Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

@Iustinian nu tre sa fii asa dezamagit, eu as vedea 2 motive pentru lipsa aparenta de interes pentru acel atasament:-Cei avansati de cele mai multe ori prefera sa isi proiecteze singuri ceea ce au nevoie;-Cei mai putin experimentati sunt poate intimidati de aparenta complexitate a sistemului promovat.Oricum desi pentru mine ( momentan cel putin ) ideea circuitului asta nu prezinta interes, totusi multumesc pentru efort. :da

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Da ai dreptate, acum uitandu-ma mai atent am observat detaliul asta, trebuiesc 6 tranzistori in paralel pe fiecare ramura, insa era important sa se puna in schema asa cum trebuia si nu doar sa se noteze ca ar trebui x tranzistori, bipolarii spre deosebire de mosfet, au nevoie de rezistente in emitoare pentru egalizarea curentului prin ele, apoi avand in vedere ca din driveri se extrage cam 1,5-1,7A si pe traseu se afla rezistor de 22 Ohm...si nu in ultimul rand, driverii in sine, cu al lor Hfe minim de 40 ar avea nevoie in cele mai dezavantajoase situatii de un curent de baza de peste 40mA si controller-ul ala are iesiri limitate la sub 10mA... in fine, sunt doar niste pareri personale, nu ma lua in seama.

Link spre comentariu

Ceea ce tu gasesti interesant eu gasesc a fi depasit, nu as face asa ceva.

..nu as putea sa inlocuesc tip-urile cu irl3705?

Intrebarea asta isi cam are locul la sectiunea incepatorilor...

PS: Pe de alta parte @Dr.L cam are dreptate, faultezi rau Limba Romana, si asta n-are nici o treaba cu forumul...

Link spre comentariu
Vizitator kittutzu

Scuze pentru abordarea brusca. Recunosc, sunt un profan si nu vreau sa starnesc amuzamentul! Imi fac curaj si intreb: pot folosi un invertor de la 12v la 220v cu o putere de 1500w in casa? Sa zicem ca este pentru auto, dar nu pot aduce acumulatorul in casa. Ma pot conecta la o priza din casa, cu un transformator de la 220v la 12v ca sa alimentez invertorul? Si astfel sa folosesc tensiunea obtinuta pentru dispozitivele din casa. Ma gandesc ca asta duce la reducerea consumului din casa, de la sistemul RENEL!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Poti folosi invertorul in casa, dar nu economisesti nimic. Dimpotriva, vei pierde. Economisesti numai daca incarci acumulatorul in alta parte (slujba, vecini, etc).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări