Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA2030

Vizitator bughy94

Postări Recomandate

Vizitator bughy94

Salutare tuturor, Am o problema am un amplificator cu 2 * Tda 2030 care are 15 watt, cam putin. Pentru el am construit o cutie de metal foarte buna si cool dar, as vrea sa stiu daca ii pot marii puterea amplificatorului ? Deoarece am 3 corectare de ton si nu as vrea sa renunt la ele.Pot face asta? mai ales cum fac asta ? 0 schema ceva.. orice, un sfat Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

5

• yo9hnf

1

• E_manuel

1

• scormonel

1

Top autori în acest subiect

Vizitator neculea corneliu

Mai bine tda 2040.Nu e de aceeasi putere ca tda2050, dar se mai gasesc componenete second bune si e posibil sa nu schimbi alimentarea.Chiar si aici pe forum am auzit pe unii plangandu-se de fiabilitatea 2050.Ai mai putea pune cate doua 2030 in punte, dar asta inseamna sa modifici si alimentarea(ca putere) si impedanta de iesire si nu stiu ce spatiu ai la dispozitie.Am facut candva multa reclama etajului in punte cu tda 2040 cu alimentare monopolara si cu cativa volti mai mica decat cea stipulata in datasheet ca tensiune medie pentru ca are o fidelitate deosebita si nu creste impedanta de iesire foarte mult.Creste insa cea de intrare.

Link spre comentariu

Indiferent ce scrie pe integrat, la aceiasi tensiune si configuratie, vei obtine cam aceiasi putere.Ce scrie bughy94 este varianta corecta. Pui 2050, tensiune mai mare, radiator mai mare si este OK. Condensatorii electrolitici trebuie sa aiba tensiunea mai mare decat tensiunea ce se aplica pe ei.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pentru 2 watti cat ai putea obtine in plus mai mare bataia de cap stiind ca vei avea parte si de ceva distorsiuni si deloc placute plus ambalarea termica a integratului.Prin urmare eu iti recomand sa-ti iei un alt chit audio,sa-ti construiesti etc. unde tine cont si de impedanta boxelor de care dispui si puterea lor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări