Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

Vizitator smilex

Dar nu am gasit forward,push-pull,,ci doar half-bridge si full bridge

Nu sunt diferente. Pune o schema corecta si completa si calculam pas cu pas, daca doresti.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu stiu daca va continua aici, se poate si muta, dar vom discuta strict despre traf. Exista o mica inadvertenta:post-1-139829640713_thumb.gifChiar pe schema e precizat Vcc cu doua valori diferite. As lua in considerare 320Vcc, pentru ca ajunge ca valoare. Schema era necesara pentru a vedea daca e stabilizare, frecventa de lucru (timpii) si tensiunile. Presupun cei 320V stabilizati in secundar si 11-15V in primar (pare auto). Uita-te in PDF-ul SG3525 (similar cred) si calculeaza frecventa oscilatorului, poti presupune ca vei utiliza 15k (mai usor de gasit) in loc de 14k si 33 ohmi in loc de 36. Ce miez ai la dispozitie? Cunosti materialul? Daca nu-l cunosti, esti de acord cu aproximarea lui ca 3C90?

Link spre comentariu

Da, o sa mut, ca s-a scris prea multSchema aia e...cam proastaDe ex, de ce pe partea de 300V (sau cat ori fi) se foloseste un 555 si un divizor? Daca se intampla acum 20 de ani mai ziceam :ciuda: Se poate pune inca un TL494 (sau SG3525) si gata. Sa nu mai zic de protectia la scurt, care numai cu astea se poate face (usor).Mos-fetii nu au drivere! Caldura cacalau de la comanda proasta! :speriat Dupa drivere ar merge si niste mos-feti mai evoluati, cu rezistenta mai mica...Si clasica incercare de stabilizare, doar ca intre redresare si cond lipseste bobina (desi si in invertoarele cam lipseste).Deci reinventam roata? :nebun:

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Da, sursa are multe imperfectiuni. Eu nu mai contest schemele, e obositor. Mai ales despre inductanta, am spus cam tot ce stiu, de multe ori. Stabilizarea nu se poate face fara ea. Nici nu ma gandesc la compensare. Ceea ce doream era sa existe un exemplu practic de calcul al trafurilor. Cu acel genocid al atasamentelor, multe lucruri au fost pierdute. Am sa incerc (in masura timpului) un calcul scris fara atasamente, ca sa ramana sigur, indiferent de modul cum continua prezenta discutie.

Link spre comentariu

Mdaaa......acuma na credeti-ma, ca am crezut la inceput ca schema e buna dar nu vazusem atatea greseli.....deabia ieri mi-am dat seama....dar prea tarziu "comanda de piese fu deja facuta".Sa inteleg ca schema nu e corecta nu?si apropo Dr.L. si eu eram uimit de ce se foloseste un 555 in partea de 340 Vdc.....dar cd-ul atentie stiu ca e conectat gresit....pinii 7 si 8 trebuie pusi invers...Adevarat sau nu?? :nebunrau: :nebunrau:

Link spre comentariu

de schema de mai jos stie cineva ceva ? are vreun cablaj pe undeva?

Cred ca am gasit proiectul atasat schemei de mai sus "Pic 16f876a Pure Sinewave inverter". Arhiva contine si cablajul. Nu stiu cum sa-l urc, dar il gasiti aici:http://www.edaboard.com/thread96053.htmlCeva util ar mai fi aicihttp://www.wpi.edu/Pubs/E-project/Avail ... _final.pdfsi aicihttp://www.wpi.edu/Pubs/E-project/Avail ... _D_1_2.pdf
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări