ionut20 Postat Decembrie 30, 2005 Partajează Postat Decembrie 30, 2005 tensiunea de la acest convertor va fi de forma dreptunghiulara, si la o frecventa >>>50Hz, de unde rezulta ca diodele de redresare din sursa PC-ului vor crapa (pusca, fumega etc.... :toimonster: ) deoarece nu sunt diode rapide, de comutatie.eventual pentru a conecta un pc la acest montaj va trebui intervenit in sursa de alimentare, si anume va trebui sa se schimbe diodele de redresare din primarul ATX-ului cu diode rapide care sa "duca" frecventa ridicata la care este tensiunea se la iesirea convertorului.parerea mea..... Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 3, 2006 Partajează Postat Ianuarie 3, 2006 Avetzi grija sa nu prajitzi laptop-uri sau alte scule, ca la multe convertoare tens variaza cu sarcina.... Link spre comentariu
EPSICOM Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 Una buna este si cea din http://www.epsicom.lx.ro/docdown/ep0014.pdf , atentie insa la conectarea portilor (cu inel de ferita, rezistenta su pur si simplu mai atasati in zenner spre masa) Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 zic si eu: Daca vrei sa alimentezi doar PC-ul, adica nu si alte sarcini inductive (motoare si trafuri de orice fel) faci un conv de la 12 v la 300v continu, ca atat face (220*rad2) cu aproximatie, atentie, doar sarcini rezistive sau PC si Monitor, ca si ala are in el tot un choper, nu are rost sa faci sinusoida pura daca alimentezi doar sarcini neinductive. Un montaj simplu si la o frecventa mare, sa zicem 100Khz., daca nu gasesti scheme da un mail la [email protected] Link spre comentariu
unGuru Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 Ai putea posta citeva scheme sau niste link-uri cu altfel de scheme? Cred ca ar fi foarte multi interesati.. si ar fi mai simplu decit sa te transformi intr-un ftp server ;)PS: Si eu sint (foarte) interesat.. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 13, 2006 Partajează Postat Martie 13, 2006 Lucrez la asta si sper ca sa va pot da un link cat mai curand pentru moment vizitati http://valveaudio.tripod.com/ acolo e o schema de convertor la care tre sa modifici doar secundarul si reactia (sunt acolo 2 diode zener si o rez.) Link spre comentariu
petre_s Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 vreau sa-mi construiec un convertizor si l-am gasit pe asta http://electronice.adbent.ro/files/198402%20convertizor%2012v%20DC%20la%20220v%20AC.htm. chestia e ca eu vreau sa-l fac de 200-300W.... cam ce recomandati sa iau pt etajul final? eu ma gandeam sa pun mai multe 2N3055(in paralel). alte idei?[/url] Link spre comentariu
petre_s Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 vad ca tranzistoare mosfet de gen IRF1405 sau IRF1405 au puteri mari la preturi f mici. le pot folosi? sau ziceti voi de care e convenabil sa pun (pt 300W) Link spre comentariu
wolf Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 Poti folosi IRF3205 daca vrei sa folosesti mos-uri, ele tin 110A si 55v, se gasesc , si se pun, pe UPS-uri de 500,650,1000,1200 W , cite o pereche (pt 500W) sau mai multe in paralel in functie de putere Link spre comentariu
petre_s Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 pai vreau sa folosesc pt ca sunt MUULT mai ieftine fata de cele bipolare.. pai un irf1405(330W) costa ~60.000 :rolleyes: . cam ce modificari tre' sa fac in schema aia? Link spre comentariu
petre_s Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 hai fratilor ca imi trece cheful de el pana raspundeti voi.. nu poate nimeni sa-mi spuna cum sa comand niste mosfeturi cu ce am aratat eu mai sus....?! :smt048 Link spre comentariu
peshte Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Dar daca modulez in durata niste impulsuri dreptunghiulare la vreo 300 Khz cu un semnal sinusoidal de 50 Hz, apoi il aplic pe niste tranzistori mos fet de putere, iar in final pe un traf pe ferita (gen amplificator clasa D). Iar la iesire sa scoata 220V, niste filtre astfel incat sa ramana 220V la 50Hz.Ar merge ideea? Astept pareri ca vreu sa incerc. Link spre comentariu
petre_s Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 uite ca la asta ma gandisem si eu... dar mi-era teama sa ... "nu debitez prostii"...... ar fi super dak am gasi o astfel de schema. asa ca... indrazniti, indrazniti, postati nu va sfiiti.... Link spre comentariu
peshte Postat Iunie 2, 2006 Partajează Postat Iunie 2, 2006 Cred ca o sa incerc eu teoria asta. Ideea e sa scot 220V la 50hz, putere cat mai mare, pierderi cat mai mici, si un traf cat mai usor (nu neaparat).Revin cu rezultate :finga: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum