Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce e mai rentabil ? amplificator facut in casa sau cumparat?

godanlex

Postări Recomandate

Salut! Eo sunt incepator, nici vorba de electronist sau asa cv.. :nas: M-am tot uitat pe posturile voastre si am vaz ca multi va face-ti amplificatoarele acasa si ma intrebam daca e mai rentabil la pret sau la cv decat unul cumparat in magazin.. daca da la cine pot sa fac comanda de unul..?!?!? :dans:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godanlex

10

• __farad__

3

• Sharky

2

• mariobe

2

Top autori în acest subiect

Ca si pret, un amplificator diy facut bine, e de cateva ori mai scump ca unul din comert cu caracteristici apropiate.Cum tu spui ca nu ai habar de electronica si te intereseaza sa fie cat mai ieftin, solutia ta ar putea fi un amplificator second hand

Link spre comentariu

daca esti incepator iti recomand sa cumperi unul gata facut. Ca sa ajungi sa faci amplificatoare comparabile cu unele bune ajungi sa strici multi bani pe scule si piese.

Link spre comentariu

poi nu neaparat facut de mine, de exemplu daca un amp facut de cineva costa 2mil si unul de la magazin cu aceleaasi capacitati costa 5mil as putea sa ii dau banii pe piese plus inca cv celui care se ocupa cu asa cv.. :da pt ca eo nu ma stiu nici macar daca e kitul aproape complet.. :sparge:

Link spre comentariu

de exemplu daca un amp facut de cineva costa 2mil si unul de la magazin cu aceleaasi capacitati costa 5mil as putea sa ii dau banii pe piese plus inca cv celui care se ocupa cu asa cv..

Ce calcul 'bine gandit"... :rade: Pai, da asa dai 200 lei pe componente, plus 100 lei ciudatului care face amplificatoare, in loc sa bea bere, si te-ai scos...

Realitatea este alta, insa... :freaza:

Un traf de retea bun "sare" de 100 lei, punte Fagor sau Schindengen, condensatori de filtraj BHC, -inca 100 lei-minim-, si mai trebuiesc "doar" vreo 800-1000 lei pt carcasa, radiator, PCB, conectica, rezistente Noble, tranzistori Sanyo, Sanken, etc, conzi Rubycon, protectie. Plus o munca severa.

Cu 200 lei cumperi componente pt. un "jaf de amp." pe TDA-uri, iar ala care munceste pt. 100 lei ca sa ti-l faca, se plictiseste rau, si nici prea multe cunostinte si experienta nu are.

Link spre comentariu

depinde ce amplif,eu am dat pe un technics de cca 2*35w 1mil dintr-un magazin second hand,sunt foarte multumit de elpt un apartament zic eu e suficient,e echipat cu un stk care dupa parerea mea nu face parte din cele mai slabe

Link spre comentariu
:ras: poi acuma ma gandeam eo daca sa imi iau de la cnv asta, adica daca merita sa il combin el o zis ca vrea 3,5mil si i-am ras in fata ca unul nou de 2x100 e 3mil in fine si ma gandeam sa il combin cu un tel, ala de la cine vreau sa iau are doua technics una su vz320 si una su 230 sau asa cv , la a doua nu ii mai stiu exact modelul..sa vad acuma zilele astea ce combin.. aia a doua e mai puternica un pic da sa vedem ca le vreau pe amandoua si alea stricate daca ii dau telul.. :limb: :dans:
Link spre comentariu
Vizitator viobio

in cazul tau ,varianta ce mai buna este sa cumperi in SH care sa functioneze si sa arate binelegat de cei care fac amplificatoarenimeni nu face nimic de calitate pe bani putinimulti nu inteleg ca trebuie sa plateasca si creierul nu numai munca depusamulti zic "a pai ce a lipit 100 de piese ,ce mare lucru",dar nu se gindesc cit timp a pierdut omul sa invete ca sa stie sa faca ceva cit mai bunmare grija ce mai cumperi ! cu filtrele ai da to tare in bara! :nas:2x100w are pe hirtie,la 3,5 mil ,nu gasesti tu amplificator

Link spre comentariu

Mai intai invata limba romana , si apoi electronica , dar si logica ! Crezi ca mai era cineva pe forumul asta care sa lipeasca doua fire la un loc daca merita sa achizitioneze un SH ? Tot asa , de ce nu te intrebi daca merita sa-ti iei nevasta cu copii gata facuti de altul , sau pui osul la treaba si ....sper ca stii de gluma , dar nu am gasit altceva mai interesant de comparat !

Link spre comentariu

Mai intai invata limba romana , si apoi electronica , dar si logica ! Crezi ca mai era cineva pe forumul asta care sa lipeasca doua fire la un loc daca merita sa achizitioneze un SH ? Tot asa , de ce nu te intrebi daca merita sa-ti iei nevasta cu copii gata facuti de altul , sau pui osul la treaba si ....sper ca stii de gluma , dar nu am gasit altceva mai interesant de comparat !

nu suntem la ora de romana, scuza-ma daca te-am facut sa intelegi gresit, ma intereseaza continutul, informatia anume, nu exprimarea.. :nebun: :dans:
Link spre comentariu
:ras: ce vezi tu la 3 mil acolo este doar etajul final.Puterea.Da' ce te faci daca vrei si corectii de ton?Mai dai 3 pe corector :nebun: Si chestiile alea sunt pline de cele mai panarame chinezisme.Exemplu de pe masa mea:amplif Dynasound 2x60W s-a gandit propetarul sa dea un botez cu el.Si dai si dai si mi l-a dat a doua zi la reparat.Ambalat termic, protectii nu, finali gunoi.Plus ca dupa toate aparentele aia 60 de wati erau obtinuti cu niste distorsiuni groaznice(oricum peste 10%)
Link spre comentariu

poi eo nu o s-o folosesc la botezuri si dealea, doar la chefuri si prin casa :dans: poi si crezi ca nu ii prea buna, si ce sugerezi ca e mai buna o statie sh technics su vz 320 secondhand..?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări