Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

telecomanda deschidere poarta

Vizitator mdoru

Postări Recomandate

Vizitator mdoru

am o problema cu deschiderea portii din masina. telecomanda pe care o am are o raza de actiune de aproximativ 30m si pe o anumita directie de intrare din strada in curte nu pot, fiind prins in trafic, sa comanda deschiderea portii. stie cineva cum pot remedia acest inconvenient? se poate adapta pe receptor un amplificator pentru marirea sensibilitatii? daca da cum pot sa-l realizez (o schema cau ceva de genul acesta)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator SORIN COLCERU

Daca automatizarea este de firma (nu manufacturata) ar trebui sa aiba in partea de receptie RF o rigleta pentru antena .Iti recomand sa legi in rigleta respectiva un fir daca ai chiar ecranat (este si recomandat de majoritatea producatorilor de automatizari pentru porti)fir pe care sa-l scoti la vedere undeva la inaltime (pe stalpul porti de exemplu) .Asa s-ar putea sa ai o directivitate mai buna a antenei (firului) si sa poti deschide poarta si de mai departe .La automatizarile cu care am lucrat eu (NICE,GIBIDI,FACK) telecomenzile nu mergeau la o distanta mai mare de 50-60m.Mai poti incerca si cu o antena de genul antenelor auto .Daca cu nu obti rezultate cu una din aceste 2 metode s-ar putea sa ai defect modulul de receptie radio si un amplificator nu te ajuta cu nimic ,oricum este destul de delicat de realizat un amplificator la frecventa la care lucreaza aceste sisteme de emisie receptie din automatizari.Hai ca prea am lungit-o :lol: Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări