Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

tensiunea de la acest convertor va fi de forma dreptunghiulara, si la o frecventa >>>50Hz, de unde rezulta ca diodele de redresare din sursa PC-ului vor crapa (pusca, fumega etc.... :toimonster: ) deoarece nu sunt diode rapide, de comutatie.eventual pentru a conecta un pc la acest montaj va trebui intervenit in sursa de alimentare, si anume va trebui sa se schimbe diodele de redresare din primarul ATX-ului cu diode rapide care sa "duca" frecventa ridicata la care este tensiunea se la iesirea convertorului.parerea mea.....

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

zic si eu:

Daca vrei sa alimentezi doar PC-ul, adica nu si alte sarcini inductive (motoare si trafuri de orice fel) faci un conv de la 12 v la 300v continu, ca atat face (220*rad2) cu aproximatie, atentie, doar sarcini rezistive sau PC si Monitor, ca si ala are in el tot un choper, nu are rost sa faci sinusoida pura daca alimentezi doar sarcini neinductive. Un montaj simplu si la o frecventa mare, sa zicem 100Khz., daca nu gasesti scheme da un mail la [email protected]

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dar daca modulez in durata niste impulsuri dreptunghiulare la vreo 300 Khz cu un semnal sinusoidal de 50 Hz, apoi il aplic pe niste tranzistori mos fet de putere, iar in final pe un traf pe ferita (gen amplificator clasa D). Iar la iesire sa scoata 220V, niste filtre astfel incat sa ramana 220V la 50Hz.Ar merge ideea? Astept pareri ca vreu sa incerc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări