Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

telefon interior schama ajutor va rog

electriclicdoll

Postări Recomandate

salut. as vrea sa imi fac o chestie cu 4 telefoane pentru i nterior la tensiune mica . de exemplu daca sun la 01 sa fie telefonul 1, 02-tel 2 samd. etc....ati putea sa ma ajutati cu schema si as dori sa nu ma complic asa de mult....sa fie home made ;-)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electriclicdoll

2

• bercioiu

1

• walyd

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

si eu m-am apucat sa proiectez unul dar nu e asa simplu precum pare..am incercat sa flosesc un lm380 dar e cam greu sa scad numarul de cabluri necesare si inca ma chinui sa fac o schema care sa nu aibe nevoie de relee care mi-e frica ca o sa-mi bage brum pe linia de semnal...Daca reusesc ceva postez...Cine da cu parerea are o bere virtuala :da

Link spre comentariu

multumesc mult de ajutor.ai putea sa imi desenezi schema de pana acum,pana und ai legat pana in prezent.merci mult!!!!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator crick

De la un hipermarket(nu vreau sa fac reclama)am cumparat o pereche de telefoane dect cu pretul de vreo 55 lei care au putut fi cuplate cu baza unui al treilea telefon,mai vechi cu vreo 2 ani,pe care il detineam deja,alta firma dar care are aceiasi configuratie a butoanelor.Acestea sunt conectate la linia fixa telefonica dar pot fi folosite si pe post de interfon iar cel care raspunde primul ,poate comuta convorbirea catre oricare alt aparat(si se pare ca pot fi cuplate 9 astfel de aparate).Mi se pare mai simplu si nu mai esti legat de fir.

Link spre comentariu

cel mai bine cauta prin tirg sau la magazinele care aduc lucruri de prin germania(TCM) seturi de telefoane dect si le inscrii in baza suporta orice baza pina la 5 telefoane iar poti mari aria cu 2 baze sunt si prin magazinele mari la pret de 80-90 ron telefoane dect cu baza si pui si le poti interfata ca se gasesc si baze fara pui tot acelasi fabricant si pastrezi baza ca incarcator,iar telefonul ei il inscrii in baza operanta,daca faci un calcul cit te costa piesele,timpul o gramada de fire prin casa!!!etc +telefoanele pe care vrei sa le conectezi tot pe acolo ajungi ca bani.si acum trebuieste sa stii ca iti trebuieste o tensiune de apel de min 75V si o tensiune de linie de min 24 v pt ca asa sunt concepute sa functioneze telefoanele din ziua noastra,dupa aceea iti trebuieste un circuir DEMUX sau cel mai simplu DTMF pt a-ti recunoaste cifrele formate si sa comute spre aparatul apelat!!! cam greu de facut in regim de amator,dar nu imposibil!!!vezi mai bine la vinzari ca vind unii centrale telefonice scoase din uz functionale si poate te ajuta. :speriat

Link spre comentariu

Ma batea si pe mine un asemenea gand.Walyd a punctat destul de bine; eu adaug rezultatele "studiului de fezabilitate" facut de mine:1. Daca nu exista cablaj preinstalat, solutia cablarii e mult mai scumpa decat prin radio (spart si reparat e scump si murdar; aparent e adesea urat)2. Daca totusi insistati pentru o solutie cablata (aveti deja un numar de telefoane functionale, ca mine!), exista solutie simpla doar pentru 2 aparate. Orice alta configuratie de la 3 aparate in sus se numeste "centrala telefonica de interior" (eventual cu posibilitatea cuplarii la o linie telefonica externa). Pentru aceasta, fie cautati o veche centrala, dezafectata - eu stiu de minim 16 linii interne, dar am auzit ca ar exista si de 8). De construit in regim de amator: trebuie cunostinte SOLIDE de specialitate, materiale, timp si munca. Parerea mea e ca primele lipsesc cel mai adesea iar celelalte 2 costa mult mai mult decat solutiile propuse de colegi.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări