Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru chinezesc fara parametrii..??!?!?!

godanlex

Postări Recomandate

Am cumparat de curand 2 filtre,am pus cateva poze sa va faceti o idee de cum arata.. nu au nici un parametru pe cutie scrie cv in chineza si made in HUA DA :rade: din spusele vanzatorului sunt pana in 100W voi ce credeti, mie mi se par solide.. :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godanlex

11

• hpavictor

2

• remus68

2

• __farad__

2

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

sfatul meu este sa citesti si daca poti sa retii ce scriu altii cu experienta la sectiunea boxe/difuzoareinainte de a face o cutie cu difuzoare ,cauta carti si reviste de specialitate si invata de acolo cum sta treaba cu incintelecu acel filtru ai sanse mari sa distrugi difuzoarele :speriat acele filtre sunt calculate empiric si nu stiu cum se va auzi incinta ta nu exista un filtru universal ,probabil asta ai auzit de la vinzator care oricum este paralel cu electronica sau nu are nici cea mai mica idee de proiectare a incintelor ,doar e pus acolo sa vinda marfafelicitari pentru vinzator ca a vindut filtrul :freaza: filtrele se calculeaza in functie de caracteristicile difuzoarelorcu parere de rau ,ai aruncat in buzunarul comerciantului intre 70...100lei degeaba :cry: citeste si invata!

Link spre comentariu

Godanlex hai sa fiu sincer cu tineTe-ai apucat de un domeniu in care nu stii nimic.Sunt banii tai faci ce vrei.Difuzoarele tale au o anumita banda de frecvente in care lucreaza normal.Filtrul asta face.Imparte spectrul audio in benzi de frecventa pt fiecare difuzor.de aceea au spus si ceilalti colegi de forum ca filtrele se calculeaza dupa parametrii difurilor.Poti folosi filtrele tale dar ce o sa auzi in boxe nu se stie cum va fi.Poate o sa se auda binisor.Sau poate nu.Electronica nu inseamna doar lipit piese.Inseamna mai intai de toate foarte multa fizica.Si matematica.

Link spre comentariu

mai deci eo nu vreau sa fac boxe pt studio, eo vreau sa le fac pt mine, sa fim seriosi, daca filtrul e pe trei cai si e taiat la frecventele generale pt fiecare banda in parte atunci inseamna ca nu e asa de grav, exemplifiat asta s-ar reduce la faptul ca daca filtrul e taiat pt medii la frecvente 500-8000 si eo am diful de medii 500-13000 o sa pierd latimea de banda 8000-1300 care daca e pusa in carca inaltelor care urca de la 8000 ca sa zicem ca asa le-au taiat chinezii atunci voi putea recupera latime de banda pierduta cu ajutorul inaltelor.. eu am mai specificat de asemenea ca bassi care ii am acopera si frecventa de medii pana la 4500 iar mediile care le iau urca pana la 13000 asta ca sa sprijine inaltele care le am si sunt slabute.. :limb:

Link spre comentariu
:ras: Isteatza deductie, iti merge ceva mintea(fara gluma)... Din pacate, nu prea corespunde realitatii-difuzoarele nu sunt galeti de apa, sa muti din una in alta...din pacate se intampla sa te trezesti cu goluri in spectru, precum la pocnitorile "enshpe-unu", si cel mai rau cu distorsiuni de crossover sau cu anularea reciproca a unor armonici, cu consecinte in cel mai fericit bizare, asupra muzicii, iar in cel mai nefericit caz, cu o mare cacofonie si haraiala. In plus filtrele alea par facute de pionierii din Shenzen, bobinele sunt paralele, puteau sa le puna tangential. Macar condensatorii sunt acceptabili! Nu le arunca, se pot "bibili".
Link spre comentariu

Din pacate (pentru investitia facuta de tine) cel care a dat cel mai corect raspuns, este Viobio... Poate ai noroc si reusesti sa dai marfa inapoi de unde ai cumparat-o. Cind mai doresti sa achizitionezi ceva, intreaba aici viewforum.php?f=31 iar daca intentionezi sa iti construiesti singur boxe si filtre, citeste aici viewforum.php?f=4 Vei gasi foarte multe topicuri de unde vei avea de invatat.

Link spre comentariu

Felicitari marketing-ului de succes al reprezentantilor bravului popor chinez ! Daca totusi ai nevoie de ajutor , poti apela cu incredere la 112 , si se va rezolva cumva , sau postezi la sectiunea incepatorilor , si vor intelege toti ca ai nevoie de consultanta....sper ca stii de gluma , dar ai citit cu atentie regulamentul forumului ? ( iti amintesc ca esti pe ELFORUM ! )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări