2011 , acum prefer sa nui tai mam apucat de apicultura deci mai bine tai plopi salcii si altele care nu fac flori :da apoii am inceput sami produc singur puietii pentru anul ce vine:spor la treaba la toti.

post-51404-139829306212_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_mihai

7

• Adierea

5

• vfp_marius

4

• gcom61

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Plantati salcam daca vreti lemne de foc, creste mai ceva ca fat frumos, arde si verde, face parte din categoria lemnelor de esenta tare, rezista foarte bine la umezeala (pt cine doreste sa-si faca pari la gard pe la tara), si cel mai important, nu este pretentios deloc.

De acord cu cele spuse,insa creste cam pe jumatate(daca nu mai putin)decat salcia.
Link spre comentariu

da sunt buni si salcamii recunosc , in 2009 am plantat cam 100 de bucati nestiind de ce voi face in 2011 , acum prefer sa nui tai mam apucat de apicultura deci mai bine tai plopi salcii si altele care nu fac flori :da apoii am inceput sami produc singur puietii pentru anul ce vine:spor la treaba la toti.

Cam asa e cu salcimii dar nu sa "sesizat" padurarul? de regula asa se intimpla, in momentul cind i-ti "rasare" un lastaris cica se numeste padure si nu mai ai dreptul sa tai cum vrei....
Link spre comentariu

De-ce salcie si nu bambus ca creste mai repede

eu accept orice varianta de producerea masei lemnoase in cantitate mare pe perioada unui an deci recoltarea sa se faca anual , daca sunt si alte plante destul de productive te rog sa le enumeri si da si ceva adrese de referintza ,eu nu zic nu poate merge si bambusul dar ia in considerare temperatura si mediul in care traieste bambusul ,la noi in romanica iarna e minus 25 cel mult (vb de zona in care stau eu )
din rapita , floarea soarelui si mai sunt , se poate obtine biodizelul ?
Link spre comentariu

[quote name="nickrvl

Cam asa e cu salcimii dar nu sa "sesizat" padurarul? de regula asa se intimpla' date=' in momentul cind i-ti "rasare" un lastaris cica se numeste padure si nu mai ai dreptul sa tai cum vrei....[/quote]

nick ,da ce treaba are paduraru pe terenul meu proprietate privata? , ba tai exact cum vreau si cum imi zice inima , atata timp cat copacul e pus de mine pe terenul meu si ingrijit de mine , paduraru nare ce cauta ,

salut cu respect costel in mesajul citat era vorba de masa lemnoasa nicidecum de plante din care se produce biodiesel.

spor la treaba la toti .

Link spre comentariu

nick ,da ce treaba are paduraru pe terenul meu proprietate privata? , ba tai exact cum vreau si cum imi zice inima , atata timp cat copacul e pus de mine pe terenul meu si ingrijit de mine , paduraru nare ce cauta....

Asa am zis si eu, la vremea respectiva, am considerat o "deraiere" la nivelul capului padurarului, fapta e reala, dar mai sti ce legi timpite zac in legislatia noastra? de exemplu in padurea care e este propietate privata ai voie sa tai cum si cind vrei? nu, ar fi bine asa insa de fapt nu poti sa tai de loc pina nu dai "ceva" stim noi cui, altfel nu primesti aprobare, asa ca mai bine furi....culmea din propietatea ta.... Trecind peste asta, salcimul intradevar creste mai repede decit alti arbori dar la cit timp preconizezi sa faci o recoltare, la 1 an, doi? si cam ce suprafata ar acoperi nevoile unei familii?
Link spre comentariu

domnilor , va rog frumos sa nu faceti confuzie intre terenurile retrocedate pe care ceasca a pus padure , si un teren declarat sau nu arabil si e in proprietate privata pe care eu lam plantat ca orice planta cu arbori de orice natura fie el si salcam :101 :101 :101 :101 :101

Link spre comentariu

Nea ceasca a furat padurile de la proprietari nu lea plantat el ,el lea exploatat si acum astea au dat padurea inapoi dar cu alti copaci pentru ca ceilalti copaci siau dat duhu cu ajutoru lu ceasca asa ca esti in aceiasi oala dar probabil ca trebue sa ai o suprafata minima nu 2-3 copaci .Salcamu creste repede dar pentru a ajunge bun de taiat ii trebue vrio 7-10 ani iar la salcie nu calculati la venit numai cantitatea de lemn scadeti munca facuta si energiea consumata ,transport ,uscat ,depozitat ,tocat ,presat ,etc .

Link spre comentariu

master , care vrea in romanika asta ,desi furata de smecheri , se poate , daca nu se munceste e alta treaba , cine nu munceste nu are , asta e clar , dar e bine de stiut ca atata timp cat ai 2 maini harnice nu poti muri de foame ,spor la treaba.scuzatima ca revin ,dar vreau sal intreb pe adierea pe unde era cea mai mare padure de salcam din romania prin 1850 .

Link spre comentariu

Din cate stiu eu salcamul este considerat specie invadatoare, cand rasar la marginea padurii se organizeaza campanii de taiere a salcamilor.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu salcamul este considerat specie invadatoare, cand rasar la marginea padurii se organizeaza campanii de taiere a salcamilor.

Nam auzit pana acum de astfel de operatii ,salcamu ete un copac fara prea multe pretentii ,campanii de rarit pueti sant dar acolo de obicei se cere ca sa se lase mai multi pueti care au lenu de esetta tare .Nu stiu unde era cea mai mare padure de salcami .
Link spre comentariu

Aia este o plantatie de salcami iar cei care au plantat salcami au micsorat distanta intre copaci pentru a forta copaci sa creasca inalti si drepti dar acest lucru afecteaza negativ viteza de dezvoltare a copacilor pentru ca nu au lumina suficienta .

Link spre comentariu

salut , sper sa nu va aprindeti prea tare, problema salcamilor sta cam asa(nici eu nu astiam da mam interesat) este considerat o specie invaziva ,intradevar, este adus din america de nord undeva pe la mijlocul secolului18 , in europa nu era , (ca nici porumbul in ceaunele lui stefan cel mare, ma intreaba unul cum isi facea stefan mamaliga ? , si eu ii raspund ca nu stiu ca nu era porumbul inca adus in europa)distanta de plantare intre puieti este la 2 m , problñema ar fi alta daca la o rarire nu sar taia ci smulge salcamul va fi mai putin invaziv .spor la treaba numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări