Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echo


Neluc

Postări Recomandate

Am gasit prin arhiva cablajul unui procesor fx foarte folosit acum mai bine de 20 ani in clonele statiilor de amplificare de marca ,pe care le foloseau unele formatii muzicale din epoca respectiva.Nu am mai gasit decat cablajul din care lipsesc unele date.L-am postat cu speranta ca-l recunoaste cineva si are toate datele.Vreau si o parere a electronistilor care sunt in pas cu vremea ,daca acest montaj este ,,depasit''

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Neluc

    9

  • nel65

    5

  • remus68

    3

  • lorik199

    2

Top autori în acest subiect

se gasesc,dar nu stiu de unde sa iau PT2399,dupa cum vedeti nu-mi este strain.Am un mixer cu putere Behringer care are pe el un procesor de efecte care sunt presetate,un DSP identic cu al placilor audio din calculatoare.Schema aceea cu multe integrate,care vad ca ori nu o mai are nimeni ori e protejata de drepturi,are reglaje de intarziere mai complexe si nu cred ca poate sa faca acest lucru PT 2399(de ex repetitie la infinit,cu toate ca nimeni nu doreste asta)

Link spre comentariu

Repetitie la infinit poti face cu orice montaj de ecou! Conteaza nivelul semnalului trimis pe linia "repeat". Daca e suficient de mare! Poti insera un OP in configuratie amp neinversor si treaba e rezolvata, dar nu are nici o utilitate. Dimpotriva! Poate intra in autooscilatie si asta e teribil de suparator.

Link spre comentariu

Daca totusi exista interes in acest domeniu , invit pe orice doritor sa colaboram in vederea proiectarii si/sau executiei unui asemenea montaj cu utilitate aproape in orice domeniu audio , de la sonorizari semiprofesionale pana la karaoke , home cinema , home studio sau ce va mai doriti .....puteti posta documentatie despre teorie , eventual exemple constructive de urmat , pentru ca mi se pare un domeniu cam vag , fara prea multe informatii , dar de larg interes !

Link spre comentariu

Am spus mai sus ca nimeni nu-si doreste repetitie la infinit si nici eu nu doresc asta.Un procesor de efect are un pret care pleaca de la 200 ron ,cine are nevoie de el mai bine cumpara unul.Pentru noi conteaza satisfactia unui montaj construit.Subiectul acesta m-a preocupat de 25 de ani,am construit de la hall-uri cu resort,bypas cu magnetofon pana la cel pe care l-am postat prima data.Vad ca mai este cineva interesat de acest subiect si mai atasez urmatoarele scheme(nu le-am experimentat pentru ca ,dupa simplitatea lor,nu cred ca pot repeta mai mult decat ultima silaba sau litera dintr-un cuvant)

Link spre comentariu

Daca tot a venit vorba de vintage! Acum o luna am avut la reparat un Echolette NG51, fabricat in 1960. Exclusiv cu tuburi (mai putin redresorul facut cu o punte din prima generatie solid-state) - 3 capete de imprimare, 2 de redare si unul de stergere. Bineinteles cu banda magnetica de 6,35mm.

http://www.vintageaudioberlin.de/vabgal ... /index.htm

Inca functioneaza bine si e utilizat de un mare artist instrumentist care il utilizeaza impreuna cu un amplificator Doina Concert (suna excelent), care a fost reconditionat de Viobio.

Link spre comentariu

Frumos,la un Dynacord care avea reverbul tot pe principiul casetelor audio americane tip cartus, fara sfarsit,am muncit doua zile sa-i inlocuesc banda,si FBT a fabricat statii de amplificare folosind practic,un magnetofon incorporat.Pe banda magnetica folosita pentru efect in amplificare ramane inregistrat materialul ascultat dar fara ecou.

Link spre comentariu

Este vorba de un echou digital a carui documentatie a fost publicata in revista Radiotechnika nr 5 din 1986.Integratele folosite nu sunt de negasit si cred ca orice electronist le are prin colectia sa de componente. Eu am realizat acest echou in urma cu aproximativ 20 de ani si am fost foarte multumit de el.Original era realizat pe 2 placi: 1 . placa cu convertoarele A/D si D/A 2. placa cu memoriile RAM dinamice. Daca imi aduc bine aminte s-ar putea sa mai am o placa cu convertore plantata (dar nu sunt sigur). Sa auzim de bine !

Link spre comentariu

uite o schema , mai moderna care contine , in afara de circuitul de compresie-expandare si un circuit de preaccentuare-dezaccentuare , si filtre trece jos relativ eficace , reducand zgomotul de conversie la minim.....si o alta schema , ce permite combinarea Reverb-ului cu Delay . Va rog sa comentati.......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări