Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kenwood KFC-W300S - magnet prea mic (500gr), afecteaza rau?

Vizitator bassfreak

Postări Recomandate

Vizitator bassfreak

Pretul difuzorului de bass de 12" Kenwood KFC-W300S (~ 40euro pret de distributie mi-a atras atentia).

Comparand insa parametrii T/S cu ale altor difuzoare, in special cu fratele sau mai mare (KFC-W3009 "typhoon shaped"), am gasit cateva diferente care atrag atentia, legate de magnet:

KFC-W300S

---------

Ferrite magnet: 500gr

Magnet diameter: 110mm

Voice coil inductance: 0.2 (/H)

KFC-W3009

---------

Strontium ferrite magnet: 1800gr

Magnet diameter: 145mm

Voice coil inductance: 1.62 (/H)

Parametrii T/S pot fi gasiti aici: http://www.kenwood.be/kenwood/kenpr...256F69005AEFF0#

Detalii despre difuzor aici:

http://www.kenwood.be/kenwood/kenpr...256F69005AEFF0#

Intrebarea mea este:

In ce fel afecteaza dimensiunea/calitatea/puterea magnetului parametrii difuzorului? Cum se vor simti acesti parametrii dpdv acustic? Ce se va observa la un test de auditie comparativ?

As dori sa folosesc 2 difuzoare de acest tip initial intr-o instalatie free-air in spatele banchetei, apoi daca nu voi fi multumit le voi face o incinta.

Alte intrebari pe care le-as avea (dar as dori in primul rand un raspuns la prima intrebare):

Modelul superior costa cu 25 euro mai mult, merita diferenta ?

Alte recomandari in aceeasi gama de pret?

Va Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

magnetul nu este totul, vezi difuzoarele rusesti, care in ciuda magnetilor gigantici, nu au performante stralucite.raspunsul il poti primi doar prin simulari pe niste programe specializate (bass box , winISD, L.E.A.P.)

Link spre comentariu
Vizitator bassfreak

ma interesa ce influente poate avea un magnet mult mai slab decat majoritatea difuzoarelor de 12" de pe piata (si diferenta de pret este destul de mare fata de ce este pe piata la dimensiunea aceasta)nu vi se pare ciudata inductanta bobinei? nu este prea mica?p.s. am incercat sa introduc parametrii in WinISD si imi da o eroare de consistenta a grupului de parametrii Qts,Qes,Qms..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări