Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Class A amp 8W

MarioRobert

Postări Recomandate

Sal, vreau sa fac amplificatorul acesta si imi trebe niste echivalente care se gasesc usor la:2SD8442SB7542SB7162SD7562SC1775(E)2SK170(Y)2SJ74(Y)2SA872(E)cam cat de mare credeti ca trebuie sa fie radiatorul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mosfet

2

• EmyRulz

2

• MarioRobert

2

• vicelord

1

Top autori în acest subiect

Cauta pe diyaudio.com despre proiecte dupa amplificatoarele lui Jean Hiraga, o sa gasesti multe informatii utile.

Legat de tranzistori, 2sk170 si 2sj74 nu ai cu ce sa ii inlocuiesti(si nici nu are rost) oricum se gasesc, de ex aici au un pret f bun si sunt originali(testati de mine personal): http://www.hifituning24.de, aici ii gasesti in varianta BL cu Idss intre 6 si 12 mA, va trebui sa tatonezi rezistentele de 1k pt setarea curentului prin finali(oricum va trebui in prima instanta sa pui niste semireglabili acolo pt a putea testa si modifica curentul).

2SC1775(E)/2SA872(E) poti sa ii inlocuiesti cu 2sc2240/2sa970, ii gasesti tot in magazinul de mai sus. Sau, daca preferi ceva mai ieftin, bc550C/bc560C.

2SB716/2SD756 cred ca pot fi inlocuiti cu mje340/mje350 sau, daca vrei, de la farnell cu 2SA1209/2SC2911(astia sunt foarte buni ca driveri pt ca au o liniaritate extraordinara pt hfe):

http://www.farnell.com/datasheets/39808.pdf

Cat despre finali, poti experimenta cu diverse modele si branduri, singura chestiune este sa iti alegi tranzistori in capsula cu rezistenta termica jonctiune-capsula sub 1 grad/W.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Apropo de clasa A si de echivalente, imi puteti recomanda ce tranzistori sa aleg - dintre cei pe care-i am prin casa - pentru schema asta:

http://www.xs4all.nl/~cfw/amp/p02_circ.htm ??

E vorba de JLH 2003.

Am doar 4 bucati de 2SA970 (nu le stiu provenienta, daca sunt originali, sunt noi, cumparati toti odata), 4 bucati MJE350 (de la Syscom, stiu ca aduc piese bune, inscriptionati ON), 2 bucati MJE340, cateva BC-uri 556, 558, 546, 557, 548, 547 etc, BD139 si BD140 si cateva bucati MJE13034/5 (originali).

Q3/Q8 ziceam sa pun MJE13034/5-urile, cu 2SA970 ar fi problema, ca nu am destui. Pun BC-uri (sunt recuperati in general, de prin aparate mai vechi) sau cumpar 6 bucati 2SA970-uri noi?

Link spre comentariu

Am vrut sa vad cum se aude un amplificator class A si am vrut unu cat mai simplu. Dar momentan am renuntat la proiectul acesta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări