MifTy Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 stiu că se poate face mufare pe 2 sau 4 fire (router2pc), dar nu mai ştiu ce pini anume din mufe trebuie conectaţi.e vorba de cablu telefonic de 4 fire... şi am căutat deja, parcă zisese skaarj pe undeva asta...sugestii??(pe pinouts.ru se dă doar varianta cu cablu "normal" de 8 fire...) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Intr-o retea 10/100Mb se folosesc 2 perechi de fire: in mufa RJ45, perechile sunt: 1-3 si 2-6.Am avut ocazia sa vad o retea facuta pe cablu cat5 dar cu 2 conexiuni pe un singur cablu (2 perechi pt un post si celelalte 2 perechi pentru alt post). Reteau avea in total 4 sau 6 calculatoare si mergea jalnic! Nu iti recomand sa faci aceasta experienta, mai putin cu cablu de telefon care nu este "twisted" Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 fix cablu de telefon cu 4 fire am bagat, şi exact cablarea indicată de tine, 1-3 şi 2-6 am băgat-o.doar că am pus mufe rj45, aka de reţea utp/ftp, acum m-am gândit că sunt mai subţiri firele faţă de utp/ftp obişnuit, şi nu fac contact sigur oricât ai strânge mufa în cleşte...am câteva capete de cablu mufate pe care nu le-am aruncat, cred c-am să lipesc cu fludor firele alea, cu izolaţie între fiecare fir, fireşte...revin mai pe seară cu rezultatele... Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 fix cablu de telefon cu 4 fire am bagat, şi exact cablarea indicată de tine, 1-3 şi 2-6 am băgat-o.doar că am pus mufe rj45, aka de reţea utp/ftp, acum m-am gândit că sunt mai subţiri firele faţă de utp/ftp obişnuit, şi nu fac contact sigur oricât ai strânge mufa în cleşte...am câteva capete de cablu mufate pe care nu le-am aruncat, cred c-am să lipesc cu fludor firele alea, cu izolaţie între fiecare fir, fireşte...revin mai pe seară cu rezultatele...Totul o sa fie ok, daca se folosesc perechile: 1-2 si 3-6!BAFTA! Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 daca ai distante mici merge si cu telefonic, pe distante mari o sa faci link in 2012. nu degeaba UTP-ul are perechi torsadate si cu pasi diferiti de torsadare. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 nu io m-am ţigănit, ci vecinu'... niscai probleme cu isepeu', fata lui poftea net, şi nu putea să stea chiar tot timpul la noi... şi cum eu am rooter... o să pun utp până la urmă, dar deocamdată vine paştele... şi nevestele ne-au zis că dacă dăm banii pe cabluri, asta o să mâncăm, nu drob sau stufat!!! later: schema de mufare e asta: http://pinouts.ru/NetworkCables/Etherne ... nout.shtml am pus-o în caz că uit (iar), şi pentru cine vrea să facă acelaşi lucru... Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 la cate sute de m sta vecinul ? nu bagi un wi-fi? stiu ca nu iubesti 2.4Ghz-ul dar cu 2 antene 2dB (TX-RX) cred ca faci treaba.omnidirectionala ajung la pretul unui router deci nu cred ca se baga vecinul dar o conserva gasesti prin camara Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 merge, da' e lent rău... dialup, nu alta!!! Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 la cate sute de m sta vecinul ? nu bagi un wi-fi? stiu ca nu iubesti 2.4Ghz-ul dar cu 2 antene 2dB (TX-RX) cred ca faci treaba.omnidirectionala ajung la pretul unui router deci nu cred ca se baga vecinul dar o conserva gasesti prin camara perete în perete, dar amândoi suntem de părere că e mai ok cablul: el, că nu mai trebe să cumpere placă wifi pentru desktop (şi sunt frumuşel de scumpe alea pe pci), eu pentru că m-ar fi înnebunit cu zile conexiunea wireless, care nici între routerul şi laptopul meu nu e nemaipomenită!!!aşa, gata balul... după paşte băgăm utp şi tencuim pereţii la loc... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 3 ani am stat eu şi vecinul meu împărţind acelaşi cablu UTP, eu pe perechea de portocaliu şi verde, el pe albastru şi maro. Reţea cu un switch 100Mb, lungimea cablului comun cam de 10 metri pînă la switch, transferul pe reţea de la unul la altul de 10 MB/s! Susţinut! Aşa că sigur aveaţi voi alte probleme cînd nu mergea reţeaua decît execrabil... Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 daca dai gaura in perete cu 5 lei ai rezolvat problema. cam 1 leu metru de cablu mai de doamne ajuta si 1.5 lei mufa. mufatul ar trebuie sa fie free. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 am dat demult gaură, cleşte de sertizat avem amândoi, eu universal, el rj45 only, mufe estem, numai că nu mai aveam nici unu' bani de 25 de metri de utp... vezi mai sus de ce... chestia cu paştele şi nevestele!!! Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 26, 2010 Autor Partajează Postat Martie 26, 2010 bre... mai mult de 10 lei nu va costa.dacă vrei să le explici asta "jumătăţilor" noastre, eşti invitatul meu!!! Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Mifty... oficial depun o lacrima pentru tine pe aceasta glie. Nu ca nu mai poti tu de nerabdare sa dai net la vecinu... dar sa fi tinut chiar in halul acesta sub papuc mi se pare tragic. Link spre comentariu
traianpop Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Daca esti abonat rcs-rds, primesti de la ei gratis un stick DigiNet. Il imprumuti vecinului, si s-a rezolvat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum