c_anicai Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 din sortare am avut un led cu lumina mai albăstruie, i-am lipit pe o aripioara, după metoda descrisă in postarile anterioare de florinellll nicioadata nu am ars vre-un semiconductor la lipire dar ledul acesta a plecat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 ledurile albe vireaza in albastru cand nu le convine ceva-supracurentul.O fi fost un led de .5W dat de 1W...pe ele nu scrie nimic ca sa le poti deosebi,atat ca le primesti de o anumita valoare,pe care trebuie sa o iei de buna. Link spre comentariu
Vizitator sorinir Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Stiu ca e putin offtopic, dar va rog, putina intelegere. Am postat o intrebare pe forum legata de o pereche de leduri sau fototranzistori folosite la un radiocasetofon auto. postul e aici "http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=16&t=61781 "Doresc doar sa aflu cum ii pot afla caracteristicile unui led/fototranzistor defect sau schema originala a jucariei. Nu vreau sa investesc in dvd uri cu scheme, in ateliere de reparat. As vrea doar o solutie sa ajut tehnicianul care nu se descurca. Si sa-i platesc prestatia. Link spre comentariu
florinellll Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 [attachment=0]P300610_17.08.JPG[/attachment]Cineva a spus ca a deteriorat un led la cositorirea pe radiator.Trebuie mare atentie, suprafata unde cositoriti ledurile sa fie curata pentru ca operatia de cositorire sa dureze cat mai putin.Am mai facut un experiment cu leduri de 1w. Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 am folosit iniţial fludor pentru lipit ţevi de apă, probabil din cauza temperaturii de topire am stricat ledurile. mai jos am lipit 8 buc fără probleme, dar cu fludor cu temperatura mai mică de topire. pentru acest proiect am făcut o greşeală din cauza oboselei (scurtcircuit) am ars conectiunea (+) la toate ledurile, dar am preluat plusul de la radiator, din aceasta cauya am izolat electric radiatorul de masa cu mică si pastă siliconică Link spre comentariu
florinellll Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Felicitari ,foarte ingrijit lucrat proiectul .La ce te-ai gandit sa il folosesti? Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 o lampa video, construcţia prezentată mai pe larg aici: viewtopic.php?f=209&t=47314&p=557174#p557174faţă de poza prezentată aici placa cu rezistenţe a suferit schimbări de ordin estetic şi electric, în sensul că a fost poziţionate componentele pentru a avea firele cât mai scurte, şi a fost echilibrat curentul pe leduri căte o rezistenţă de 2,2 ohn pt. 2 led, inclusiv alimentare pentru toate prin 0,33ohm pentru 2,2 amperi, şi respectiv 1,8 ohmi pentru 1 amper, adică două trepte de putere, alimentare la 4 acumulatori de 1,2 volţi 2000mah respectiv 2700mah a doua baterie. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Cositorirea se face cu pasta de cositor ,care are pct de topire la 208C,nu 260 ca fludorul sau 300 sarma de lipit tevi.De altfel,producatori de leduri,recomanda lipirea reflow,unde se atinge 260C dar pt 5sec.Daca lipesti cu ciocanul,unde nu prea ai controlul temperaturii,iese ce iese...dupa ce fac asa, uni mai zic ca alea 50 000 h de functionare-s povesti.Fa un reflow,alimenteaza ledurile cu un scc de scc si nu ai probleme 50 000h (adica o viata).Desigur,daca nu indeplinesti conditiile,viata ledurilor scade ,la jumate(25 000h),la sfert(12 500h),samd.Comparativ ,becul obisnuit de 100W,are 2000h,se arde pe la 2 ani...acu,nu sti exact cand se duce.Daca filmezi un eveniment si ti se duce lampa... si eventual i-ti cauti treaba in alt oras,unde nu ti-a mers vestea.E ok realizarea practica,cu exceptia materialelor si a tehnicii folosite(aici ma refer inclusiv la leduri).Ledurile alea sant chinezesti,nu poti garanta pe lucrurile chinezesti care ajung la noi.Eventual incearca cu leduri din Germania(Led1.de),Anglia(SunRise.uk),uni au transportul gratuit;si alea sant tot China,dar sant la alta calitate si respecta datasheetul 90%. Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Daca filmezi un eveniment si ti se duce lampa... si eventual i-ti cauti treaba in alt oras,unde nu ti-a mers vestea.E ok realizarea practica,cu exceptia materialelor si a tehnicii folosite(aici ma refer inclusiv la leduri).Ledurile alea sant chinezesti,nu poti garanta pe lucrurile chinezesti care ajung la noi.Eventual incearca cu leduri din Germania(Led1.de),Anglia(SunRise.uk),uni au transportul gratuit;si alea sant tot China,dar sant la alta calitate si respecta datasheetul 90%.am construite 3 lămpi, două folosesc acelaşi tip de baterii, iar alta alte 2 baterii. am încărcătoare de rezervă, şi e puţin probabil să pice toate 3. iar chiar de se întâmplă catrastrofă mai am o lampă cu halogen 20wati alta de 150 wati şi două proiectoare de 500 wati.am în vedere achiziţionarea unor leduri de calitate, dar pentru început am încercat cu ce am găsit.referitor la leduri ceva care mi-ar plăcea: http://www.led1.de/shop/product_info.ph ... 128036f933 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Asa da. Ledurile alea sant prea scumpe si nu au lumina destul de calda,din cite spui ai nevoie de max 4300K ca pt obtinerea unei imagini bune;mai bine asta : http://ro.farnell.com/bridgelux/bxra-w0 ... erch=true& .sau ceva din seria asta;se lipesc fire cu ciocanul,prinderea e cu suruburi pe un radiator dintr-un calculator vechi. Sau foloseste http://www.led-tech.de/de/High-Power-LE ... 0_138.html. Si Farnell si Led-tech au taxe de livrare(5EUR si 5,99EUR),bine e sa folosesti la ele ,o scc;merge si cu R,dar nu o sa le poti practic racii...o sa ai nevoie de un radiator cat China. Daca folosesti 2accu inseriati=>9,6V(litiu),scc cu LM4301 se opreste la 4,5V,brusc si dintr-o data ;avand in vedere ca pt accu Li-Ion Umin=2,8V , 2 x 2,8=5,6.Obti tensiune asta de oprire pt integrat inseriind una,doua diode pe alimentarea integratului. Indicatoare de stare a bat ai?Daca nu ,poti sa faci cu LM339(4 nivele),7406(6 nivele) sau LM3914(10 nivele). Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 Salut,Am 2 leduri de 1w si vreau sa fac un montaj si sa le alimentez de la niste acumulatori (celule recuperate din bateria de laptop) de 3,7v si 2200mh (am 3 buc).Eu vreau ceva la care sa folosec ledurile in paralel si sa folosesc doar o celula de 3,7v(din motive de spatiu si greutate).Ele merg fara probleme daca le alimentez direct(cred) sau printr-o rezistenta dar vreau ceva prin care sa controlez si puterea(luminozitatea) printr-un potentiometru. Pot sa folosesc montajul cu lm-ul de pe paginile anterioare? ce modificari trebuie sa ii aduc?Multumesc. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Mai degrabă un modulator PWM s-ar preta mai bine, economiseşti şi curentul din baterie. Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Mai degrabă un modulator PWM s-ar preta mai bine, economiseşti şi curentul din baterie.Adica asta? http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... Aw&dur=649Si merge alimentat la 3.7vAm masurat cu ledurile legate in paralel si conectate direct la acumulator si la 3.7v am un consum de 0.96A. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Da?Acum poti sa le dai ca nu mai mult de trait . 1A la 3,7V inseamna 3,7W si distribuita la 2 leduri insemna 1,85W per led iar cele chinezesti merg in siguranta pana la 70% din capacitatea anuntata ceea ce inseamna ca merg la 0,7W .de la 0,7 pana la 1,85 e mult ... .Lumina lor a virat in albastru?Vezi ca a conceput Pisica Matache un driver cu cadere mica de tensiune sau foloseste CI AMC7135. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum