Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mufare retea pe 4 fire

MifTy

Postări Recomandate

lucrez in domeniu telecomunicatiilor de 6 ani si stiu cam cuc e se mananca utp-ulla retea normala 10/100 se folosesc 4 fire1,2 rx +si - receve data3,6 tx+si- transmit datapentru o retea switch calculator se recomanda (deoarece torsadarile alea au un rol daca vreti va explic care e)folosirea urmatoarei mufari APortocaliu,Portocaliu,AVerde,Albastru, AAlbastru, Verde, AMaro, Maropentru o retea pc-pc trebuie inversate rx-ul cu tx-ul deoarece placile de retea au rxpin12 txpin36un capat va avea mufa de mai sus iar celalalt se va inversa verdele cu portocaliul si Averde cu Aportocaliu ca sa poata comunica placile intre eledaca vrei sa faci splitt in sensul ca sa folosesti toate cele 8 fire faci asa:o mufa normalaa doua mufa folosesti maroul in loc de portocaliu si albastrul in loc de verde (o sa vezi ca verde cu albastru au aceeasi torsadare si lafel maroul cu portocaliu)nu este niici o problema reteaua lafel functioneaza ca este splitt ca nu nu scade traficul nimicaca tu folosesti cablu cu 4 fire de telefon aia i diferit adica firele din cablu banuiesc ca sunt litate ceea ce e f rau pentru retea nu trece lafel prin cupru plin ca prin lite semnalul rezistenta nu e lafel iar curentul fiind f slab se pierde

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

9

• Stefan

5

• raveru

4

• srdjan

2

Top autori în acest subiect

Daca esti abonat rcs-rds, primesti de la ei gratis un stick DigiNet. Il imprumuti vecinului, si s-a rezolvat!

dezvoltă ideea, că amândoi suntem abonaţi rds. bine, el n-a plătit abonamentul luna asta!!! :rade: restu' lumii:m-am spart în figuri că am uneori de trimis sau să-mi trimită puştoaica mie fişiere mărişoare, şi deşi stăm perete în perete, transferul e jalnic. aşa am scutit o grijă... şi oricum, n-am dat nici o parolă de la router!!! :limb: plus că nici unul nu ne scăldăm în bani, şi luna martie e, pentru amândoi, una în care ne cam suflă vântul în buzunare... avea omu' cablul de la telefon, şi-am zis să-l băgăm pe-ăla, i-am zis c-o să meargă cam naşpa, dar pentru o săptămână-două, am zis amândoi că merge...io când mufam, eram atent la culori doar când ştiam că n-am cum compara mufele între ele, că eram la 50 de metri distanţă, etc, mufam una cum pica, apoi notam succesiunea firelor, să fie exact la fel şi dincolo.noroc că n-am avut nevoie să mufez crossovere decât de vre-o 2-3 ori...mai există şi cabluri foarte ieftine, cu izolaţiile aproape albe... aşa că dacă ai 8 fire albe, cu urme extrem de vagi de alte culori, cam greu să mufezi corect...şi apropo de mufe: de la o vreme, majoritatea mufelor nush ce naiba au că li se îndoaie opritorul ăla de plastic, şi "latră" alea în mufele plăcilor sau switchurilor/routerelor de-ţi vine să-ţi iei câmpii: zici c-ai mufat aiurea, dar de fapt "joacă" mufa în mufă!!! :sparge:
Link spre comentariu

,,dezvoltă ideea, că amândoi suntem abonaţi rds.''Va trebui sa te interesezi daca la voi in oras au sosit acele stick-uri;Ca sa il poti lua ai doua optiuni:-il iei in custodie, si platesti inca 10 lei la abonament;-schimbi abonamentul(se dubleaza latimea de banda) si primesti stick-ul gratis;bandwidth este 2 Mbps, cu promisiunea ca va creste;

Link spre comentariu

nu te supara dar cu ce faci tu transfer de fisiere daca te referi la mess cum face multa lume transferul tot asa va fi ca in loc cas sa mearba datele pe metopolitana o ia pe banda ne internetfaceti si voi un ftp server il gasest de downlodat de pe softpedia in 2 secunde lai instalateu am asa ceva cu un coled care sta la 6 km de mine clujul e mare suntem in aceeasi retea la care lucram amandoi si pe ftp tranferul e undeva pe la 6mega realiin faza cu cablu dumnezoule daca platesti tu taxele (undeva pe la 6 lei cred) postale va trimit eu cablu gata mufat numa sa ami explici exact ce vreti sa faceti ca deja nu mai inteleg nimica :)mufele incearca mufe de ftp cele cu tabla pe ele is mai rezistente piciorusele si eu din experienta proprie la laptop pun un cauciuc peste mufa da oricum mai mult de 2 luni mie nu ami rezista mufa la cat o scot si o bag in fiecare zi ... wireles daca nu

Link spre comentariu

iar tre să repet???... fie:1. vecinu nu mai are net. deh, 1 martie, 8 martie, ziua nevestii, chirie, chestii, socoteli, rds a stat pe bară. deci nix net.2. fi-sa e dependentă de mess. şi cum nu prea ne ardea nici 9 nici ei să vină vre-o 3-4 ore pe zi la noi...3. dacă-i zic de ftp, pot să-i zic şi de lhc-ul ăla din "lozan", că pricepe la fel de multe!!! :rade: aşa că am dat niste sharing, am instalat borgul la amândoi, şi terminat balamucul.ca să nu amintesc că plimbatul cu stickuri nu e chiar cea mai plăcută îndeletnicire!!! :rade: wifi e zis la mişto: adică omul ăla n-avea 50 de lei să plătească rds-ul, şi tu-l pui să dea de aproape 3 ori mai mult pe o placă wifi pe pci??? :ras:

Link spre comentariu

atunci ii arunci cu galeata net peste gard.baga cablu telefonic, daca are cupru in el merge si cu ala pe distante scurte.raveru2002 imi poti explica de ce sunt pasii de torsadare diferiri la liniile de transmisie si nu sun linii paralele ?un cablu litat nu e asa de rau, se reduce din efectul pelicular , dar nu prea ramane torsadat si trebuie inventat un nou sistem de mufare :rade:

Link spre comentariu

Stefan_ro, lasă-l în pace, omu' probabil e tehnician, ştie că trebuie mufat aşa şi asta face, nu cred că ştie prea multe lucruri despre teoria transmisiilor de date. La frecvenţele utilizate, firele sînt mai curînd ghiduri de undă şi nu caracterul rezistiv primează...

Link spre comentariu

da sunt tehnician da asta nu inseamna ca nu stiu in fine vara asta termin si facultatea si tot aia e am habar dar ce rost are sa i explic.... cel mai usor verifici pe distante mari daca mufezi aiurea o sa vezi ca nu merge pentru ca se pierde curentu....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

buna seara la toata lumea . am un mp 3 audio care avea o mufa cu jak 3,5 mm cu 4 iesiri iar in celalalt capat mufa USB.as vrea sa va intreb daca stie cineva cum as putea sa fac o adaptare .as vrea sa stiu ce rol are fiecare pin in parte de la mufa jak. multumesc

Link spre comentariu
Am avut ocazia sa vad o retea facuta pe cablu cat5 dar cu 2 conexiuni pe un singur cablu (2 perechi pt un post si celelalte 2 perechi pentru alt post). Reteau avea in total 4 sau 6 calculatoare si mergea jalnic!

Nu de asta mergea jalnic. Poate erau cabluri foarte lungi (peste 100 m.) sau de proastă calitate, dar simplul fapt că foloseşti două perechi pentru un PC şi celelalte două perechi pentru alt PC nu face reţeaua să meargă prost, cel puţin la cablurile moderne (cat.5)

nu este niici o problema reteaua lafel functioneaza ca este splitt ca nu nu scade traficul nimica

Asta e adevărat.

ca tu folosesti cablu cu 4 fire de telefon aia i diferit adica firele din cablu banuiesc ca sunt litate ceea ce e f rau pentru retea nu trece lafel prin cupru plin ca prin lite semnalul rezistenta nu e lafel iar curentul fiind f slab se pierde

Asta nu mai e adevărat. Cablul telefonic nu e torsadat, de aceea "se pierde curentul" :limb: . Dacă îl foloseşti în curent continuu, el pentru asta fiind proiectat, atunci nu se mai "pierde curentul", deci alta tre'să fie explicaţia :)

Un cablu UTP e cu atât mai bun cu cât are mai multe torsadări (răsuciri) pe metru liniar.

aha deci curentul se pierde, merci :da

da , buey, curentul se pierde! :rade:

Tu te-ai uitat vreodată să vezi ce învălmăşeală e într-un cablu UTP? Perechile alea torsadate au nişte găuri printre fire, pe-acolo se pierde curentul. Noroc de izolaţia exterioară, că altfel s-ar împrăştia pe toţi pereţii :da

Iar cu tehnicienii ăştia, mai bine ai grijă! Acum îl vezi că face echipă cu [florinellll] şi atunci să te ţii!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări