Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un casetofon necunoscut...

Postări Recomandate

nu l-am primit la depanat, ci am alte păcate...mai clar, din el n-au rămas decât "bocsele", şi m-a rugat vecinu' să-i fac fetei boxe de pc... am zis ok, crezând că înăuntru e vre-o pocnitoare de difuzor "de 15600 de waţi", şi mă descurcam cu vre-un tedea 2005 sau altceva de genu'...dar când l-am deschis, m-am blocat:- e pe 3 căi, chit că joasele şi "tweeterul" sunt puse în paralel (da, ştiu că e aiurea, dar aşa e. şi nu, nu s-a umblat în ele până nu le-am desfăcut eu)- difurile sunt sanyo, cel "de joase" având 3,2 ohmi (!!!) şi 5 waţi nominal, 7 waţi maximum, cel "de medii" 6 ohmi şi 3 waţi nominal, 5 waţi maximum. tweeterele habar n-am: sunt nişte buzzere piezo de diametru mic (cam cât o monedă comunistă de 5 lei) şi atât...- pe boxele alea mai scrie doar fisher. pentru conectarea la casetofon se foloseşte un cablu-bandă cu 3 fire... şi vecinu habar n-are pe unde e casetofonul original...rugămintea mea e: poate cineva pe baza "semnalmentelor" să-mi indice cel puţin din ce clasă de cas provine, să văd ce amplificator final avea, şi să-i fac omului... mă rog, fetei, bucuria???difurile or avea puterea mică, dar nu par deloc ştifturi, cred că e un fisher fabricat undeva între epoca boombox şi a casetofoanelor cu leduri...dacă nu, ce schemă de amplificator ar fi pretabilă fără să modific cablarea originală???m-aş simţi tentat să fac un amp pe 3 căi, doar că n-am idee ce impedanţă şi putere au tweeterele alea (putere mică, oricum, n-am văzut aşa ceva până acu să depăşească ordinul zecilor de miliwaţi), plus că mă încurcă şi impedanţele diferite ale celor 2 difuri...sugestii, păreri???mulţumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• naetv

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări