Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

• 5 ani mai târziu...
La 26.11.2020 la 12:42, validae a spus:

Nu poţi regla manual tensiunea, aceasta fiind stabilizată de microcontroller.Cel mai probabil există ceva componente devalorizate, rezistenţe, condensatori....numai cineva cu suficientă experienţă în depanarea surselor în comutaţie şi UPS-urilor poate depista problema.

Am găsit o mica problema iam schimbat siguranțele una din ele pocnește la orice contact cu legarea bateria auto... Am încercat leg normala la borne face spark și siguranță poc... Firele leam trecut printr-o siguranță DC de 60A invertor ul având 2 de 30

Sigaranta din invertor iar poc... Invertor ul  arata impecabil nu am găsit nimic ars sau în scurt...ma poate aj cineva cu informatii

Link spre comentariu

Nu mai alimenta invertorul câtă vreme siguranţa aia se arde mereu.Acolo ai un scurtcircuit chiar dacă nu se vede nimic aparent.Cel mai probabil un tranzistor mosfet a străpuns.Dacă nu te pricepi, du invertorul la un depanator cu experienţă, altfel rişti să-l deteriorezi grav...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, validae a spus:

Nu mai alimenta invertorul câtă vreme siguranţa aia se arde mereu.Acolo ai un scurtcircuit chiar dacă nu se vede nimic aparent.Cel mai probabil un tranzistor mosfet a străpuns.Dacă nu te pricepi, du invertorul la un depanator cu experienţă, altfel rişti să-l deteriorezi grav...

Am găsit problema condensatorul ars (35 2200 uf) lam și cumpărat și 3 mosfeti

Am luat seriile de pe mosfeti și nu le găsesc în rom sau cel puțin nu am găsit eu... Recomandări sau ceva compatibil

-Mur2060ctr

-Hy4008w

-25n50

Va multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări