Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
Vizitator gaby nyco

Aceasta e schema si nu stiu care e puterea suportata de acesta, si nu stiu ce serie trebuie să aiba Q7 si Q8. MultumescSi as dori sa imi spuneti daca acel traf e unul normal de 220vca/2*10vca

post-234709-0-24491300-1414862745_thumb.jpg

Link spre comentariu

Q7 si Q8 sunt 2N3055, se pot inlocui cu MJ15003 de exemplu.  Da, traful este "normal", mare si greu.

Nu iti recomand schema aia, mai bine faci una in comutatie (dimensiuni reduse si usoara per ansamblu)

Editat de modoran
Link spre comentariu
Vizitator gaby nyco

Multumesc domnule nel65 dar schema e foarte complexa pentru un începător ca mine si nu cred ca voi reusi sa o fac sa functionezeDomnule Modoran va rog sami dati si mie o schema pentru invertor 12-220vca. Va multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator gaby nyco

Multumesc domnule nel65 pentru schema. O voi studia in aceasta seara si maine voi scrie nelamuririle pe care le voi avea. Cred ca aceasta e mai simpla. Multumesc si va urez o seara placuta tuturor!

Link spre comentariu

Cea mai simpla e asta   http://danyk.cz/menic230_4.html

Desi n-am testat-o, bag mana in foc ca e perfect functionala.

PS

De cand un invertor se incadreaza mai bine la Energie alternativa si nu la Alimentatoare ?

Marian, tu ai facut ghidusia asta ? 

cu niste driveri totem pole si mai molti mosi montati impreuna cu un traf mai mare ,ar avea putere

Asa cum e ,e mai degraba pentru uz didactic

Editat de nel65
Link spre comentariu

Marian, tu ai facut ghidusia asta ? 

Nu, dar eu am dres-o ( moderez tot eu si la sectiunea aia ). Autorul deschisese 2 topicuri pe subiectul ala dar pe sectiunea nepotrivita, initial n-am inteles despre ce era vorba deoarece nu vazusem schema, si spre rusinea mea nici nu citisem titlul topicului atent ( am avut azi o zi... sa zicem ca foarte grea ). In fine, discutie mutata aici.

Link spre comentariu

o schema mai complexa ,realizata de mine recent

este pentru baterii de 24V insa se poate adapta si pentru 12V

Editat de nel65
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări