costyy86 Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Vreau sa fac un invertor de ;la 12v la +/-48v pentru a alimenta un modul de amplificare cu un STK 4122 de 2x15w, pentru ca are o claritate foarte buna, si vine montat pe o masinuta electrica pentru copii care o sa contina un Mp3 pentru redarea sunetelor.Am facut o schema modificata dintr-un convertor cu iesire de 120v, doar ca am modificat secundarul pentru 20v-0v-20v Ac.Oare ar fi functionala schema? Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 incearca cu 4047 Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 26, 2010 Autor Partajează Postat Martie 26, 2010 Toate aceste piese le aveam acasa deaceea am propus acesta schema, dar o sa fac cu 4047 daca este mai bine. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 sincer am facut o schema cu 4047 dar mi sa parut cam ne rentabila dpdv al randamentului , am incercat apoi un sg 3525 care a mers mult mai bine schema am luato de aici : http://sound.westhost.com/project89.htm Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Pentru mine ca incepator sincer e prea complicata, mai ales partea cu realizarea etd-ului,mie imi trebuie una simpla de +/-24v, si maxim 3 A, aceea e mult prea mare. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 uitati o schema, secundarul il faceti la cat doriti, primarul calculat la 2x10 Vin loc de BD-uri puneti 2n3055 impreuna cu cate un bd135/139 in configuratie darlington Link spre comentariu
milo01miau Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Se pot folosi si bu808 ????? Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 pt puteri mici ar merge, maxim 50 Wtranzistoriii astia sunt finali de linii in tv,din ce stiu, si-s facuti pt tensiune mare si un curent relativ mictu ai nevoie de unii cu tensiune mica, 50-100 V dar de putere mareincearca de proba cu astia, dar ca tranzistori ieftini si puternici incearca 2n3055, costa cam 1,5 lei 1 buc Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 la schema cu 4947 trebuie tinuta seama de frecventza de lucru a oscilatorului (driverul adica) sa fie cuprinsa intre 50 si 60 hz trafurile ferosiliciu nu lucreaza a frecvantza mari , eu am dat metoda cu sg3525 pentru ca aveai nevoie de tensiune continua , totusi te sfatuiesc ca metoda mea da mai mare randament si consumul in gol e foarte mic0,06 amperi , sa ne spui cand termii schema cum a iesit ? . sa nu ne lasi sa asteptam prea mult . Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 costy 86 de ce nu folosesti un integrat care se alimenteaza direct la 12 v cc ,fara sa complici treaba ,incearca un integrat AN7171 stereo , cauta in alldatasheet.com poate gasesti ceva mai util .eu am facut mai multe amplificatoare cu tda 2050 la o tensiune de alimentare mult mai mica , un alt integrat bun pentru 12 vcc este tda 7294, si e de 100w , eu sincer incerc sa alimentez schema la tensiunea pe care o am fara sa construiesc sheme de alimentare ajutatoare .prin transformari se pierde o cantitate mai mare de curent fara folos . sincer la masinutza pe care vrei sa montezi sistemul e bun si un tba810 de 6 w , doar nu vrei sa dea discoteca bebele pe strada cu masina . Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 un alt integrat bun pentru 12 vcc este tda 7294, si e de 100wde cand prostia asta? sa-mi aratati si mie o poza cu un ampermetru + voltmetru pe iesire sa calculam putin puterea cu semnal sinusoidal pe intraremai ales alimentat la 12 Vsi n-are 100 W nea' integratu', nici in graficele din datasheet nu ajunge acolovedeti ca pt 4 ohm are nevoie de 2x27 V, adica 54 Vsi inca ceva , integratul asta ar trebui sa aiba randament cam de 250%, pt ca eu alimentat la 2x40 V pe sarcina de 4 ohm, am scos 22,5 V, curentul nu-l mai retin, dar stiu ca din legea unui OM am obtinul 80 W(curentu' se poate calcula lesne, eu n-am sincer chef acum)deci cum sa scoata mult peste 20 V cand ii dai numai 12? Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 28, 2010 Autor Partajează Postat Martie 28, 2010 costy 86 de ce nu folosesti un integrat care se alimenteaza direct la 12 v cc ,fara sa complici treaba ,incearca un integrat AN7171 stereo , cauta in alldatasheet.com poate gasesti ceva mai util .eu am facut mai multe amplificatoare cu tda 2050 la o tensiune de alimentare mult mai mica , un alt integrat bun pentru 12 vcc este tda 7294, si e de 100w , eu sincer incerc sa alimentez schema la tensiunea pe care o am fara sa construiesc sheme de alimentare ajutatoare .prin transformari se pierde o cantitate mai mare de curent fara folos . sincer la masinutza pe care vrei sa montezi sistemul e bun si un tba810 de 6 w , doar nu vrei sa dea discoteca bebele pe strada cu masina .Uitate putin in anunturile mele si vezi pe ce masina vreau sa pun, si nu de alta dar 2x15w nu cred ca este vre-o putere, dar claritatea unui STk este cam greu de invins de un Ci cu alimentare 12v, si am si stk-ul si toate piesele necesare realizari amplificatorului, nu are rost sa dau bani pe un integrat mai "prost" din punct de vedere sonor, si pentru ca trebuie sa fac un invertor nu ma face sa ma razgandesc, oricum multumesc pentru parere.Pana la urma care schema ar fi buna tinand cont ca nu am nevoie de multa putere,parerea mewa e ca ar merge si cea cu CI4047, si un traf cu tole de ferosiliciu. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Pana la urma care schema ar fi buna tinand cont ca nu am nevoie de multa putere,parerea mewa e ca ar merge si cea cu CI4047, si un traf cu tole de ferosiliciu.este o alegere buna, la 50 W cam de cat are nevoie STK, pierderile-s de cel mult 20 Win plus, montajul este foarte simplu si ieftin, piesele montajului costa 5 lei, trafo se poate recupera de undeva si radiatoare confectiona din tabla de Al Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 28, 2010 Autor Partajează Postat Martie 28, 2010 Radiator am, 2n3055 am, mai bd-urile si Ci-ul, atunci ma pun sa fac cablajul in eagle si dupaceea cu edingul, ca alta solutie nu am :cry: Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 cand termii proiectul sa ne anuntzi mai ales partea cu alimentarea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum