Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

Conectarea a 2 invertoare In paralel de 24v 230v 1000w partea de ridicare a tensuini24v 315v cuplate in paralel e mai sinpla dar la puntea H pentru a modula cu 50Hz In paralel as putea folosi comanda de la un singur invertor sar putea face modificarea ar mai fuctiona protectia de supra sarcina a mai Incercat cineva? :nas:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am doua invertoare de 1000w le pun an paralel ca sa le maresc puterea. Conectand doua invertoare sinus modificat Men...w am legat an pararel partea de ridicare a tensiuni 24v- 315v dc. La puntile H a invertoarelor pentru a le lega in paralel am folosit comanda de la un singur invertor pentru a se putea sicroniza puntile H care sant modulate la 50Hz singura problema ramane protectia la supra sarcina?

Link spre comentariu

@aerodinamic Nu ai decat sa te superi, dar am citit si eu postarile tale si cu greu am inteles cate ceva. Am incercat sa-mi dau seama care este intrebarea si care este afirmatia in ultima ta postare.

Degeaba te superi. Chiar sunt useri care stapanesc bine acest domeniu al electronicii, dar nu te pot ajuta deoarece nu inteleg ce scrii tu acolo. Textul tau arata parca ar fi tradus cu un program de traducere dintr-o alta limba. Incearca sa folosesti propozitii scurte, cu semne de punctuatie, sa se inteleaga care este intrebare si care nu. Nu trebuie sa scrii la fel cum vorbesti.

Este valabil si pentru tine: corect se scrie in si nu an. Folosesti i din a doar in interiorul cuvantului, adica atunci cand i din a mai are in dreapta si stanga lui cate o litera.

Link spre comentariu
Vizitator

Paste fericit!Pare destul de logic ce doreste.Partea de dc-400v considera ca se poate lega direct in paralel. Dar partea de sinus trebuie sincronizata,ceea ce este iarasi corect.Dar acum comanda venind de la o singura parte iar puterea de iesire este dubla,apare intr-adevar problema cum adaptezi protectia de la 2 module de forta la un singur etaj de comanda.Adica ar trebui un fel de SAU,si probabil acesta este sensul intrebarii.

Link spre comentariu

Credeti ca protectia ar ramane asa cum intreaba el???Eu nu prea as crede ,sincer......sa o luam logic o singura protectie ar fi suficienta pentru puterea maxima a unui singur invertor asa ca la ambele ar fi nevoie sa fie facuta una buna de 2000 W parca vroiai nu?Deci gandeste-te

Link spre comentariu

Asta explica multe. Era mult mai bine daca ai fi precizat de la bun inceput acest aspect. Chiar sunt multi useri care se pricep si doresc sa te ajute. Ar fi cerut de la bun inceput informatii utile in problema ta, in loc sa-ti ceara sa reformulezi intrebarile.Consider ca daca formulezi propozitii mai scurte, te vei face mai bine inteles.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

In primul rand un Paste fericit tuturor!@aerodinamic,ar fi utila o schema;daca n-o ai,ar trebui vazut cum se realizeaza protectia la suprasarcina.In diverse scheme am vazut o rezistenta in sursa mosfeturilor dinspre masa,din puntea H.De pe aceasta rezistenta se culege o tensiune proportionala cu curentul prin sarcina.Tensiunea merge la integratul ce comanda mosfetii,realizand protectia la suprasarcina.Cauta rezistenta dintre sursa mosfetului/mosfetilor din puntea H si masa.Din sursa mosfetului ar trebui sa plece printr-o alta rezistenta tensiunea de comanda,spre integrat.Lasa capatul rezistentei conectat la sursa,celalalt capat conecteaza-l printr-un fir,la cealalta rezistenta identica,din celalalt invertor.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Trebuie sa construiesc jumatate de invertor cu sinus modificat.Tensiunea de 320V,cc o obtin cu un boost din 120V/1Kw,de la patru panouri solare.Ma intereseaza doar puntea H,sa pot alimenta direct din panouri,fara acumulatori,o pompa submersibila de 600W/220V/50Hz.

Am gasit o comanda interesanta cu doua IR2153,la care m-ar interesa daca pot folosi drivere gen TC4420,pentru a comanda patru IGBT-uri de putere.Sau de ce nu o alta sugestie pentru comanda puntii H...

http://danyk.cz/menic230_6.html

Link spre comentariu

Parerea mea "pisica matache" este urmatoarea-Am gasit si eu tot asa in unele scheme alimentare directa cum ai zis si tu fara acumulatori....etcsi mi sa parut ca am vazut(sau cred) ca erau la puntea H 4 mosfeti sau ceva de genu IRF740...acuma na...schema are ceva timp de cand am vazut-o si daca o gasesc te anunt......Toate cele bune!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Solutia ofera sinus modificat nu sinus pur.Se pot monta driveri pentru fiecare MOS (IGBT) dar nu are rost. Sinusul modificat presupune comanda de 50Hz. Oricat de proasta e panta in poarta, timpul alocat ei e mult mai scurt decat timpii de comutatie. Pierderile pe comutatie sunt infime, driverul nu poate imbunatati nimic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări