Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ridicator de tensiune continua

Vizitator juliannn

Postări Recomandate

Vizitator juliannn

sal va rog frumos sa ma ajutati daca puteti cum as putea transforma schema asta sami dea 70 de volti eu am un traf de 600 de w 2x25 v si cand il pun cu schema asta imi da 33 de v si am pus condensatori de 10000microfarati pe 63 de v va rog tare mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Va salut,Nu schema trebuie sa o modificati, ci transformatorul pentru a avea 70 V dupa filtrare.Daca ati obtinut aprox. 33 V inseamna ca ati folosit o singura infasurare secundara. Incercati sa legati bobinele secundare in serie, veti avea cca. 68 V in gol, poate va satisface aceasta tensiune. (2x25 V x 1,41 - caderea de tensiune pe diode)In acest caz folositi condensator de filtrare la o tensiune de cel putin100 V !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

si intrebarea este pusa gresit, dar si raspunsul prea categoric este total gresit.este mai gresit ca si intrebarea.se poate obtine tensiune mai mare cu un triplor,dar pierzi ca nu ai curentul necesar.omul vrea tensiune mare si o poate obtine.ce naiba ,in ziua de azi nu mai citeste nimeni carti?sau informatiile se iau doar de pe internet?mai umbla-ti si voi prin anticariate si cumparati ce va cade in mana,sant foarte multe carti bune si de capatai ar fi Electronica abc,cele 3 volume din reparatii radio tv parca se chema,mai sant reparatii tv alb negru,reparatii tv color si unele aparute in editura tehnica.oricum pentru ce ai tu nevoie trebuie alt traf

Link spre comentariu

Pt. "ala micu" :Esti cam obraznic si te bagi aiurea in seama.Intrebarea era corect pusa, doar tu n-ai priceput -o.Omul a folosit schema clasica de redresare in punte, dar avea un transformator cu priza mediana din care nu folosise decat un capat si priza propriu-zisa.Daca nici acum nu te-ai prins, apeleaza cu incredere la sursele de informare pe care le indici tu insuti si nu mai abera doar pentru a-ti ridica rangul.Cand omul spune clar ca are transformator cu secundar 2x25 V si are nevoie de 70 V, interventia ta denota lipsa de pregatire (te-ai si gandit la prostia pe care ai debitat-o cu triplorul, ce ti-ai zis, 25x3 = 75, hai s-o bag pe asta) sau reavointa.

Link spre comentariu

cristian,acum am vazut ridicator cc dar si intrebarea si raspunsul sant pe langa,v-a lipseste la amandoi atentia la detalii si abilitatea de a fii subtili.se dorea 2*25ca triplat.cand afirmi categoric ca nu se poate , gresesti total ca se poate ,sau cel puti asa se afirma in carti.ca intelegi din enunt ce vrei si iti place sa intelegi asta e altceva.spor la treaba.

Link spre comentariu

Citez :"acum am vazut ridicator cc"Si ne lipseste atentia la detalii, zici ?!!N-ai sesizat nici acum ca omului ii trebuiau 70 V si dispunea de un transformator de la care putea sa obtina aceasta tensiune, trebuia numai sa foloseasca in totalitate acel secundar cu priza.Ce tot o tii mortis cu triplorul ala ?Cand sustii ca "se dorea 2*25ca triplat." iti dai seama ce spui ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări