Marian Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Pentru 1500W ar trebui un acumulator al naibii de puternic ca sa sustina neasistat consumul de peste 100A...La masina ajuta mult alternatorul, in casa insa folosind acumulatorul singur se va descarca destul de usor... cat despre folosirea unui traf pe langa faptul ca asa cum @Smilex spune, nu economisesti ci irosesti multa energie de la renel, traful care ar alimenta invertorul trebuie sa poata suporta in secundarul de 12Vca minim 150A... Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Avand in vedere intrebarea pusa, eu zic ca n-o sa-ti iasaLa 1500W o sa se lase cel putin cu fum: cu 125A sudezi lejer cu electrod de 3 Link spre comentariu
Iustinian Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 DEci bag seama ca 1200W cat are un uscator de par ar trage cam 90A ????Mai ales ca rezistenta electrica are nevoie de amperaj nu gluma:(( Ceea ce inseamna pentru mine ca am nevoie de o baterie de la Dracu din pamant nu gluma )) Link spre comentariu
Marian Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 La randament unitar consumul de la acumulator pentru uscator de 1,2kW ar fi 100A, insa randamentul nu poate fi unitar, o cifra mai realista ar fi cam 80% ( cred ) situatie in care de la acumulator se va extrage o putere de 1500W si deci un curent de 125A, ne convine sau nu, asta este realitatea impusa de tensiunea mica a acumulatorului ( ~12V ). Link spre comentariu
Iustinian Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Mda.....dar ma tot gandeam.....stiti nu cred ca ridicarea tensiunii are vreun folos....de ce sa nu putem folosi puterea baterii direct,adica fara regulatoare...stabilizatoare(nus prea sigur) si altele.Nu ar fi mai de folos direct decat sa ridicam tensiunea s.a.m.d.?????Daca am converti aparatele sa functioneze pe 12v????? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Poti sa incerci cu un resou , sa-ti faci un ceai ... si dupa aceea cu un desktop , ceva masini de spalat , calcat , vara un aer conditionat ... si ar mai fi ! Toate cu eticheta de 12 V . Link spre comentariu
Iustinian Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Io chiar ma gandeam serios:) adika ce rost sa avem 220v????Pe langa faptul ca te poate "UCIDE" nu vad folosul!! Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Pai nici nu e vreun folos ... e o greseala . Ma bucur de aportul de seriozitate pe care-l aduci , eu nu reusesc ... ADIKA IO am incercat , dar fara rezultate ... Link spre comentariu
nel65 Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 puterea de la iesirea invertorului (care e dorita) este formata din produsul U x I.Ce crezi ca poti gestiona mai simplu ,tensiunea sau intensitatea? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Parca vad o distributie de energie electrica cu tensiunea de 12 V . N-ar mai trebui pe stilpi inalti de la termo-hidro , s-ar face economii ... plus ca reteaua ar tine loc si de drumuri ... Link spre comentariu
Iustinian Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Ar fi ceva....daca toti am dori asta..inginerii si-ar bate capul deabia atunci ...nu acuma...acuma gata te gandesti ce ai nevoie de o sursa....bun LM317 ,un traf si cam gata!Dar sa se treaca pe 12v??CRedeti ca ar fi o solutie mai buna?? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 " inginerii si-ar bate capul deabia atunci "Mai bine sa lasam lucrurile asa cum sint ... dar ramine intre noi , sa nu suparam inginerii dandu-le de lucru , si sa punem mana ( si mintea ) pe carte , sa nu ne alunge de pe - aici . Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 @Iustinian intrebarile tale tin mai degraba de sectiunea incepatorilor, dar fie... sa iau cateva exemple simple:-Un amarat de resou, nu pot fi sigur penca n-am masurat dar banuiesc ca nichelina de resou are undeva in jur de 50 Ohm, deci pentru 1000W ( sa zicem ) la tensiunea de la retea consuma cam 4,5A, fa tu calcul cat consuma aceeasi rezistenta la 12V si ce putere disipa?-Un amplificator audio, puterea pe sarcina ( adica pe boxa ) este patratul tensiunii raportat la impedanta de sarcina, adica U^2/R, si deci pentru o putere ceruta anume pe boxa aplici inversul formulei, adica radical din P*R pentru a afla ce tensiune ai nevoie pe sarcina ca sa obtii acea putere, si pentru 100W ( sa zicem ) pe 4 Ohm ai 100*4=400, radacina patrata este 20, aceea este tensiunea necesara pe sarcina fara de care nu poti obtine puterea dorita ( este fizic imposibil ), si alimentarea necesara amplificatorului pentru a genera acel semnal cerut de 20V este Usarcina*radical din 2, adica 20*1,41=28V minim necesari pe fiecare ramura la care se aduna tensiunea necesara deschiderii finalilor ( difera in functie de tipul de finali folosit ), deci o alimentare de minim +/-30Vcc necesara ca sa ai acea putere, chestia asta nu este negociabila ci absolut obligatorie, fara aceste tensiuni nu poti obtine puterea de care ai nevoie, deci cei 12V de la acumulator vrei nu vrei vor trebui ridicati pana la o valoare ceruta neaparat.Si exemplele sunt multe, tare multe in care ridicarea tensiunii pana la un anumit nivel este absolut necesara. Link spre comentariu
Iustinian Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Bine...hai ca mam prins...cei 12V nu pot fi folositi pentru toate aparatele.Am prins ideea.Dar.....raman la varianta mea ..ca cei 220V sunt mult prea periculosi si nenecesari Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Nu sunt nici pe departe un expert in ceea ce privesc retelele de distributie a energiei electrice, insa pot privi lucrurile obiectiv, pentru o singura locuinta cu un consum mediu de 10kW ( sa zicem ) la reteaua de 230V asta inseamna un curent de putin peste 40A, apoi daca reteaua ar fi la 100V, atunci curentul necesar pentru aceeasi putere ar fi 100A, daca am cobora si mai mult tensiunea la cei 12V de care spui atunci curentul necesar pentru consumul de 10kW ar fi de peste 800A, acuma ideea este ca in timp ce tensiunea nu este afectata de diametrul conductorului folosit in schimb curentul da, poti face un calcul simplu sa afli ce conductor ar fi necesar pentru 40A si pentru 800A, si asta doar pentru o locuinta...Asta asa ca ideie, am zis deja, nu-s expert in retele de distributie deci daca analogia mea pare prea rudimentara atunci sa am pardon. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum