Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

nu ai treaba,se incalzesc mai putin, mai fiabili...eu am pus niste BD-uri....a mers super....trageam 700w cu tatonajul meu.....mergea amplificatorul super.....succesPS:azi e ziua de palinca nu de cablaje : :rade:

deci sa inteleg ca pot folosi 2n3055 fara nicio plobleme? :ras: buna faza cu palinca dar eu am acest cablaj proiectat mai de mult nu l-am facut astazi :lol --si mai usor cu palinca ca mai e si maine o zi pentru icon_jook ---- :da
Link spre comentariu

@bolek scrie : "Sinus modificat , cu metodele de atunci, si cu discrete ... wow! o adevarata realizare !"Nu vad unde e sinusul modificat , vad doar un astabil urmat de un divizor cu 2 .

Corect, incearca si o definire a termenului "sinus modificat" si se va mai ridica din ceata ce afecteaza de multe ori acest forum.Eu am scris pe undeva dar nu strica si alte formule de prezentare.
Link spre comentariu

Din cate stiu eu se numeste sinus modificat ( mai corect ar fi dreptunghi modificat ) o forma de unda dreptunghiulara , cu trei nivele :-1,0,+1 , cu factor de umplere mai mic de 50% pe fiecare alternanta. Exista o valoare a factorului de umplere la care armonica a 3-a se anuleaza complet. ( O sa caut sa postez articolul ... sau o sa refac calculul.)

Se foloseste denumirea si la forme de unda multinivel Ex -2, -1, 0 , +1, +2 dar deja implementarea acestora este de o complexitate comparabila cu PWM-ul pentru "sinus pur".

Am gasit repede .

http://powerelectronics.com/site-files/ ... 8PET21.pdf

Am gresit putin, am citit demult articolul, faceti singuri rectificarea.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Cum a trecut ceva timp de cand am avut tentativa de a face un invertor smps,revin.Acum ,aproximativ,3 luni in urma am terminat cu succes un convertor pentru amplificatoare,adica el se alimenteaza la 12V si scoate +- 35V.Acestea fiind facute,am decis sa merg mai departe.Avand cateva surse ATX prin casa,ma gandeam daca as putea face un invertor smps,fara sa modific traful/urile.Am cautat un pic pe google,si nu am gasit nimic legat de asta.Tot ce am aflat este ca pana la 2-300W nu am nevoie de "H bridge".Sper sa ma poata ajuta cineva! Precizez,a nu se face confuzie intre un invertor (12v-220V) si un convertor(12v- +-35V). :da :da :freaza: :freaza: :freaza:

Link spre comentariu

Cei de la care aștepți, eventual, ajutor fac probabil distincția între invertor și convertor ( deși la urma urmelor e o convenție de termeni ) . Revenind la subiect, dacă ai căuta puțin mai mult pe Google ai afla că sunt fel de fel de invertoare - începând de la 50 Hz , care sunt TOT SM. ( Că vorbim de termeni SMPS se referă la o sursă, la un stabilizator NU la un invertor deci este incorect ”invertor SMPS ”).

După ce te decizi ce fel de invertor dorești și , dacă ne spui și nouă, cu siguranță vei primi sfaturi și păreri.

Link spre comentariu

Mda.....multumesc de raspunsuri,momentan!!!!Varianta de pe danyk.cz am gasit-o si eu,doar ca nu am gasit integratele alea IR...de asta v-am intrebat .si apropo UDAR,ma refeream la sm,ca avand in componenta traf de ferita,sau toroidal,nu transformator cu tole,sau mai stiu eu ce. :) :rade: :freaza: Astept si alte pareri! :)

Link spre comentariu

@XAN77,invertorul de pe danyk.cz foloseste pe partea de urcare,un singur mosfet :(,nu prea m-as multumi cu atat,traful de sursa ATX,poate sa aiba si 300W daca stii unde sa cauti :).Schema cu H bridge-ul imi place,e simpla,dar partea de urcare a tensiunii nu e stralucita,dar multumesc pentru parere! :da :da :da :da

Link spre comentariu

Păi practic sunt două module independente acolo, poți lua doar ce e bun.

Pentru partea de ridicare la +300, poate un push-pull cu un traf atx pus invers ar fi numai bun.

LE depinde ce alimentezi și ce pretenții ai, poți folosi și un transformator recuperat din UPS, alături de tranzistori etc. și folosești o schemă pentru 50Hz. Ceva gen http://danyk.cz/menic230_5_en.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări