Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoe home made

electriclicdoll

Postări Recomandate

salut.as vrea si eu sa-mi fac un amplificator micut dintr-o boxa mai veche. as vrea sa fie amplificatorul in asa fel incat sa am un si numai un potentiometru doar pentru volumul general o mufa in care sa bag microfon etc. si un cablu care sa mearga la priza. as dori foarte mult daca s-ar putea ca alimentarea sa fie la tensiune mica ...max 24v . pentru asta as dori schema amplificatoeului cum sa leg etc...si daca vreti si cateva idei...Multumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

4

• electriclicdoll

4

• catalinux2004

3

• ratza

2

specificati si impedanta boxei , ce naiba...! sau nu intelegeti romaneste...?dupa stiva de agramaticalitati de pe site-ul dvs , cam asa s-ar parea...!

Link spre comentariu

Pentru a fi cit mai simplu, poti utiliza un amplificator de putere cu TDA2030 si un preamplificator cu TL072. Alimentarea o faci dintr-un transformator cu secundar de 2x12Vca (+/-16Vcc pentru amplificatorul de putere).

Link spre comentariu

as vrea sa fie amplificatorul in asa fel incat sa am un si numai un potentiometru doar pentru volumul general o mufa in care sa bag microfon etc. si un cablu care sa mearga la priza.

Sunteti tare :ras: poate ca daca o sa va revizuiti postul si o sa va exprimati corect ca sa intelegem si noi ce vreti mai exact atunci sigur veti fi ajutat de multi utilizatori ai acestui forum.

PS: Cati ani ziceti ca aveti ??? Probabil ca defapt vreti o boxa activa cu preamplificator.....

La cablul de alimentare ce va trebuie...schema sau PCB-ul??? :sparge:

Link spre comentariu

domnilor,eu va cer numai o schema,nimic mai mult. simplu: o mufa in care bag microfonul,un si numai un potentiometru pentru volumul general si cablu de alimentare...eu asa ma gandesc...o schema de incercare si gata. Multumesc mult celor care ma vor ajuta!!! Asi dori schema intr-un timp scurt deoarece este urgent.multumesc mult.

salut.as vrea si eu sa-mi fac un amplificator micut dintr-o boxa mai veche. as vrea sa fie amplificatorul in asa fel incat sa am un si numai un potentiometru doar pentru volumul general o mufa in care sa bag microfon etc. si un cablu care sa mearga la priza. as dori foarte mult daca s-ar putea ca alimentarea sa fie la tensiune mica ...max 24v . pentru asta as dori schema amplificatoeului cum sa leg etc...si daca vreti si cateva idei...Multumesc mult!

Link spre comentariu

amplificator de putere cu TDA2030 si un preamplificator cu TL072

Eu ti-am dat o sugestie care am considerat-o utila. Schema amplificatorului de putere o gaseai in datasheetul componentei (si cu alimentare asimetrica ca sa poti face alimentarea la +24V si masa) iar scheme de preamplificatoare de microfon sint destule pe net (cauti "mic preamp schematic"). Daca si asta e prea greu, iti recomand ca inainte de a te apuca sa iti construiesti amplificator, sa citesti aici viewtopic.php?f=66&t=48955 Vei avea foarte multe de invatat!
Link spre comentariu

Domnule Remus va rog sa nu il mai stresati chiar asa ...omul vrea un amplificator, un preamplificator si inca un preu de microfon...o sa postez eu mai tarziu si scheme si cablaje...daca am timp.....

PS: tot nu inteleg care e faza cu volumul general si cu cablul de alimentare...eu unul nu am mai vazut pana acum amplificator alimentat wireless :nas: ....sau mai stiti...

Link spre comentariu

Domnule Remus va rog sa nu il mai stresati chiar asa ...omul vrea un amplificator, un preamplificator si inca un preu de microfon...o sa postez eu mai tarziu si scheme si cablaje...daca am timp.....

PS: tot nu inteleg care e faza cu volumul general si cu cablul de alimentare...eu unul nu am mai vazut pana acum amplificator alimentat wireless :nas: ....sau mai stiti...

Later edit:

uite amplificatorul si preul de microfon si in legaura cu "volumul general" pui si tu un potentiometru pe intrarea amplificatorului si gata ai rezolvat-o.....spor la construit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări