Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru chinezesc fara parametrii..??!?!?!

godanlex

Postări Recomandate

Salut,Acu' daca l-ai luat, sa-l stapanesti sanatos! Intrebarea mea ar fi: decat sa speculezi ce poate si ce nu poate, de ce nu ii tragi o masuratoare, ca sa stii cam ce ii poate pielea? Macar prin masuratoare stii la ce sa te astepti.Cirip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godanlex

11

• hpavictor

2

• remus68

2

• __farad__

2

Top autori în acest subiect

Nema problema, ca nu s-a nascut niciunul dintre noi invatat.Calculator ai, asta e clar, ca doar nu postezi de la aragaz.O placa de sunet ai? Cred ca da. Scoate de pe net un programel de generator audio, generezi frecvente, aplici la intrarea filtrului ce iese din placa de sunet si masori la iesire. In mod ideal masuratoarea o faci cu un oscilo sau cu un voltmetru de frecv mai marisoara, dar daca nu ai, merge si un digital. Stii ca o sa ai oarece erori, dar macar stii pe unde te afli. Daca ai noroc, e posibil sa gasesti programe care baleiaza singure spectrul audio cu o iesire a placii de sunet si fac masuratoarea cu intrarea placii. Scotoceste putin.Dupa ce faci o prima masuratoare, dupa aia poti sa rafinezi: cu sarcina, fara sarcina, cu sarcina inductiva, aia, aia. Te apropii incet de adevar.Puristii or sa zica: pai nu e bine, ca nu e asa si pe dincolo. Da, asa este, masuratoarea nu e perfecta, dar daca stii cu precizie de 10-20% pe unde te afli, dormi mai linistit noaptea.Ce zici?Cirip

Link spre comentariu

pai pune niste poze mai cu detalii , ca asa nu putem sa te ajutam decat cu comentarii despre culoarea , forma , greutatea , sau mai stiu eu ce putem analiza din continutul fotografiilor....daca o sa vedem si partea cu lipituri , poate aflam si schema.....

Link spre comentariu

cirip ti-a scris:

Daca ai noroc, e posibil sa gasesti programe care baleiaza singure spectrul audio cu o iesire a placii de sunet si fac masuratoarea cu intrarea placii. Scotoceste putin.

De departe cred ca este cea mai buna solutie la indemana pentru tine.

hpavictor la fel ti-a dat un sfat bun cerandu-ti sa faci o poza si la partea cu lipituri poate te va ajuta sa scoti schema filtrului. Odata ce ai schema filtrului deja faci un pas foarte important inainte. Nu am fost atent daca ai mentionat ca se gasesc ceva valori inscrise pe rezistente si pe condensatori sau nu exista nimic inscriptionat pe ei.

Un aparat de masura cred ca ai iar daca masoara si condensatoare este foarte bine pentru ca deja vei putea afla valorile rezistentelor si condensatoarelor din filtrele tale.

Nu stiu daca ai precizat ce difuzoare ai, dar parca spectrul de frecventa mentionat pentru medii si inalte tind sa cred ca sunt chinezarii deci nu are rost sa te apuci sa faci niste filtre folosind componente foarte scumpe daca folosesti difuzoare chinezesti ieftine. Daca ai difuzoare chinezesti ieftine sigur nu le stii parametrii iar de masurat ai putea dar .... trebuie un pic de efort si un minim de lucruri necesare. Deci concluzia ar fi ca in cel mai rau caz ai difuzoare fara parametrii si niste filtre la care la fel nu stii frecventele de taiere. Cum nu au costat o avere poti sa le montezi si sa vezi cum se aud. Daca esti satisfacut poti sa le lasi asa si nu iti mai bati capul si nu-ti mai consumi timpul. Daca doresti mai mult trebuie sa stii de la inceput ca trebuie sa cheltuiesti timp si bani.

P.S. Nu toata lumea maninca caviar si bea sampanie deci se poate trai si fara caviar si sampanie si sa fii fericit.

Link spre comentariu

dap asa e.. pe componentele lui sunt cv indicatii o sa fac si o poza cu partea cu lipituri..da, cred ca asa o sa fac o sa le montez odata sa vad cum se aud si dupa mai vedem.. sper sa fie bine.. dar ii trebuie cv potential sa ma multumeasca pe mine.. :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări