Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

Solutia ofera sinus modificat nu sinus pur.Se pot monta driveri pentru fiecare MOS (IGBT) dar nu are rost. Sinusul modificat presupune comanda de 50Hz. Oricat de proasta e panta in poarta, timpul alocat ei e mult mai scurt decat timpii de comutatie. Pierderile pe comutatie sunt infime, driverul nu poate imbunatati nimic.

Vreau sa folosesc IGBT-uri de 200A,de aceea intrebam de drivere;ramane sa testez,sa vad ce si cum...
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Poti calcula in cat timp se incarca o capacitate data (in poarta) avand la dispozitie un anume curent, intre doua valori de tensiune de la on la off sau invers. Si poti compara acei timpi cu cei utili. Daca e sub 1% (sau 0,5% din toata perioada) poti considera curentul disponibil ca fiind suficient.

Link spre comentariu

Am reusit sa conectez protectia la invertoarele conectate In pararel am facut niste teste,pe doua calorifere electrice in ulei si un watametru (cu priza contor) la teste protectia decuplat la 2430w Multumesc special userului pisica matache. ''dar si celorlanti colegi de forum ca mau ajutat sa invat sa scriu Romaneste.'' :rade:

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Dragi colegi,desi nu am citit de pe toate paginile am dat de un "zid" si sper ca dupa el sa nu fie o groapa :cry:

Tocmai am dat sa ma apuc sa construiesc un invertor in comutatie dar.....neavand o toroidala(nu stiu daca zic bine)am gasit pe o placa de TV un traf de ferita.

Cautand pe net,cred ca am petrecut 2 zile dar nu incontinuu,nu am gasit ce cautam.

Problema mea! Nu stiu cum aflu cate spire o sa am in primar respectiv secundar.

Ar putea cineva sa ma ajute as fi foarte recunoscator!!!

Pun aici un link sa vedeti despre ce este vorba: http://9w2edu.blogspot.ro/2013/02/9w2ed ... earch.html

Link spre comentariu

Pai trebuie sa aflii caracteristicile miezului. Dar...miezul ala nu poti sa-l folosesti, ca are intrefier.Apoi tv-ul consuma 60W, deci nu prea poti scoate mai mult din miezul ala...Si materialul din link e indoielnic rau (sunt niste confuzii urate acolo)

Link spre comentariu

Concluzie: Care ar fi solutia? ?Intreb asa ca sa stiu ce sa fac.....Eram sigur de treaba cu trafu e TV...ma gandeam nu la mai mult de 76WDar o toroidala ca alea din sursele ATX......pe o parte e un fel de gri iar pe cealalta e albastra daca ma intelegeti. :limb: Am gasit pe Amidon(un site nemtesc)toroidale de fier,exact ce am nevoie dar problema e mare de tot.Nu ma costa alea cat ma costa transportul.As avea o posibilatate sa ajung in Germania dar nu in acea zona :jytuiyu :jytuiyuDar un traf de o sursa ATX ,chinezarie,de vreo 450W ar fi bun???

Link spre comentariu

Toate sunt transformatoare.Se numeste transformator toroidal pt ca....e toroidal! (cun sunt cele din linkul tau). Nu mai zi niciodata "o toroidala" (poate doar cand te referi la "o butelie toroidala") :nebunrau: Da, trafurile din sursele pc sunt foarte bune. In functie de cat de mare e traful, aflam si puterea. Pe unele mai scrie si exact ce traf e: EI-33, EI-40, ETD-xx etc.Materialul e 3C90. Astfel, ai toate datele!

Link spre comentariu

@Iustinian inainte sa te gandesti cum sa faci traful trebuie sa pui la punct parametrii sursei ce se doreste a fi construita, stabilesti clar de la ce se alimenteaza, va avea o singura iesire sau mai multe, ce tensiune si ce curent trebuie sa livreze fiecare iesire in parte, trebuie sa fie stabilizata/stabilizate sau nu, dupa ce ai completat lista cu acesti parametrii te poti hotara asupra unei topologii, fie ca este cu transfer direct, fie invers ( forward sau flyback ), apoi te gandesti si ce configuratie sa fie si abea apoi ajungi si la traf... de asta comutatiunea nu-i simpla, sunt foarte multe de tinut cont.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări