Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

Trebuie sa corectez ceea ce am scris intr-un post precedent. Mentionasem ca se face stabilizarea tensiunii in functie de zenner ceea ce nu este asa, mea culpa, am scris la prima impresie in care "vazusem" transformatorul legat la emitori in loc de colectorii tranzistorilor.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

si crezi ca intr-un topic mai nou le poti downloada? Ce gandire ai...Dupa cum nu stii,toate atasamentele au fost sterse acum ~1 luna. Dar mai sunt linkuriRespecta regulamentul pe viitor!

Link spre comentariu

^Mai functioneaza, sau l-ai schimbat cu altul?

Salutari @smilex :101 Functioneaza brici, nu i-am schimbat traful acela putin subdimensionat ca nu am nici sarma potrivita si nici nu am nevoie de mai mult momentan cel putin, oricum stii bine ca vreau next un SMPS dar problemele financiare ma tin pe loc :jytuiyu
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Salutari de asemenea.Cu cat mai greu obtii un lucru, cu atat mai mult il vei aprecia. Dupa cum prezinti situatia, te vei indragosti de SMPS. Sunt convins ca vei rezolva odata, nu te grabi.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Buna seara tuturor. Ce parere aveti despre schema aceasta? Ar fii functional? in schema zice ca alimentarea este de 12 V la 220v C.A dar transformatorul este doar de 2x10 V. S-ar putea inlocui cu untransformator de 2x6 V sau mai mare?Mersi Frumos.

post-59622-139829337729_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu creste randamentul daca puneti cu amperaj mai mare ci oarecum puterea la iesire ( dar si consumul din baterie) sunt scheme putin mai complexe cu randament mult mai bun primul lucru ar trebui calculat transformatorul si configurat ca ridicator ca sa cresteti randamentul

Link spre comentariu

ce fel de transformator as putea pune in locul lui ( gata facut ) ca sa fie oarecum ok?Eu m-am gandit la un transformator obisnuit cu tole sau unul cu ferit? care se folosesc si in surse de alimentare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări